Ingatlan értékbecslés Cegléd és környékén

Kattints ide!

Ma 2024. július 16. kedd, Valter napja van. - Holnap Endre, Elek napja lesz.

PROGRAMKERESŐ
júniusaugusztus
Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Www.AutoAlkatreszek24.hu
A Ceglédi Uránia Mozi
mai műsora
Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

pszichoforyou.hu

 

www.elasticswimwear.co.uk

ELASTICSWIMWEAR
 


Telefonszám kereső
 

Cegléd 2 percben
 


Az ügyvéd válaszol

Steiner AndrásKedves Látogatók!

Ezen az oldalon Önök jogi ügyekre vonatkozó kérdéseket tehetnek fel dr. Steiner András ceglédi ügyvédnek. Harmincéves jogászi tapasztalata a garancia arra, hogy kérdéseikre itt választ kapnak.
Figyelem! Az adott ügy dokumentumainak teljes körű ismerete nélkül az ügyvéd úr az írásaiért és az abban szereplő válaszaiért felelősséget nem vállalhat.

Dr. Steiner András
Cegléd, Damjanich u. 19.
Tel: (53) 315-310
Fax: (53) 500-462
Mobil: (20) 9572-686
E-mail: steinerugyved@gmail.com


Kérdés az ügyvédhez »

KÉRDÉSEK - VÁLASZOK

oldal:1/1 bejegyzés:2/2

Nagy Béla kérdezte: 2012.01.18. 17:03

Tisztelt Ügyvéd úr!

 

Elég idős ember vagyok és végrendelkezni szeretnék. Szeretném megtudni, hogy mik a lehetőségeim a végrendeletem megtételére.

Üdvözlettel:

Nagy Béla

Válasz:

Tisztelt Nagy úr!

 

Az örökhagyó halála esetére vagyonáról vagy annak egy részéről végrendelettel rendelkezhet. Végrendelkezni csak személyesen lehet.

Végrendelkezni közvégrendelettel vagy írásbeli magánvégrendelettel lehet, szóbeli végrendelkezésnek csak a törvény által külön meghatározott esetekben van helye.

A vak, írástudatlan, továbbá az aki olvasásra vagy nevének aláírására képtelen állapotban van, írásbeli magánvégrendeletet nem tehet.

Közvégrendeletet közjegyző vagy bíróság előtt lehet tenni. A közvégrendelet alaki érvényességére a közjegyzői okiratok érvényességét szabályozó rendelkezések az irányadók.

Írásbeli magánvégrendeletet a végrendelkező akár maga írhatja, akár mással írathatja. Írásbeli magánvégrendeletet csak olyan nyelven lehet érvényesen tenni, amelyet a végrendelkező ért, és amelyen írni, illetőleg olvasni tud. A gépírás akkor sem számít saját írásnak, ha magától a végrendelkezőtől származik, a gyorsírással vagy a közönséges írástól eltérő egyéb jel- vagy számjegyírással készült magánvégrendelet érvénytelen.

Az írásbeli magánvégrendelet érvényes, ha annak végrendeleti minősége, keltének helye és ideje magából az okiratból kitűnik, továbbá ha a végrendelkező azt

-         elejétől végig maga írja és aláírja, vagy

-         két tanú együttes jelenlétében aláírja, vagy ha azt már aláírta, az aláírást két tanú előtt a magáénak ismeri el, és a végrendeletet mindkét esetben a tanúk is – e minőségük feltüntetésével – aláírják, vagy

-         aláírja és akár nyílt, akár zárt iratként a közjegyzőnél – végrendeletként feltüntetve – személyesen letétbe helyezi.

 

A több különálló lapból álló írásbeli magánvégrendelet csak akkor érvényes, ha minden lapját ellátták folyamatos sorszámozással, továbbá a végrendelkező és – ha a végrendelet érvényességéhez tanúk alkalmazása szükséges – mindkét tanú aláírásával.

 

Üdvözlettel:

Dr. Steiner András ügyvédP.I. kérdezte: 2012.01.18. 16:57

Tisztelt Ügyvéd Úr!

 

A munkahelyemen folyamatosan zaklat a főnököm, úgy érzem, hogy személyiségi jogaim sérülnek. Kérem szíveskedjen tájékoztatni a jogi lehetőségeimről.

Köszönettel: P.I.

Válasz:

Tisztelt P.I.!

 

A személyhez fűződő jogokat mindenki köteles tiszteletbe tartani. Az erre vonatkozó szabályokat a jogi személyekre is alkalmazni kell, kivéve ha a védelem jellegénél fogva csak a magánszemélyeket illetheti meg.

A személyhez fűződő jogok sérelmét jelenti különösen az egyenlő bánásmód követelményének megsértése, a lelkiismereti szabadság sérelme és a személyes szabadság jogellenes korlátozása, a testi épség az egészség, valamint a becsület és az emberi méltóság megsértése.

A személyhez fűződő jogok védelme kiterjed a jóhírnév védelmére is. A jóhírnév sérelmét jelenti különösen, ha valaki más személyre vonatkozó, azt sértő, valótlan tényt állít, híresztel, vagy való tényt hamis színben tüntet fel. A személyhez fűződő jogok megsértését jelenti a más képmásával vagy hangfelvételével kapcsolatos bármiféle visszaélés. A képmás vagy hangfelvétel nyilvánosságra hozatalához – a nyilvános közszereplés kivételével – az érintett személy hozzájárulása szükséges.

Személyhez fűződő jogokat sért, aki a levéltitkokat megsérti, továbbá aki a magántitok vagy üzleti titok birtokába jut, és azt jogosulatlanul nyilvánosságra hozza, vagy azzal egyéb módon visszaél.

A számítógéppel vagy más módon történő adatkezelés és adatfeldolgozás a személyhez fűződő jogokat nem sértheti.

Akit személyhez fűződő jogában megsértenek polgári jogi igényt támaszthat a sérelmet okozóval szemben, amelyben kérheti többek között a jogsértés abbahagyását és a jogsértő eltiltását a további jogsértéstől, követelheti továbbá, hogy a jogsértő nyilatkozattal vagy más megfelelő módon adjon elégtételt, valamint mindezeken túlmenően kártérítést is követelhet a polgári jogi felelősség szabályai szerint.

 

Üdvözlettel:

Dr. Steiner András ügyvéd

Kérdés az ügyvédhez
A kérdező neve:
E-mail címe:
A kérdés:
Spam elleni
biztonsági kód:

[új kódot kérek!]
A képen
látható kód:
 

www.delpestmegyeonline.hu
Facebook


  • Az ügyvéd válaszol

Legújabb hozzászólások:

Kedves Szalkai Jánosné!   A regisztrációs jegyen tévesen jelent...

2018.10.01. 13:51
hozzászólt: KMK Nkft.

Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy az idősek...

2018.09.28. 12:02
hozzászólt: Szalkai Jánosné

Nesze neked zsalmalé!

2018.09.13. 18:44
hozzászólt: Nokedli

1956-ban elsős voltam a ceglédi gimnáziumban,...

2018.08.14. 17:36
hozzászólt: Balogh György

Nagyszerű élmény volt, köszönjük!

2018.07.30. 13:49
hozzászólt: Kajtár Endre

Kit érdekel a foci semmire nem...

2018.07.26. 15:38
hozzászólt: Magyar Károly

Ajánlott lenne a szakembert elszállásolni pár...

2018.07.07. 08:54
hozzászólt: marsy22

Ha nem találtak az illetékesek "disznóbűzt",akkor...

2018.07.06. 11:39
hozzászólt: Sági Károly

Nem találok munkát és szeretnék gyorsan 

2018.06.25. 10:05
hozzászólt: graurlotti

Meg kellett volna jegyezni, hogy ha...

2018.06.20. 19:55
hozzászólt: Szef


traffipax
 

 

APRÓHIRDETÉSEK
Keresés a hirdetésekben:
Hirdetési kategóriák
Az apróhirdetések
ingyenesek!

Apróhirdetés feladása
 

Legközelebbi programok:


traffipax
 

cegledimunkasszallas