Ingatlan értékbecslés Cegléd és környékén

Kattints ide!

Ma 2024. április 19. péntek, Emma napja van. - Holnap Konrád, Tivadar napja lesz.

PROGRAMKERESŐ
márciusmájus
Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Www.AutoAlkatreszek24.hu
A Ceglédi Uránia Mozi
mai műsora
Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

pszichoforyou.hu

 

www.elasticswimwear.co.uk

ELASTICSWIMWEAR
 


Telefonszám kereső
 

Cegléd 2 percben
 


Hír, program, kommentek


Hogyan hat párkapcsolatunkra a gyermekvállalás?
Hogyan hat párkapcsolatunkra a gyermekvállalás?

Egy kisgyermek érkezése életünket, párkapcsolatunkat alapjaiban változtatja meg. A tapasztalat, hogy sokan nem vagyunk felkészülve arra a változásra, amelyet a család bővülése jelent. Sajnos ennek sokszor mindannyian kárát látjuk. Vajon a nehézségeket mindenképpen megoldhatatlan konfliktusok övezik? El tudjuk kerülni, hogy kapcsolatunk szerelmünkkel megszűnjön párkapcsolatként működni? Szakács Anna viselkedéselemző, coach, a HVG Pszichológia rendszeres szerzője, a rePairTrek alapítója.A fiatal szakértő sikerének egyik titka a társadalmi elvárásokkal olykor szembe helyezkedő tabuk kimondása. Célja a nők önbizalmának megerősítésén keresztül önmaguk szabad megélése és elfogadása. A terapeutával egy kávé mellett beszélgettünk.

Mi a különbség a nőiség és az anyaság között? Hogyan hat párkapcsolatunkra a gyermekvállalás?

Azt gondolom nem jó, ha különbség van nőiség és anyaság között, hiszen nőként vagyunk anyák is. Mind a kettő az énünk része, ezért a kérdés inkább az, hogy az életünk mekkora részét tölti ki az anyaságunk? Elfér mellette még a szenvedélyes, erős, gyenge, dolgozó vagy önálló női szerepünk is? Egy kisbaba érkezése hormonálisan és érzelmileg is megborítja a nőket. Sok félelem, kétség, aggodalom gyötör minket a boldogságunk mellett, különösen az első gyermekünk születése után. Egy egészen új hullámvasútra szállunk fel ilyenkor, amiről ezután életünk végéig nem tudunk – és nem is akarunk – leszállni. Érthető, hogy egy ilyen új és ismeretlen helyzetben minden idegszálunkkal arra összpontosítunk, hogy mindent megadhassunk gyermekünknek, akire vártunk és vágytunk. Ugyanakkor ebben az olykor instabilnak tűnő helyzetben van a legnagyobb szükségünk párunkra, akivel megoszthatjuk a közös újdonsült családunk terheit. Arra a szövetségesre, akivel nőként és férfiként kötöttük meg a szövetségünket, minden porcikánkkal és minden szerepünkkel együtt. Nem csak anyaként és apaként, vagy dolgozóként illetve nem is csak szenvedélyes szeretőként.

 

Miért tartja fontosnak ezt a témát?

Saját tapasztalatból tudom, milyen nehéz kisgyermekek mellett megmaradni nőnek egy kapcsolatban. Ez az időszak, ahogy mondtam, nagyon szenzitív a párok életében és nagyon könnyű elmenni egymás mellett, ha nem figyelünk a társunk igényeire, nem fogadjuk el és nem értjük meg a másik oldalt is. De ami talán még ennél is fontosabb, hogy önmagunkat ismerjük. A saját vágyainkat, céljainkat, érzéseinket. Kevesen gondolnak egy gyermek születésére krízisként, ha pedig véletlenül valaki annak éli meg, gyorsan elhessegeti ezt az érzést, hiszen egy gyerek érkezésekor „boldognak kell lenni”. Ezért tartom fontosnak ezt a témát, hogy édesanyák találkozhassanak hetente és kiadhassák magukból azokat az érzéseiket, amiket például szégyellnek. Egy csoport, ahol megtapasztalhatják, hogy nincsenek egyedül az érzéseikkel és nem kell tökéletes anyának lenni. Felszabadító érzés, ha megengedi magának egy nő, hogy „csak” elég jó anya legyen. És ha ezt megértik, akkor bűntudat nélkül, de legalábbis kevesebb bűntudattal tudnak egyre több teret adni az életükben más szerepeknek. Fontosnak tartom, hogy egy nő ne zárja be magát az anyaság áldozati börtönébe, különböző társadalmi elvárásoknak való megfelelés miatt különösen, ha amúgy egy pörgős, szenvedélyes nő ÉS anya.

 

Mit tehetünk azért, hogy ne sérüljön párkapcsolatunk a gyermekvállalás időszakában?

Egymásra figyelés, megértés, elfogadás, nyitottság, tisztelet és szeretet kell hozzá. Megérteni, hogy egy pici baba érkezése új rendszer és új egyensúly kialakítását igényli, amiben a legfontosabb, hogy a pár tudja, hogy az ő szövetségük ereje mozgatja a család egységét. Tehát első helyen a párunk áll és nem a gyerek, hiszen ő a szerelem gyümölcse, akit egy férfi és egy nő szeretete teremtett meg. Ugyanerre a szeretetre van szüksége a gyermekeknek ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, boldog és erős én-határokkal rendelkező életet élhessen.

Fontos, hogy minden nap meghallgassuk nyugodt körülmények között a másik küzdelmeit, örömeit, problémáit és a feszültségeket tényleg ne hagyjuk másnapra. Emellett heti egy randi nap, amikor nem apa és anya leharcoltan pelenkákról és kollégákról beszélget, hanem férfi és nő csinosan, elegánsan filmet néz, beszélget, sétál vagy vacsorázik igazi vérfrissítés lehet egy párkapcsolat vérkeringésében.

 

Erről szólnak a rePairTrek workshopok?

Igen, a rePairTreket a kisgyermekesek párkapcsolatának illetve az anyák nőiességének erősítésére hoztuk létre. A szülő és pár – babaváró és kisgyermekes workshop kifejezetten kisgyermekes pároknak szól, akik megtapasztalták, hogy ez az időszak a sok boldog pillanat mellett, mennyi feszültséggel is járhat kettőjük között. Illetve azoknak a szülőségre készülő pároknak, akik szeretnének tudatosan készülni a gyermekük érkezésére és a sok babaváró program mellett a kapcsolatuk változására is felkészülni.

Az anya és nő – kisgyermekes anyacsoport célja pedig, hogy a nők időt szakítsanak magukra is, egy kis időre ők kerüljenek valahol a középpontba és ezt élvezzék is. Így sokkal könnyebb minden szerepben elég jónak lenni.

Hosszú távon pedig tervezem, hogy apa és férfi – kisgyermekes apacsoportot is indítok.

 

Cegléden hol találkozhat Önnel, aki érdeklődik a téma iránt?

Cegléden május 25-től indítok anya és nő – kisgyermekes anyacsoportot, ahova minden pénteken 9:30 és 11:00 között várom azokat az édesanyákat, akik szeretnének másfél órát szigorúan önmagukkal foglalkozni. Azért, hogy ez könnyebben és nyugodtabban mehessen, a csoportfoglalkozás idejében képzett óvónő segítségével gyermekfelügyeletet is biztosítunk a gyerkőcök részére.

Fontosnak tartom elmondani, hogy ezeken a csoportalkalmakon őszinte és elmélyült témákkal foglalkozunk, amik a résztvevőket foglalkoztatják. Ehhez pedig nyitott és bizalmi légkörre van szükség, ahol minden résztvevő biztonságban érzi magát és bátran elmondhatja a benne dúló érzelmi hullámzásokat a nőiségével és anyaságával kapcsolatban. Ezért a május 25-én induló csoport a harmadik alkalomtól zártan működik, tehát onnantól kezdve abba a csoportba újak nem tudnak csatlakozni, csak a szeptembertől induló új csoportba.

 

rePairTrek foglalkozások kisgyermekes vagy babaváró szülők részére: www.repairtrek.webnode.hu


2018.05.04. 08:27
Értékelés: 5/3

Még nincsenek hozzászólások



Új hozzászólás
a (*)-al jelzett adatokat meg kell adni !
A hozzászóláshoz nem kötelező bejelentkezni!
A bejelentkezés és a regisztrálás előnyei: INFO
*Név:
*Email:
Honlap:  
Spam elleni
biztonsági kód:

| Új kódot kérek! |
A képen
látható kód:
  



www.delpestmegyeonline.hu
Facebook



Legújabb hozzászólások:

Kedves Szalkai Jánosné!   A regisztrációs jegyen tévesen jelent...

2018.10.01. 13:51
hozzászólt: KMK Nkft.

Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy az idősek...

2018.09.28. 12:02
hozzászólt: Szalkai Jánosné

Nesze neked zsalmalé!

2018.09.13. 18:44
hozzászólt: Nokedli

1956-ban elsős voltam a ceglédi gimnáziumban,...

2018.08.14. 17:36
hozzászólt: Balogh György

Nagyszerű élmény volt, köszönjük!

2018.07.30. 13:49
hozzászólt: Kajtár Endre

Kit érdekel a foci semmire nem...

2018.07.26. 15:38
hozzászólt: Magyar Károly

Ajánlott lenne a szakembert elszállásolni pár...

2018.07.07. 08:54
hozzászólt: marsy22

Ha nem találtak az illetékesek "disznóbűzt",akkor...

2018.07.06. 11:39
hozzászólt: Sági Károly

Nem találok munkát és szeretnék gyorsan 

2018.06.25. 10:05
hozzászólt: graurlotti

Meg kellett volna jegyezni, hogy ha...

2018.06.20. 19:55
hozzászólt: Szef


traffipax
 

 

APRÓHIRDETÉSEK
Keresés a hirdetésekben:
Hirdetési kategóriák
Az apróhirdetések
ingyenesek!

Apróhirdetés feladása
 

Legközelebbi programok:


traffipax
 

cegledimunkasszallas