Ingatlan értékbecslés Cegléd és környékén

Kattints ide!

Ma 2023. szeptember 22. péntek, Móric napja van. - Holnap Tekla napja lesz.

PROGRAMKERESŐ
augusztusoktóber
Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Www.AutoAlkatreszek24.hu
A Ceglédi Uránia Mozi
mai műsora
Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

pszichoforyou.hu

 

www.elasticswimwear.co.uk

ELASTICSWIMWEAR
 


Telefonszám kereső
 

Cegléd 2 percben
 


Legfrisebb hírek a Megyeházáról

Pest vármegye is kiállít a Planet Budapest 2023 expón »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 21. csütörtök, 09:51
Pest vármegye is kiállít a Planet Budapest 2023 expón
Planet Budapest Közép-Európa egyedülálló fenntarthatósági rendezvénye, amely a társadalom és a gazdaság széles rétegeit szólítja meg és hívja fel a figyelmet a fenntarthatósági fordulat fontosságára, valamint a klímaváltozás hatásaira.

Planet Budapest Közép-Európa egyedülálló fenntarthatósági rendezvénye, amely a társadalom és a gazdaság széles rétegeit szólítja meg és hívja fel a figyelmet a fenntarthatósági fordulat fontosságára, valamint a klímaváltozás hatásaira.

A Planet Budapest 2023 nemzetközi szinten is kiemelkedő, a fenntarthatóság témáját újszerűen feldolgozó, a legújabb megoldásokat közérthetően bemutató rendezvény, amely szakmai, üzleti, közönség- és edukációs programokból áll. Az esemény egyszerre több generációhoz szól, hidat képezve köztük, és kortól függetlenül kínál gyakorlati, kézzelfogható megoldásokat a fenntarthatóság iránt érdeklődő, vagy azzal csak épp ismerkedő közönség számára.

A Fenntarthatósági kiállítás egyedülállóan értékes lehetőséget teremt a fenntartható megoldásokat alkalmazó és kínáló magyar vállalkozások bemutatkozására, az üzletkötés előmozdítására.

A Planet Expo célja, hogy az évszázadok tapasztalatait, tudását, valamint a kihívásokra megoldást kínáló új technológiákat, innovációkat együttesen mutassa be. Az esemény emellett egyedülálló platformot biztosítja kapcsolatépítésre és B2B találkozókra.

A Planet Budapest új koncepciójában az általános témák mellett minden alkalommal megjelenik egy kiemelt fenntarthatósági téma. 2023-ban ez az élelmiszer, amelyet az esemény a lehető legteljesebben jár körül (az ellátás biztonsága, az egészséges, fenntartható étkezés és életmód, fenntartható mezőgazdaság, stb.). E területek képviselői számára különösen értékes lehet a találkozás a többi vállalkozással, fejlesztőkkel, szakemberekkel. A szemléletformáló kísérőprogramokon is külön figyelmet szentelnek az élelmiszernek.

A kiállításon Pest Vármegye Önkormányzata is részt vesz a Food Wave projekt tagjaként a 18c standon.

Expó Szakmai programok eseményen öt párhuzamos szakmai konferenciára kerül sor, amelyek részvétele ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött. 

A kiállítás regisztráció nélkül 10.00 és 18.00 óra között látogatható szeptember 27. és október 1. között.

www.pestmegye.hu

Pest Vármegye Kormányhivatalának közleménye környezetvédelmi eljárás megindításáról »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 20. szerda, 19:55
Az ügy tárgya: A SAMSUNG SDI Magyarország Zrt. (2131 Göd, Schenek Istvân u. 1.; (Göd külterület 056/2 hrsz); a továbbiakban: Környezethasználó) Gödi Telephelyén folytatott tevékenységére vonatkozó teljeskörű környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása...

Az ügy tárgya: A SAMSUNG SDI Magyarország Zrt. (2131 Göd, Schenek Istvân u. 1.; (Göd külterület 056/2 hrsz); a továbbiakban: Környezethasználó) Gödi Telephelyén folytatott tevékenységére vonatkozó teljeskörű környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény (a továbbiakban: Kvtv.), valamint a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet alapján. (KEO- 11142-27-2023)

Az ügy iktató száma: PE-06/KTF/11142/2023.

Az eljárás megindításának napja: 2023. szeptember 5.

Az ügyintézési határidő: 60 nap

Pest Vármegye Kormányhivatalának teljes közleménye a környezetvédelmi eljárás megindításáról letölthető pdf formátumban ide kattintva.

Rangos társadalmi díjat kapott Ipolytölgyes »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 20. szerda, 14:33
Rangos társadalmi díjat kapott Ipolytölgyes
A SozialMarie Európa legrégebbi társadalmi innovációs díja, amelyet 2005 óta ítélnek oda olyan kiemelkedő kezdeményezéseknek, amelyek újszerű megoldásokat terveznek és valósítanak meg helyi társadalmi problémákra. Idén az elismerés mellett komoly...

A SozialMarie Európa legrégebbi társadalmi innovációs díja, amelyet 2005 óta ítélnek oda olyan kiemelkedő kezdeményezéseknek, amelyek újszerű megoldásokat terveznek és valósítanak meg helyi társadalmi problémákra. Idén az elismerés mellett komoly pénzdíjjal járó első helyen Ipolytölgyes végzett.

Bécsben adták át az idei SozialMarie díjat, amelyet 2005-ben alapított az osztrák Unruhe Magánalapítvány, hogy olyan innovatív megoldásokat jutalmazzon vele, amelyek akkut társadalmi problémákra nyújtanak megoldást. Az idei jelöltek között több magyar szereplőt is találhattunk, akik közül a 15 ezer euróval járó első díjat az ipolytölgyesi önkormányzat nevében Radnai Bertalan polgármester vehette át, az 5 ezer eurós harmadik helyen az EMMA Egyesület végzett, az egyik kétezer eurót érő különdíjat pedig egy a BMSZKI (Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei) által megvalósított projekt nyerte el, a Van Helyed! rendszer pedig szintén különdíjat kapott.

Radnai Bertalan átveszi a díjat

Ipolytölgyes messze van a várostól és az elérhető szolgáltatásoktól. Az elvárt, elfogadható életminőség erősen függ a családok jövedelmi helyzetétől. A vagyoni különbségek megosztják a faluközösséget, így az önkormányzat a lakosság megtartása érdekében közösségi megoldásokat kínál az egyéniek helyett. A Hosszúlétra elnevezésű kezdeményezés keretén belül az önkormányzat tulajdonában lévő eszközöket, szolgáltatásokat a falu lakosai kölcsönvehetik, így nem kell egy-egy munkához költséges szerszámokat, gépeket vásárolniuk. Ez nem csak a polgárok életminőségét javítja, de a közösséghez tartozás érzését is növeli, ráadásul környezetvédelmi szempontból is előnyös és fenntartható ez a kölcsönzési modell.

Radnai Bertalan, Ipolytölgyes polgármestere elmondta, nem csak komoly szerszámokra, mezőgazdasági gépekre kell gondolni, amikor a Hosszúlétra kölcsönzésről beszélünk, de ilyen, ritkán használt eszköz lehet például egy kisállatszállító doboz is, amelyet ritkán használnak az emberek, így bőven elég belőle néhányat az önkormányzatnak vásárolni, amit aztán szabadon használhat bárki a faluban. A szerszámokon kívül gyógyászati segédeszközöket is kölcsön lehet venni az önkormányzattól, például járókeretet, kerekeskerekes széket, mankót, de a kezdeményezés kiterjed a hulladékgyűjtésre is, aminek költségét - az illegális hulladéklerakás megelőzése érdekében is - az önkormányzat vállalja át. A polgármester azt mondta, a különböző eszközök közös használata kulcsfontosságú a fenntarthatóság miatt is, hiszen így nem csak az energiát, de a nyersanyagokat is tudatosabban, felelősebben lehet így felhasználni.

Az eszközkölcsönzésen kívül működik a településen egy úgynevezett falugondnokság is. Az ingyenes szolgáltatás keretében a falugondnok igény esetén segít a rászoruló lakók étkeztetésében, egészségügyi intézménybe történő szállításában, ház körüli teendőkben, gyermekek szállításában, hivatalos ügyek elintézésben is. Radnai kiemelte, hogy a szolgáltatás nem csak a nehéz körülmények között élők számára igénybe vehető, hanem mindenki számára elérhető, de természetesen figyelembe veszik azt is, kinek van leginkább szüksége a segítségre. A polgármestert meglepte a SozialMarie-n kapott első díj, és az azzal járó 15 ezer euró, egyelőre nem tudja, mire fogják fordítani az összeget, de annak örülne a legjobban, ha minél több önkormányzat elkezdené alkalmazni ezt a módszert.

Forrás: https://raketa.hu/rangos-tarsadalmi-dijat-kapott-tobb-magyar-szervezet-becsben

Pályázati felhívás civil szervezeteknek a Vármegyei Felzárkózási Fórumban való részvételre »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 12. kedd, 11:00
Pest Vármegye Önkormányzata pályázatot hirdet a vármegyében székhellyel rendelkező, legalább két éve működő civil szervezetek részére a Vármegyei Felzárkózási Fórumban való részvételre.

Pest Vármegye Önkormányzata pályázatot hirdet a vármegyében székhellyel rendelkező, legalább két éve működő civil szervezetek részére a Vármegyei Felzárkózási Fórumban való részvételre.

A Vármegyei Felzárkózási Fórum a TOP?_Plusz-3.1.3-23 Helyi humán fejlesztések felhívás keretében kerül létrehozásra és működtetésre.

A Fórum célja a hátrányos helyzetű csoportok felzárkózását segítő vármegyei szintű egyeztetési, konzultációs rendszer működtetése, a vármegye településein élő hátrányos helyzetű csoportokat érintő szolgáltatáshiányokra vonatkozó megoldások keresése, ennek érdekében a települések helyi esélyegyenlőségi programokhoz kapcsolódó feladatellátásának segítése; területi és ágazatközi együttműködések erősítése; tapasztalatcsere biztosítása a programokat megvalósítók között.

A Fórum feladata:
- Szolgáltatási Út Térkép és Vármegyei Esélyteremtő Paktum felülvizsgálata, módosítása, új kidolgozása.
- Hátrányos helyzetű célcsoportonkénti tematikus ülések szervezése.
- Társadalmi felzárkózási szempontok érvényesítése a vármegyei stratégiai és fejlesztési dokumentumokban.
- A vármegyéhez tartozó önkormányzatok szolgáltatási hiányainak megoldására fejlesztési irányok, ajánlások, megoldások megfogalmazása a helyi önkormányzatok felé.
- A vármegyei szolgáltatáshiányok rendszer szintű anomáliáinak jelzése a helyi szolgáltatók felé.
- A TKR standard támogatási kérelmek megvalósításának nyomon követése, szakmai támogatása, szolgáltatáshiányok megoldásában koordináció ellátása a közszolgáltatást nyújtó intézmények felé.
- Ágazatközi információcsere és együttműködés biztosítása.
- Munkacsoportok létrehozása és működtetése.

A Fórum tagjai:
- helyi önkormányzati szereplők
- vármegyei roma nemzetiségi önkormányzat képviselői
- helyi roma nemzetiségi önkormányzati képviselői
- vármegyében működő civil szervezetek, egyházak képviselői
- vármegyében működő közszolgáltató intézmények képviselői
- vármegyei gazdasági szereplők
- a vármegyei kormányhivatalok foglalkoztatási szakterülete és a népegészségügyi szakigazgatási szervek képviselője
- a Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottságok képviselője
- Szakképzési Centrumok képviselője (vármegyénként 1 centrum)
- tankerületi központ képviselője
- vármegyei önkormányzat felhívás céljához kapcsolható bizottságainak vagy tématerületeinek képviselője
- Vármegyei Kormányhivatal felhívás céljához kapcsolódó szervezeti egységei
- egyéb meghívottak (vármegyei szinten felmerülő feladatok szerint)

A Fórumban való részvételre azon civil szervezetek pályázhatnak, melyek a Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégiában (MNTFS) megfogalmazott célok megvalósításával és/vagy a hátrányos helyzetű célcsoportokkal foglalkoznak (különösen oktatás-képzés területén, illetve fogyatékos személyekkel, nők egyenjogúságával foglalkozó szervezetek).

A civil szervezetek a pályázatot ezen az adatlapon nyújthatják be!

Kérjük az adatlapon mutassák be a civil szervezet tevékenysége hogyan illeszkedik a Fórum feladataihoz. Ezen túlmenően kérjük feltüntetni a civil szervezet az elmúlt időszakban milyen tevékenységekben vett részt, milyen más civil szervezetekkel, önkormányzati, állami szervekkel működik együtt, tevékenységi köre hány településre, járásra terjed ki.

A beérkezett pályázatok elbírálásának fő szempontja, hogy a szervezet tevékenysége mennyire illeszkedik a Fórum feladatköréhez.

Előnyben részesülnek azon szervezetek, amelyek az MNTFS beavatkozási területeihez kapcsolódó programok bonyolításában részt vettek, vagy nemzetiségekkel, kiemelten romákkal kapcsolatos tevékenységet végeznek.

A Fórumban résztvevő szervezetek az itt ellátott tevékenységükért anyagi juttatást nem kapnak!

Kérjük, hogy a pályázatot szeptember 20-ig küldjék meg a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Budapest, 2023. szeptember 12.

Szabó István sk.
Pest Vármegye Közgyűlésének elnöke

Paktumiroda munkatársakat keresünk »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 12. kedd, 10:48
Pest Vármegyei Önkormányzati Hivatal pályázatot hirdet munkaviszony (MT) keretében Paktumiroda munkatárs munkakör/feladatkör betöltésére Abony és Aszód városokba.

Pest Vármegyei Önkormányzati Hivatal pályázatot hirdet munkaviszony (MT) keretében Paktumiroda munkatárs munkakör/feladatkör betöltésére Abony és Aszód városokba.

Tevékenységi kör (ellátandó feladatok): A TOP_ PLUSZ-3.1.1-21-PT1-2022-00001 ,,Pest vármegyei foglalkoztatási-gazdaságifejlesztési együttműködések" paktum projekt keretében a külső Paktumiroda munkatársi: szervezési, bonyolítási, adatgyűjtési és adminisztrációs feladatok ellátásával a központi Paktumiroda irányítás alatt.

Betöltendő állás szakmacsoportja: adminisztráció

Betöltendő állás munkakörének szakterülete (munkakörcsalád): Egyéb

Betöltendő állás jogviszonya: munkaviszony (MT)

Foglalkoztatás időtartama, munkaideje, munkarendje, formája: határozatlan, heti 20 óra részmunkaidő.

További részletek az abonyi illetve az aszódi állásról.

Az adatkezelési tájékoztató ITT érhető el.

wwww.pestmegye.hu

Elkészült a mini bölcsőde Kocséron »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 07. csütörtök, 09:58
Elkészült a mini bölcsőde Kocséron
Kocsér Község Önkormányzata 39,82 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével létrehozta az első mini bölcsődéjét. A pályázat benyújtása előtti igényfelmérés alapján a bölcsőde akár maximális kihasználtsággal is tud majd...

Kocsér Község Önkormányzata 39,82 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével létrehozta az első mini bölcsődéjét. A pályázat benyújtása előtti igényfelmérés alapján a bölcsőde akár maximális kihasználtsággal is tud majd működni.

A maximum 8 kisgyermek elhelyezésére alkalmas mini bölcsődét egy korábban használaton kívüli, meglévő épület felújításával és átalakításával nyitja meg az önkormányzat a Szabadság utca 19. szám alatt. A felújítás során az épület akadálymentesítése is megvalósult. Az épület mellett a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelő, biztonságos játszókertet is kialakítottak.

A családi és munkahelyi teendők összeegyeztetéséhez a családi bevétel és a részmunkaidős foglalkoztatás növeléséhez szükséges a kisgyermekek napközbeni ellátása. A bölcsődébe járó kisgyermekek hamarabb szocializálódnak, az óvodai beilleszkedés ezáltal könnyebb lesz számukra. A bölcsőde létesítése egyben munkahelyeket is teremt, melyeket elsősorban helyi lakosokkal szeretnénk betölteni.

www.pestmegye.hu

Kibővítették a bölcsődét Szigethalmon »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 06. szerda, 10:45
Kibővítették a bölcsődét Szigethalmon
A projekt eredményeképpen 28 új bölcsődei férőhely jött létre.

A projekt eredményeképpen 28 új bölcsődei férőhely jött létre.

Szigethalom Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a ,,VEKOP-6.1.1-21 Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése" című felhívásra. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Az önkormányzat a 363,91 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével a meglévő bölcsőde épületét 2 csoportszobával bővítette.

 

A meglévő bölcsődei intézmény 2 csoportszobával és kiszolgáló helyiségekkel bővült, 348,09 m2 hasznos alapterületű épületrész építésével. A projekt eredményeképpen 28 új bölcsődei férőhelyet hozott létre a város.

A projekt fő célja bölcsődei ellátást nyújtó intézmény férőhelybővítése volt, ezzel hozzájárulva a családok életminőségének javulásához és a szülők munkavállalási esélyeinek növeléséhez. A fejlesztés és a kapacitásnövelés a bölcsődei ellátási formához való hozzáférést segíti elő, ezáltal segítve a kisgyermeket nevelő családokat.

A projekt hatására bővül a foglalkoztatás, a nők szülés utáni munkába állása könnyebbé válik. A projekt keretében Szigethalom Város Önkormányzata vállalta, hogy intézményi szinten 7 db új munkahelyet hoz létre teljes munkaidőben. 

www.pestmegye.hu

Tisztítsuk Meg az Országot Projekt »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 05. kedd, 10:44
A Tisztítsuk Meg az Országot Projekt országszerte számos helyen segített a településeknek abban, hogy évek óta növekvő illegális hulladéklerakókat számolhassanak fel és biztonságosabbá tehessék környezetünket. A nagy önkormányzati érdeklődéssel kísért...

A Tisztítsuk Meg az Országot Projekt országszerte számos helyen segített a településeknek abban, hogy évek óta növekvő illegális hulladéklerakókat számolhassanak fel és biztonságosabbá tehessék környezetünket.

A nagy önkormányzati érdeklődéssel kísért program várhatóan 2023 őszén új pályázati kiírással folytatódik, amely kiváló alkalom a szakmai eszmecserére az eddigi eredményekről és az új kiírás várható kereteiről. A Településfejlesztési Szövetség ezért partnereivel, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségével és a Neumann János Egyetem Gazdaságföldrajzi és Településmarketing Központjával tisztelettel invitálja az önkormányzati kollégákat és a hulladékgazdálkodási ágazat képviselőit soron következő rendezvényükre, ahol első kézből tájékozódhatnak és adhatnak visszajelzést az illegális hulladéklerakók felszámolását célul kitűző program tapasztalatairól.

A részletes program ITT érhető el.

Regisztráció:
Kérjük az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen jelezze:
- a résztvevő(k) nevét
- a szervezetet, amelytől érkezik
- a résztvevő szervezet vagy személy mely szervezetben tag [Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ), Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ), Településfejlesztési Szövetség (TESZ)] vagy egyetemi polgár (Neumann János Egyetem)

Településfejlesztési Szövetség

Közel másfélmillió ember él Pest vármegyében »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 01. péntek, 09:49
Közel másfélmillió ember él Pest vármegyében
A Központi Statisztika Hivatal (KSH) 2022-es népszámlálási adatai szerint 1,339 millió Pest vármegye lélekszáma.

A Központi Statisztika Hivatal (KSH) 2022-es népszámlálási adatai szerint 1,339 millió Pest vármegye lélekszáma.

Az elmúlt ötven év alatt (Magyarországon 1880-tól 1990-ig 1941 és 1949 kivételével tízévente voltak cenzusok, majd 2001-ben, 2011-ben és a Covid miatt 2021 helyett 2022-ben) három megyének nőtt a lélekszáma az általános népességfogyás ellenére: Pest, Győr-Moson-Sopron, valamint Fejér megyéé.

A legnagyobb mértékben Pest (vár)megyéé, ahol nagyjából másfélszer annyian éltek a 2022-es népszámlálás szerint, mint 1970-ben. Ennek két fő oka van: az egyik a megyébe beköltözés hatása (főleg a kilencvenes évektől elsősorban a fővárosból), a másik, részben ezzel összefüggésben - mivel jellemzően fiatal házasok, kisgyerekes, illetve gyerekvállalásra készülő családok költöznek ki -, az országos átlagnál jóval alacsonyabb természetes fogyásé.

Pest megyében 2001-ről 2022-re a 15 év alattiak száma 17,6 százalékkal, a 3 év alattiaké 31,1 százalékkal nőtt. A természetes fogyás 2011-2022 között mindössze 2,3 százalékos volt az országos 4,7 százalékkal szemben (ennél kisebb természetes fogyást csak egy megyében mértek: Szabolcsban 2,2 százalékosat).

A népességszám növekedését sokkal inkább a társadalmi mobilitás (a megyébe bevándorlás) indokolja, mintsem a születések számának növekedése. A 2001 óta eltelt időszakot nézve Pest megyének a legjobb az együttes belföldi és nemzetközi vándorlási egyenlege (a 2001-2011-es időszakban 14, a 2011-2022 közöttiben 12,3 százalékos).

A főváros és az azt körülvevő megye együttes népességszáma az ötven év alatt nemhogy csökkent volna, hanem 137.211-gyel nőtt. Mostanra így Budapesten és Pest vármegyében él a magyarországi lakosok 31,41 százaléka, míg 1970-ben csak 27,96 százalék volt ez az arány.

Forrás: KSH, 444.hu

Kulturált Települési Környezet Díj - pályázat 2023 »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. augusztus 31. csütörtök, 09:24
Kulturált Települési Környezet Díj - pályázat 2023
PÁLYÁZATI FELHÍVÁSKulturált Települési Környezet Díj adományozása tárgyában Pest Vármegye Önkormányzata nagyra becsüli a vármegyei települések környezetfejlesztési aktivitását, az épített és a természetes környezet minőségének javítására, a települések történeti, településszerkezeti, építészeti...

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Kulturált Települési Környezet Díj adományozása tárgyában


Pest Vármegye Önkormányzata nagyra becsüli a vármegyei települések környezetfejlesztési aktivitását, az épített és a természetes környezet minőségének javítására, a települések történeti, településszerkezeti, építészeti értékeinek, karakterének megőrzésére tett erőfeszítéseit, környezetfejlesztési tevékenységét.

Fentiek elismerésére 2023-ban is meghirdetésre kerül a ,,Kulturált Települési Környezet Díj" című pályázat.

Tavaly Budajenő nyerte a díjat (fotó: Mohay Bence, MTI)

A Díj elnyerésére jogosultak köre
Kulturált Települési Környezet Díj adományozható azoknak a természetes személyek, jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező más szervezetek részére, akik a vármegyei települések, vagy jelentős településrészek fejlesztésében kiemelkedő munkát végeztek és ezzel jelentősen hozzájárultak környezetük szebbé, jobbá tételéhez. A díj már megvalósult eredmények elismerésére szolgál. A pályázaton nem indulhat arról a településről pályázó, amely településről az előző három év során a pályázaton helyezést értek el. A díjból évente egy adományozható. A díjjal díszoklevél és emlékplakett jár.

A pályaművek tartalmi bírálati szempontjai
A pályázatok elbírálásának szempontjai az alábbiak
aa) környezetfejlesztési aktivitás,
ab) az épített es a természetes környezet minőségének jobbítása,
ac) a település történeti, településszerkezeti építészeti értékeinek, a település karakterének a megőrzése és kialakítása,
ad) kimagasló teljesítmény, illetve kiemelkedő munka a helyi településfejlesztés területén,
ae) a települési környezetben végbement pozitív irányú változás mértéke.

A pályázat formai követelményei
A pályázat szöveges részből és fotódokumentációból áll, egybekötött formában. A szöveges munkarész gépelt, A/4-es vagy A/3-as formátumú dokumentáció lehet, amely tartalmazza a településfejlesztési akció részletes leírását, valamint a település átnézeti térképét az összes akcióterület bejelölésével. A leírásnak azokat a témaköröket kell érintenie, amelyek az akció sikerességének elbírálásához szükségesek. Az akció előzményeit, lebonyolítását, eredményeit és színvonalát bemutató fotódokumentáció maximum A/4-es formátumú fényképből - esetleg rajzokból is - álljon, amely sikeres pályázat esetén közlésre alkalmas. Amennyiben a pályázónak rendelkezésre állnak, a fotókat digitális formátumban is kérjük benyújtani.

A pályaművek értékelése és döntés
A pályázatokat a Vármegyei Értéktár Bizottság által meghatározott összetételű szakértői bizottság értékeli, amely a pályázat helyszínén helyszíni szemlét is tarthat. A díj odaítélésére a Vármegyei Értéktár Bizottság tesz javaslatot a szakértői bizottság értékelése alapján. A díj adományozásáról a Pest Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése dönt. A díj oklevél és plakett formájában kerül átadásra. A díj kiosztására a Vármegyenap alkalmából 2023 decemberében megrendezésre kerülő ünnepségen kerül sor.

A pályázat benyújtási határideje
A pályázatot 2023. szeptember 4-ig lehet személyesen eljuttatni vagy postára adni az alábbi cimre: Pest Vármegyei Önkormányzati Hivatal Elnöki és Területfejlesztési Iroda, 1052 Budapest, Városház u. 7.

A borítékra kérjük, írják rá a pályázat címét: ,,Kulturált Települési Környezet díj 2023"

Felmerülő kérdéssel, problémával Pányi Zsuzsanna vármegyei főépítészhez lehet fordulni az alábbi elérhetőségeken:
Tel: +36-1-233-68-61
Mobil: +36-20-9369-607
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Egyéb információk
A pályázaton eredményt elért pályaművek a média útján bemutatásra kerülnek. A díjazásban nem részesített pályaműveket a pályázó kérésére visszaadjuk. Azokat az eredményhirdetéstől számított egy éven belül lehet átvenni személyesen a vármegyei főépítésznél.

www.pestmegye.hu 

Változik a forgalmi rend a Gödi Duna úton »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. augusztus 29. kedd, 10:01
Változik a forgalmi rend a Gödi Duna úton
Változik a forgalmi rend a Gödi Dúna úton zajló burkolatfelújítás, csapadékcsatorna építés és hídépítés térségében. Változik a forgalmi rend 2023. szeptember 4-e, hétfőtől a gödi Duna út 2-es főút (Pesti...

Változik a forgalmi rend a Gödi Dúna úton zajló burkolatfelújítás, csapadékcsatorna építés és hídépítés térségében.

Változik a forgalmi rend 2023. szeptember 4-e, hétfőtől a gödi Duna út 2-es főút (Pesti út) és a vasúti átjáró közötti szakaszán zajló felújítási munkálatok kapcsán. A Duna úton jelenleg érvényben lévő Pesti út és vasúti átkelő közötti útzárat hétfőtől a Honvéd sor és a vasúti átkelő közötti szakaszon feloldják, így módosul a térség forgalmi rendje is.

A vasúti átkelő megnyitásával egy időben terelőutat jelölnek ki a szakemberek: a Pesti út ismételten a Honvéd sor - Kolozsvári utca útvonalon keresztül lesz megközelíthető, a Honvéd soron kétirányú forgalmi rend együttes bevezetésével. A kijelölt terelő útvonalon a korábban már bevezetett 3,5 tonnás súlykorlátozás érvényben marad, ez alól kivételt csak a helyi járatok és a szemétszállító gépjárművek jelentenek.

Az új forgalmi rend bevezetésével egyidejűleg a Duna utat érintő VOLÁN járatok újra közlekednek a kizárólag számukra kijelölt terelőúton, a vasúti átkelő - Duna út- Madách utca- Kolozsvári utca útvonalon a Kolozsvári úton korábban kiépített ideiglenes buszmegállók érintésével.

Az új forgalmi rend várhatóan egy hónapig marad érvényben, ezalatt a Duna utca Honvéd sor és Madách utca közötti szakaszát, továbbá a Madách utcát kizárólag a Volán járatok használhatják. Az érintett szakaszon az ott lakók számára az ingatlanokhoz gépjárművel történő ki és behajtás továbbra is biztosítva lesz.

A forgalom elől elzárt útszakasz módosításával összefüggésben a Szent Imre herceg utca, a Mária utca, Szeder utca, Rózsa utca, Rákóczi utca és a Bolla Árpád fasor továbbra is zsákutca marad a Duna út irányába.

Terelőutak átnézeti térképe

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek. Az építési munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A szakemberek a közlekedők türelmét és megértését kérik a felújítási munkák idejére, a beavatkozásokat az ő érdekükben végzik el.

www.utinform.hu 

Tápió mentéért díj »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. augusztus 28. hétfő, 10:07
Tápió mentéért díj
A tápiószelei Blaskovich Múzeum Baráti Köre Közhasznú Egyesület 2019-ben Tápió mentéért díjat alapított azzal a céllal, hogy elismerje azokat a személyeket, akik munkájukkal sokat tettek a Tápió mentéért. A díjat...

A tápiószelei Blaskovich Múzeum Baráti Köre Közhasznú Egyesület 2019-ben Tápió mentéért díjat alapított azzal a céllal, hogy elismerje azokat a személyeket, akik munkájukkal sokat tettek a Tápió mentéért. A díjat évente legfeljebb három személy kaphatja meg, illetve ezen felül egy-egy személy posztumusz, fiatal tehetség, valamint mecénás kategóriában. Az elismerés pénzjutalommal nem jár, a díjazottak elismerő oklevelet és emlékérmet vehetnek át.

Jelölt lehet a ,,Tápió mentéért díj" elismerésre bármilyen természetes személy, aki a Tápió mentén, vagy a tájegységen kívül él, elévülhetetlen érdemei alapján pedig méltó lehet a kitüntetésre. Az elismerésre javasolt személy bármilyen területen végzett kimagasló munkássága felterjesztésre érdemes, ha az a Tápió mente valamelyik településén vagy a Tápió mentéért valósult meg. A benyújtott jelölések elbírálásánál kiemelt figyelmet kapnak azok a jelöltek, akiknek tevékenységi körébe tartozik a kulturális örökségvédelem, a néprajzi értékek, helyi hagyományok őrzése, az épített örökség védelme, a szellemi örökség átörökítése, természeti értékeink megőrzése, az oktatás, valamint az identitástudat erősítése, illetve mindezek megvalósításának segítése. További elbírálási szempont, hogy a jelölt személy és munkássága helyi, regionális, országos vagy nemzetközi szinten szerzett-e hírnevet a Tápió mentének. Posztumusz-díj esetében ugyanezek a szempontok érvényesek, melynek egyetlen kritériuma, hogy a díj átadásának napjától számított, 15 évnél régebben elhunyt személyek (2008. november 10. előtt elhunyt személyek) nem terjeszthetők fel.


A Blaskovich fivérek által Tápiószele és Tápiószentmárton határában, Sőregpusztán megtalált szkíta aranyszarvas


Jelölt lehet ,,Tápió mente fiatal tehetsége" díj elismerésre bármilyen természetes személy, aki a Tápió mentén, vagy a tájegységen kívül él, elévülhetetlen érdemei alapján pedig fiatal életkora ellenére méltó lehet a kitüntetésre. Az elismerésre javasolt személy bármilyen területen végzett kimagasló munkássága felterjesztésre érdemes, ha az a Tápió mente valamelyik településén vagy a Tápió mentéért valósult meg. A benyújtott jelölések elbírálásánál kiemelt figyelmet kapnak azok a jelöltek, akiknek tevékenységi körébe tartozik a kulturális örökségvédelem, a néprajzi értékek, helyi hagyományok őrzése, az épített örökség védelme, a szellemi örökség átörökítése, természeti értékeink megőrzése, az oktatás, valamint az identitástudat erősítése, illetve mindezek megvalósításának segítése. További elbírálási szempont, hogy a jelölt személy és munkássága helyi, regionális, országos vagy nemzetközi szinten szerzett-e hírnevet a Tápió mentének. Fontos kritérium, hogy 15-30 év közötti kell legyen a felterjesztett életkora.

Jelölt lehet ,,Tápió mente mecénása" díj elismerésre bármely természetes személy vagy cég, mely esetben jól követhetően megismerhető a Tápió mentén, a Tápió mentéért végzett támogatási tevékenysége és kiemelt támogatási körébe tartozik a kulturális örökségvédelem, a néprajzi értékek, helyi hagyományőrzés, az épített örökség védelme, a szellemi örökség átörökítése, természeti értékeink megőrzése, az oktatás, tehetséggondozás, valamint az identitástudat erősítése céljából megvalósuló önzetlen anyagi támogatása.

,,Tápió mentéért díszoklevél" kerül adományozásra a kuratórium részéről, melynek adományozásáról saját hatáskörben döntenek. A díj a Tápió mentéért díj kritériumainak értelmében kerül kiosztásra, melyet bárki kaphat (magánszemély, civil szervezet, vállalkozó, cég, önkormányzat, közösség, közszereplő, stb.)


Jelölő személy: bárki tehet felterjesztést
A jelölt szakmai életútját és munkásságát (mecénás esetében támogatási tevékenységeit) bemutató pályázati anyagot (maximum 2-3 oldal, kötetlen formai követelmény) az alábbi címre kérjük beküldeni, kizárólag postai útonBlaskovich Múzeum Baráti Köre Közhasznú Egyesület, 2766 Tápiószele, Múzeum u. 13.
A borítékon kérjük feltüntetni: ,,Tápió mentéért díj - 2023"
Kérjük feltüntetni a jelölő fél, valamint a jelölt pontos elérhetőségeit is a felterjesztésben (név, cím, telefonszám, email)!
A felterjesztés határideje: 2023. október 10. (ezen a napon postai bélyegzővel ellátott és feladott felterjesztést még elfogadjuk)
A díj átadásának időpontja: 2023. november 10. péntek 18h
A díj átadásának helyszíne: Blaskovich Múzeum, 2766 Tápiószele, Múzeum u. 13.
A díjátadó ünnepség fővédnöke: Szabó István - Pest Vármegye Közgyűlésének elnöke

Minden évben a Blaskovich fivérek által Tápiószele és Tápiószentmárton határában, Sőregpusztán megtalált szkíta aranyszarvas napjához (1923. november 08). közeli időpontban kerül az ünnepség megrendezésre.
Az előző évben felterjesztett, de elismeréssel nem jutalmazott személyeket automatikusan az idei felterjesztettek közé soroljuk (minden felterjesztés érvényes a következő évben is, amennyiben nem került díjazásra).

A díj kuratóriumának tagjai:
Dr. Terék József - Pest Vármegye Önkormányzatának kulturális szakreferense, népzenekutató, zeneszerző, a kuratórium elnöke
Terék Mihály - Blaskovich Múzeum Baráti Köre Közhasznú Egyesület elnöke, Arany János díjas pedagógus
Gócsáné Dr. Móró Csilla - MMgMK Blaskovich Múzeum nyugalmazott igazgatója, történész, Tápiószele díszpolgára
Katus Norbert - Összefogás Sülysápért Egyesület elnöke, Sülysáp Város alpolgármestere
Dr. Baksa Brigitta - Budapesti és Pest megyei Regionális Príma díjjal kitüntetett etnográfus, Apor Vilmos Katolikus Főiskola tanára
Tarnavölgyi László - Pest Megyei Média díjjal kitüntetett népművelő, az egykori Tápiókultúra.hu szerkesztője

A 2023. évi Tápió mentéért díj ünnepi műsorával egybekötött díjátadó ünnepség fő támogatója: Blaskovich Múzeum Baráti Köre, Tápiószele

AZ IDŐPONTVÁLTOZÁS JOGÁS FENNTARTJUK!

A díjjal kapcsolatos további információk:
Blaskovich Múzeum Baráti Köre Közhasznú Egyesület
2766 Tápiószele, Múzeum u. 13.
email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel:0653/380-157

Meghalt Kárpáti Zsuzsa volt közgyűlési képviselő »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. augusztus 16. szerda, 16:15
Meghalt Kárpáti Zsuzsa volt közgyűlési képviselő
Életének 63. évében elhunyt Kárpáti Zsuzsa, aki 2006-2010 között volt a Pest Megyei Közgyűlés MSZP-s képviselője.

Életének 63. évében elhunyt Kárpáti Zsuzsa, aki 2006-2010 között volt a Pest Megyei Közgyűlés MSZP-s képviselője.

Kárpáti Zsuzsa 1961. március 25-én született Veszprémben. Házasságkötése után két gyermeke született. 1981-ben ápoló, asszisztens, 1982-ben gyermekápolónői szakképesítést szerzett. 1986-ban intenzív terápiás szakasszisztens szakvizsgát tett, 1997-ben pedig az ELTE-n szociológusi diplomát szerzett. 1979-1986-ig három műszakos ápolónő volt a Fővárosi Tanács László Kórházában, 1986-tól osztályvezető főnővér, majd 1994-től ápolási igazgatóhelyettes lett.

1997-től az ÁNTSZ Pest megyei Intézetének a megyei vezető ápolónője volt. 1992-és 1993 között a MAGYIT első soros elnöke, 1992-től 1994-ig a Fővárosi Szent László Kórház SZB titkára, 1990-93 között a Szakszervezeti Ifjúsági Szövetség elnöke volt.

1994-től 1998-ig Kispest önkormányzati képviselője, egyben kerületi küldött volt a Fővárosi Önkormányzatban. 1993-1997-ig az Országos Egészségbiztosítási Önkormányzat tagja lett.

1991 óta volt MSZP-tag, több éven keresztül az MSZP országos választmányának is tagja volt. Kárpáti Zsuzsa 2002 és 2006 között volt az Országgyűlés tagja. A Szociális és családügyi bizottság, valamint az Egészségügyi bizottság munkájában vett részt.

Pest Vármegye Közgyűlése és Pest Vármegye Önkormányzata részvétét fejezi ki a gyászoló családnak.

Forrás: www.mszp.hu

Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án Pilisen »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. augusztus 14. hétfő, 10:14
Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án Pilisen
Pest Vármegye Önkormányzata és Pilis Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2023. augusztus 20-án a Szent István napi ünnepségre. Az esemény plakátja www.pestmegye.hu 

Pest Vármegye Önkormányzata és Pilis Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2023. augusztus 20-án a Szent István napi ünnepségre.

Az esemény plakátja

www.pestmegye.hu 

Tájékoztató falugondnoki és tanyagondnoki képzésről »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. augusztus 11. péntek, 11:36
A 2021. január 1. után benyújtott jelentkezések esetében a szolgáltatás helye szerint illetékes vármegye önkormányzata látja el a falugondnoki és tanyagondnoki képzés szervezését. Az egyes szociális szolgáltatásokat végzők képzéséről és vizsgakövetelményeiről...

A 2021. január 1. után benyújtott jelentkezések esetében a szolgáltatás helye szerint illetékes vármegye önkormányzata látja el a falugondnoki és tanyagondnoki képzés szervezését. Az egyes szociális szolgáltatásokat végzők képzéséről és vizsgakövetelményeiről szóló 81/2004. (IX.18) ESzCsM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) lehetővé teszi, hogy amennyiben a képzés megtartásához nincs elegendő számú jelentkező, a vármegye önkormányzata más vármegye önkormányzatával közösen szervezze meg a képzést.

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata, Békés Vármegye Önkormányzata, Csongrád-Csanád Vármegye Önkormányzata, a Fejér Vármegyei Önkormányzat, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat, Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata, Nógrád Vármegye Önkormányzata, Pest Vármegye Önkormányzata, valamint Tolna Vármegye Önkormányzata a falugondnoki és tanyagondnoki képzés közös szervezéséről döntött oly módon, hogy a képzést Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata bonyolítja le.

A képzést Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata nem maga végzi, hanem képzési megállapodás keretében olyan intézményt bízott meg, amely a Rendeletben meghatározott feltételeknek megfelel.
A képzést a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesületével (6000 Kecskemét, Kölcsey utca 21.) végzi.

A képzés három helyszínen történik: Kecskeméten és Fejér vármegyében kettő településen 3 csoportban. A kecskeméti helyszínen 2 csoportban (helyszín: Kecskeméti Regionális Képző Központ - 6000 Kecskemét, Szolnoki út 20. fsz. 001), míg másik helyszín (cím: Falugondnokok Háza - 8089 Vértestarcsa, Kossuth Lajos u. 1.) 1 csoportban zajlik majd a képzés.

Kecskeméten vesznek részt a képzésen a Bács-Kiskun vármegyei, a Békés vármegyei, a Csongrád-Csanád vármegyei, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei, a Nógrád-vármegyei valamint a Pest vármegyei jelentkezők.

Vértestarcsán vesznek részt a képzésen a Fejér vármegyei, a Komárom-Esztergom vármegyei, valamint a Tolna vármegyei jelentkezők.

www.pestmegye.hu 

Értéktár konferencia lesz Pilisen »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. augusztus 11. péntek, 08:06
Értéktár konferencia lesz Pilisen
A Pest vármegyei értéktár augusztus 19-én konferenciát és kiállítást tart Pilisen. A konferencián Hargita megyéből és Pest vármegyéből meghívott előadókkal, tűzzománc kiállítással, és filmvetítéssel várják a szervezők az érdeklődőket. Az esemény...

A Pest vármegyei értéktár augusztus 19-én konferenciát és kiállítást tart Pilisen. A konferencián Hargita megyéből és Pest vármegyéből meghívott előadókkal, tűzzománc kiállítással, és filmvetítéssel várják a szervezők az érdeklődőket. Az esemény a pilisi Csernai Pál Művelődés Házban kerül megtartásra. 

Az Értéktár Konferencia programjai

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni az eseményre az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet.

www.pestmegye.hu

Átadták a perbáli zarándok-turista pihenőhelyet »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. július 31. hétfő, 09:40
Átadták a perbáli zarándok-turista pihenőhelyet
Az épületben a bakancsos turisták mellett a kerékpárosok és a lovasok ellátására is alkalmas infrastruktúrát alakítottak ki. A pihenőhely a katolikus egyház tulajdonában lévő plébánia épületének új, kétszintes szárnyaként jött létre....

Az épületben a bakancsos turisták mellett a kerékpárosok és a lovasok ellátására is alkalmas infrastruktúrát alakítottak ki. A pihenőhely a katolikus egyház tulajdonában lévő plébánia épületének új, kétszintes szárnyaként jött létre. Az alsó szinten - helytörténeti kiállítás és a Mária út zarándokutat bemutató interaktív kiállítás elhelyezése céljából egy 200 m2-es területű helyiség épült, amelyet mobil falakkal 3 különálló helyiségre lehet majd osztani. A földszinten férfi, női és mozgáskorlátozott illemhely, valamint zuhanyzók és mosdó, míg az emeleten 30 m2-es szobát alakítottak ki, utóbbi a turisták pihenőhelyéül szolgál.

Az elkészült zarándok-turista pihenőhely

A plébánia már meglévő szárnyában konyha és további vizesblokkok szolgálják ki a rendezvényeket. A helyszín különböző jármódok fogadására is alkalmas, mivel a bakancsos turisták mellett a kerékpárosok és a lovasok ellátására alkalmas infrastruktúra épült (kerékpártároló, lovak pihentetésére alkalmas fedett, oldalról nyitott szín). A projekt a kulturált turista fogadás mellett a Mária Út Közhasznú Egyesület által szervezett, a turizmushoz kapcsolódó konferenciák, képzések mellett egyházi és világi, a helyi önkormányzat, valamint civil szervezetek által kezdeményezett események lebonyolításával is hozzá kíván járulni a helyi közösségek mindennapjaihoz, továbbá bemutatkozási lehetőséget biztosít majd a térség művészeinek különböző kiállítások révén.

Az épület ünnepélyes átadása

Az átadón részt vett Szabó István, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke. Beszédében elmondta, hogy egy igazi közösségi teret alakítottak ki a projekt során, amely a Mária zarándokút egyik fontos megállóhelye lehet.
A zarándok-turista pihenőhely a pénzügyminisztérium támogatása révén, Pest Megye Önkormányzata és három települési önkormányzat (Hévízgyörk, Kistarcsa, Perbál) konzorciumaként valósult meg.

www.pestmegye.hu

Elkészült a gödi Nemeskéri-Kiss Miklós út közvilágítása »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. július 26. szerda, 11:42
Elkészült a gödi Nemeskéri-Kiss Miklós út közvilágítása
Szabó István, Pest Vármegye Közgyűlésének elnöke adta át a mintegy 36 millió forintból megvalósult beruházást. A 22 darab lámpaoszlop kb. 650 méter hosszan biztosítja a közvilágítást a Nemeskéri-Kiss Miklós úton...

Szabó István, Pest Vármegye Közgyűlésének elnöke adta át a mintegy 36 millió forintból megvalósult beruházást.

A 22 darab lámpaoszlop kb. 650 méter hosszan biztosítja a közvilágítást a Nemeskéri-Kiss Miklós úton a temető parkolójától északi irányban. A projekt a gödi különleges gazdasági övezetből származó helyi adóbevételből valósult meg.

Kammerer Zoltán, Tuzson Bence, Szabó István

Az elkészült beruházás átadóját részt vett Kammerer Zoltán gödi polgármester és Tuzson Bence, a város országgyűlési képviselője is.

www.pestmegye.hu

Augusztus 1-től további forgalomkorlátozás lesz a gödi Duna úton »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. július 26. szerda, 08:26
Augusztus 1-től további forgalomkorlátozás lesz a gödi Duna úton
Burkolatfelújítás, csapadékcsatorna építés és hídépítés miatt további forgalomkorlátozás lesz a gödi Duna úton. 2023. augusztus 1-e, keddtől további korlátozásokat vezetnek be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei a gödi Duna...

Burkolatfelújítás, csapadékcsatorna építés és hídépítés miatt további forgalomkorlátozás lesz a gödi Duna úton.

2023. augusztus 1-e, keddtől további korlátozásokat vezetnek be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei a gödi Duna út 2-es főút (Pesti út) és a vasúti átjáró között zajló felújítási munkálatok kapcsán. A Duna úton jelenleg is érvényben lévő útzárat (Duna út Pesti út és Honvéd sor közötti szakasza) a jelzett időponttól egészen a vasúti átkelőig terjedően hosszabbítják meg, továbbá a vasúti átjárót lezárják, így módosul a térség forgalmi rendje is.

A lezárás időszakában, amely várhatóan egy hónapot vesz igénybe, a közlekedők a Göd, Duna úti vasúti átjáró helyett a Göd, Mikszáth Kámán utcai, a Béke utcai és a sződligeti szintbeli átjárót, továbbá az 2113 jelű Dunakeszi-Fót összekötő út különszintű vasúti keresztezést és a 2 méter magasság alatti járművek az Alagút utcai aluljárót használhatják. A Honvéd sor és a Kolozsvári utca terelőútként történő kijelölése megszűnik, a térségben korábban bevezetett 3.5 tonnás súlykorlátozás továbbra is érvényben marad.

A forgalom elől elzárt útszakasz meghosszabbításával összefüggésben a Szent Imre herceg utca, a Mária utca, Szeder utca, Rózsa utca, Madách utca és Rákóczi utca mellett mostantól a Honvéd sor és a Bolla Árpád fasor is zsákutca lesz a Duna út irányába. A lezárás ideje alatt a Duna utcát érintő VOLÁN járatok várhatóan az iskolai szünet végéig szünetelnek. A Duna utcai vasúti átjárót is érintő helyi járatok megváltozott menetrendjéről a Gödi Önkormányzat honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők. Az érintett szakaszon az ott lakók számára az ingatlanokhoz gépjárművel történő ki és behajtás a munkaidő elején és végén továbbra is biztosítva lesz.

Terelőutak átnézeti térképe

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek. Az építési munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A szakemberek a közlekedők türelmét és megértését kérik a felújítási munkák idejére, a beavatkozásokat az ő érdekükben végzik el.

www.utinform.hu

Kerékpárút épült Újhartyán és Dabasi Szőlők között »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. július 14. péntek, 13:01
Kerékpárút épült Újhartyán és Dabasi Szőlők között
A műszaki átadással befejeződött az Újhartyán-Dabasi Szőlők közötti kerékpárút építése. Az elkészült szakaszt a település lakossága bírtokba vette. A projekt európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. Az...

A műszaki átadással befejeződött az Újhartyán-Dabasi Szőlők közötti kerékpárút építése. Az elkészült szakaszt a település lakossága bírtokba vette. A projekt európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Az elkészült kerékpárút


Újhartyán Város Önkormányzat 2021. július 16-án a VEKOP-5.3.2-15-2020-00058 Fenntartható közlekedésfejlesztés Pest megyében c. pályázati felhívás keretében 100 %-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatásban részesült. A megítélt támogatás összege a 2022.12.06-án hatályba lépő kiegészítő támogatással együtt összesen 326.887.714 Ft volt. A fejlesztésnek köszönhetően kialakított kerekpárforgalmi létesítmények hossza: 1817m. A kerékpárút területének széléig a csatlakozó utak, földutak szilárd burkolattal való kiépítése is megtörtént. A kerékpárút két helyen keresztez vízelvezető árkot, ahol az átereszek kialakítása is megvalósult. A beruházás belterületi szakaszán a közvilágítás biztosított volt, a külterületi szakaszon az áthajtásnál a kiépítése megtörtént. A cél a település központi, valamint a lakott területen kívül elérhető lakott településrészei közötti kerekpárforgalmi útvonal kialakítása volt. Az út elkészültével lehetővé vált a lakott területen kívül elhelyezkedő munkahelyek és a település belterülete közötti kényelmes, akadálymentes közlekedés. A megépült nyomvonal mentén biztonságosan megközelíthetővé válnak a vállalkozások, az iskola, a boltok és a templom. A fejlesztés eredményeként biztonságosabbá válik a kerékpáros közlekedés a településrészek között, csökken a károsanyag kibocsájtása, számottevően nő a városi aktív rekreációt is szolgáló kerékpárhálózat nagysága. ,,Újhartyán-Dabasi Szőlők közötti kerékpárút építése" című projekt, közvetlenül és közvetetten hozzájárul a térségi szerepkör erősítéséhez, a kerékpárosbarát közlekedés terjedéséhez, turizmusfejlesztéshez. Kerékpározás révén a gépjármű-forgalomterhelés mérséklődik, a környezetterhelés csökken, hozzájárul az egészség megőrzéséhez

https://ujhartyan.hu

További hírek a Megyeházáról »

A lekérdezés 1.873 másodperc alatt futott le.


www.delpestmegyeonline.hu
Facebook


  • Hírek a Megyeházáról

[l]

Legújabb hozzászólások:

Kedves Szalkai Jánosné!   A regisztrációs jegyen tévesen jelent...

2018.10.01. 13:51
hozzászólt: KMK Nkft.

Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy az idősek...

2018.09.28. 12:02
hozzászólt: Szalkai Jánosné

Nesze neked zsalmalé!

2018.09.13. 18:44
hozzászólt: Nokedli

1956-ban elsős voltam a ceglédi gimnáziumban,...

2018.08.14. 17:36
hozzászólt: Balogh György

Nagyszerű élmény volt, köszönjük!

2018.07.30. 13:49
hozzászólt: Kajtár Endre

Kit érdekel a foci semmire nem...

2018.07.26. 15:38
hozzászólt: Magyar Károly

Ajánlott lenne a szakembert elszállásolni pár...

2018.07.07. 08:54
hozzászólt: marsy22

Ha nem találtak az illetékesek "disznóbűzt",akkor...

2018.07.06. 11:39
hozzászólt: Sági Károly

Nem találok munkát és szeretnék gyorsan 

2018.06.25. 10:05
hozzászólt: graurlotti

Meg kellett volna jegyezni, hogy ha...

2018.06.20. 19:55
hozzászólt: Szef


traffipax
 

 

APRÓHIRDETÉSEK
Keresés a hirdetésekben:
Hirdetési kategóriák
Az apróhirdetések
ingyenesek!

Apróhirdetés feladása
 

Legközelebbi programok:


traffipax
 

cegledimunkasszallas