Ingatlan értékbecslés Cegléd és környékén

Kattints ide!

Ma 2021. április 19. hétfő, Emma napja van. - Holnap Konrád, Tivadar napja lesz.

PROGRAMKERESŐ
márciusmájus
Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Www.AutoAlkatreszek24.hu
A Ceglédi Uránia Mozi
mai műsora
Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

pszichoforyou.hu

 

www.elasticswimwear.co.uk

ELASTICSWIMWEAR
 


Telefonszám kereső
 

Cegléd 2 percben
 


Legfrisebb hírek a Megyeházáról

Csapadékcsatorna és csapadékvíz szikkasztótározó épült Biatorbágyon »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. április 19. hétfő, 13:59
Csapadékcsatorna és csapadékvíz szikkasztótározó épült Biatorbágyon
Befejeződött az Ybl Miklós sétány (Juhász Gyula utca - Kinizsi utca) csapadékcsatorna és csapadékvíz szikkasztótározó komplex beruházása Biatorbágyon.

Befejeződött az Ybl Miklós sétány (Juhász Gyula utca - Kinizsi utca) csapadékcsatorna és csapadékvíz szikkasztótározó komplex beruházása Biatorbágyon.

A csapadékvíz fejlesztési munkálatokra 215 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól.

Biatorbágy Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a ,,Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén" című kiírásra. Az elnyert 215 millió forintos támogatást az önkormányzat 90 millió forintnyi önrésszel egészítette ki; így ebből a 306 millió forintból valósult meg Biatorbágy városrész csapadékvíz rekonstrukciója.

A projekt keretében a fejlesztéssel érintett városrész Biatorbágy Ybl Miklós sétány (Juhász Gyula utca - Kinizsi utca) csapadékcsatorna és csapadékvíz tározó építése valósult meg.
A projekt megvalósítási területén csapadékcsatorna épült az Ybl Miklós sétányon a Kinizsi utcáig. Csapadékvíz visszatartására tározó építése is elkészült az Ybl Miklós sétány Juhász Gyula utcai kereszteződésén túli területen.

A projekt megvalósítási helyszíne kiemelt szerepet tölt be a település életében kereskedelmi, közigazgatási, egyéb önkormányzati feladatellátási funkciók elérése és a munkába járás szempontjából egyaránt.

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból)

wwwpestmegye.hu

Újabb nyolc településen épül bringa- és görpark Pest megyében »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. április 19. hétfő, 12:12
Újabb nyolc településen épül bringa- és görpark Pest megyében
Több mint 1,1 milliárd forintból 39 új bringa- és görpark épül az Aktív Magyarország programban 2022 tavaszáig - közölte az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda.

Több mint 1,1 milliárd forintból 39 új bringa- és görpark épül az Aktív Magyarország programban 2022 tavaszáig - közölte az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda.

A kormánybiztosi iroda a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) bevonásával 2021-ben is Országos bringapark programot hirdetett azzal a céllal, hogy Magyarországon minél nagyobb számban és minél magasabb színvonalon álljon rendelkezésre a sportolni vágyók számára bringa- és görpark.

A kormánybiztosi iroda az 50 százalékos önrész mellett idén 558 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt ilyen létesítmények építésére, így 36 új bringapark és 3 görpark épül az országban 1,1 milliárd forintot meghaladó értékben. A hozzájárulási összegeket nem kizárólag a bringaparkok építésére, hanem a közvetlen környezetükben felépülő, felújítandó infrastruktúra fejlesztésére is fordíthatják a jelentkezők. A program lebonyolítója az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK).

Budakeszi bringapark (Fotó: Budakeszi Hírmondó facebook oldala)

A tájékoztatás szerint a támogatásra minden olyan önkormányzat, önkormányzati szerv, nemzetipark-igazgatóság, erdészeti szervezet, sportegyesület, natúrpark, egyházi szervezet, illetve egyéb civil- és gazdasági szervezet jelentkezhetett, amely többek között vállalta, hogy beruházását legkésőbb 2022. március 31-éig megvalósítja. Hozzátették, hogy az Országos bringapark program iránt hatalmas volt az érdeklődés, végül 39 jelentkező nyert támogatást.

A létrejövő parkokkal a kormány célja az volt, hogy az alapvetően óvodás és alsó tagozatos korú gyermekek számára épült. Hagyományosabb játszóterekből már kinőtt fiataloknak ne a digitális világ legyen az egyetlen alternatíva a szabadidő eltöltésére - közölték.

Az építési program támogatási kerete számos különböző pályatípust tartalmaz. A pályázók single trailek (egynyomvonalas, földutas pálya), pumpapályák (épített, egyensúlyérzéket fejlesztő ügyességi pálya) és kifejezetten az extrém sportok szerelmeseinek szánt BMX-, triál- és görparkok, valamint dirt/freeride pályák létesítését vállalták.

A pályák országszerte 36 településen épülnek fel, közöttük kisebb lélekszámú községek éppúgy megtalálhatóak, mint nagyobb városok, abből 8 Pest megyében.

Bringaparkok épülnek Biatorbágyon, Budakeszin, Cegléden, Nagymaroson, Vácott, Vácrátóton. Görparkok Fóton és Törökbálinton létesülnek.

Ahogy korábbi hírünkben már beszámoltunk róla, az előző évben is számos Pest megyei településen épültek turistaházak, kisvasutak, vízitúra megállóhelyek, kerékpárutak, futókörök, kilátók, via ferráták.

www.pestmegye.hu

Tavasszal átadják az új egészségügyi központot Dömsödön »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. április 14. szerda, 09:15
Tavasszal átadják az új egészségügyi központot Dömsödön
Dömsöd Nagyközség Önkormányzata sikeresen pályázott a Magyar Állam pénzügyi támogatására és összesen 196.6 millió forint támogatásban részesült új egészségügyi központ építésére.

Dömsöd Nagyközség Önkormányzata sikeresen pályázott a Magyar Állam pénzügyi támogatására és összesen 196.6 millió forint támogatásban részesült új egészségügyi központ építésére.

A támogatás forrása a "Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás". A támogatást a Pénzügyminisztérium által kiírt pályázat nyújtotta. A kivitelezésről szóló vállalkozói szerződést 2019. szeptember 3-án írták alá.

Az utolsó munkákat végzik a kivitelezők

Az új épületben fogorvosi rendelő, védőnői szolgálat, gyermekorvos és két háziorvosi praxis fog helyet kapni. Az ellátások összevonásával, egy épületbe költöztetésével igényes, akadálymentes környezet jött létre. A fejlesztés célja, hogy a jelenleg több helyszínen elérhető orvosi szolgáltatások egy épületbe tudjanak költözni. A fejlesztés során közel 490 m2 alapterületű új épület kivitelezése valósult meg. A felnőttek és gyermekek részére szolgáló ellátások külön bejárattal közelíthetőek meg.

A megvalósítás helye Dömsödön, a Szabadság út 46. szám alatti ingatlan, a volt ,,Hajós kastély" épületének lebontása után létrejött terület.

A kivitelezés 2019. szeptember 3-án kezdődött el, a ,,Hajós kastély" bontásával. Az épület elkészült, az épület körüli parkoló, és az útcsatlakozás Dömsöd Nagyközség Önkormányzatának önerejéből valósult meg.

Az épület körüli környezet rendezése még tart. Az intézmény átadása tavasszal megtörténik.

www.pestmegye.hu

Kis- és középvállalkozások telephely fejlesztései - TRANS-IT 2002 Kft. »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. április 13. kedd, 09:28
Kis- és középvállalkozások telephely fejlesztései - TRANS-IT 2002 Kft.
A TRANS-IT 2002 Kft., új raktár és üzemcsarnokot épített Újhartyáni telephelyén. A beruházási költségek 50,16% -át a ,,Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott...

A TRANS-IT 2002 Kft., új raktár és üzemcsarnokot épített Újhartyáni telephelyén. A beruházási költségek 50,16% -át a ,,Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések" előirányzatból nyújtja.

A fejlesztés helyszíne a vállalkozás Újhartyán külterület 0111/30 hrsz alatti telephelye

A TRANS-IT 2002 Kft., családi vállalkozás. Két testvér Keindl Gábor és Keindl Csaba a tulajdonosai. A cég gépi földmunkák végzésével, útépítéssel foglalkozik. A vállalkozás szándéka, hogy bevételének egy részét saját működési környezetének javítására fordítsa. A fejlesztés után a település belterületén lévő telephelyükről kiköltöztek a munkagépek az új telephelyre. A beruházás során két csarnoképület épült összesen 885,7 m2 nagyságban, melyek anyagraktárként és irodaként fognak működni. Elkészül a telep kerítése, kiépültek a belső közlekedési felületek.

A beruházás új munkahelyeket is teremt a településen, ugyanis a projekt eredményeként két új alkalmazottat vesz fel a vállalkozás.
A beruházás elkészült, a telephelyet átadták.
A projekt azonosítója: PM_KKVTELEP_2018/4
Az elnyert támogatás: 100 millió forint

www.pestmegye.hu

Szentmisével emlékeznek a felvidéki magyarok kitelepítésére Szigetújfalun »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. április 08. csütörtök, 09:54
Szentmisével emlékeznek a felvidéki magyarok kitelepítésére Szigetújfalun
A felhívást változatlanul a közöljük: Emlékező Szentmise a Felvidéki magyarok kitelepítésének Emléknapjára Tisztelt Szigetújfalusiak! Tisztelt Felvidéki Magyarok leszármazottai! Szigetújfalu Község Önkormányzat Képviselő-testülete Települési Értéktár Bizottsága elnökének, Makra Borbálának kezdeményezésére hagyományteremtési...

A felhívást változatlanul a közöljük:

Emlékező Szentmise a Felvidéki magyarok kitelepítésének Emléknapjára

Tisztelt Szigetújfalusiak! Tisztelt Felvidéki Magyarok leszármazottai!

Szigetújfalu Község Önkormányzat Képviselő-testülete Települési Értéktár Bizottsága elnökének, Makra Borbálának kezdeményezésére hagyományteremtési szándékkal, első alkalommal 2021. április 11-én (vasárnap) emlékező szentmisét tartunk. Az emlékező szentmise keretében megemlékezünk a Felvidéki magyarok ki/betelepítéséről, mivel Szigetújfaluba számos felvidéki család került, akiknek ma már gyermekei, unokái, dédunokái élnek közöttünk.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a magyar Országgyűlés 2012. december 3-án a 86/2012. (XII. 7.) OGY határozata alapján ellenszavazat nélkül nyilvánította emléknappá április 12-ét, a magyar lakosság Felvidékről való kitelepítésének kezdőnapját.
A második világháborút követően újjáalakult csehszlovák állam kollektívan tette felelőssé a területén élő német és magyar népcsoportokat a háború következményeiért. A győztes hatalmak jóváhagyásával a magyar és a csehszlovák kormány lakosságcsere-egyezményt kötött. Az egyezményt 1946. február 27-én írták alá Budapesten, majd május 14-én elfogadta a Parlament.

A Szent Lénárd Hitvalló templomba várják a megemlékezőket

A kitelepítetteket szállító első vasúti szerelvény 1947. április 12-én indult el a Felvidékről, és 1949. június 5-ig több mint 89 ezer embert szállítottak át Magyarországra. A kitelepítéseket nagyhatalmi segédlettel, politikai bűnszervezetben, aljas indokból és nyereségvágyból kényszerítették a magyarokra, és a németekre egyaránt. A millióknak szenvedéseket okozó világháború befejezése után, több tízezer felvidéki magyar család sorsát törte ketté a történelem, máig sajgó lelki sebeket ejtve. A lakosságcsere közel két évig tartott, melynek során Szlovákiából származása miatt 89 ezer magyart telepítettek ki. Ennyi embernek kellett elhagynia szülőföldjét, hogy a történelem által formált új határok között létrejött hazában próbáljon meg új életet kezdeni. Ennyien hagyták el kényszerűen a házat, ahol születtek, a közösséget, amihez tartoztak, a földet, amin gazdálkodtak.

Április 11-én Szigetújfaluban azokra a honfitársainkra emlékezünk, akiket jogaiktól és állampolgárságuktól megfosztva, gyökereiktől elszakítva telepítettek át Magyarországra.

Azon magyarok előtt hajtunk fejet, akik múltjukat hátra hagyva képesek voltak új életet kezdeni. A szentmise keretében nagyrabecsülésünket fejezzük ki azok előtt, akik e gyötrelmes történelmi helyzetben is fontosnak tartották megőrizni közös hagyományainkat, kultúránkat, nyelvünket.

Tisztelt Szigetújfalusiak! Tisztelt Felvidéki Magyarok leszármazottai!

Szeretettel várjuk Önöket első alkalommal megtartandó megemlékező szentmisére 2021. április 11-én (vasárnap) 10 órára a Szent Lénárd Hitvalló Templomba.
A szentmisét Főtisztelendő Kótai Róbert plébános, püspöki biztos mutatja be.

Paulheim Vilmos polgármeste

www.pestmegye.hu

Oktatási program a szociális gondozói szféra munkaerőhiányának kezelésére »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. április 06. kedd, 11:45
Oktatási program a szociális gondozói szféra munkaerőhiányának kezelésére
A RE-HABILITATION című projekt fő célkitűzése az Alsó-Ipoly mentén újonnan épülő és már meglévő szociális intézmények munkaerőellátásának biztosítása ingyenesen elérhető szociális segítő képzés indításával.

A RE-HABILITATION című projekt fő célkitűzése az Alsó-Ipoly mentén újonnan épülő és már meglévő szociális intézmények munkaerőellátásának biztosítása ingyenesen elérhető szociális segítő képzés indításával.

2019 júliusában indult az a négy éven át tartó, az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program (www.skhu.eu) keretén belül megvalósuló, 7 projektből álló RE-START akcióterv, amellyel a közreműködő partnerek a periférikus térség gazdasági és munkaerőpiaci aktivitásának fokozását tűzték ki célul.

Az akcióterven belül megvalósuló RE-HABILITATION projekt keretében az oktatási program két helyszínen, Szobon a Szent László Gimnáziumban és Párkányban párhuzamosan fog zajlani több csoportban. Az 154.793 euró ERFA (Európai Regionális Fejlesztési Alap) támogatással megvalósuló projekt keretében összesen 120 fő képzése valósul meg, amely térítésmentesen lesz elérhető. A jelentkezők a 310 órás, elméleti és gyakorlati modulokat ötvöző képzés során a szociális gondozói munkakör betöltéséhez szükséges összes készséget és tudást elsajátíthatják. A képzést követően a végzettek képesek lesznek elhelyezkedni a térség szociális intézményeiben, és ellátni az idősgondozási feladatokat. Ennek révén várhatóan a szektor munkaerőhiánya enyhülni fog és az akcióterv másik projektje keretében épülő intézmények humánerőforrás-kapacitásai optimálisak lesznek.

A szobi Szent László Gimnázium lesz a projekt egyik helyszíne

A projektet a szobi Szent László Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, valamint szlovákiai oldalról Blanka Richtáriková - Kurz opatrovania valósítja meg. A projektben részt vevő partnerek a képzési programokat a projekt lezárultát követően is fenntartják és költségtérítéses formában kívánják üzemeltetni.

A képzések pontos időpontjáról és helyszíneiről, továbbá a részvétel feltételeiről az érdeklődők - a járványhelyzettől függően - a későbbiekben kapnak tájékoztatást a térségi online és nyomtatott médiában, valamint a www.restart-skhu.eu  honlapon.

www.pestmegye.hu

Elhunyt Törzsök Tibor képviselőnk »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. április 05. hétfő, 18:29
Elhunyt Törzsök Tibor képviselőnk
Gyógyíthatatlan betegségben, 53 éves korában elhunyt Törzsök Tibor, a Pest Megyei Közgyűlés Demokratikus Koalíció frakciójának képviselője. Törzsök Tibor 2019-től volt a megyei közgyűlés képviselője, ahol a Területfejlesztési Bizottság tagjaként dolgozott. Pest...

Gyógyíthatatlan betegségben, 53 éves korában elhunyt Törzsök Tibor, a Pest Megyei Közgyűlés Demokratikus Koalíció frakciójának képviselője. Törzsök Tibor 2019-től volt a megyei közgyűlés képviselője, ahol a Területfejlesztési Bizottság tagjaként dolgozott.

Pest Megye Közgyűlése és Pest Megye Önkormányzata részvétét fejezi ki a gyászoló családnak.

www.pestmegye.hu

Elhunyt Dr. Zsámberger György »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. április 01. csütörtök, 09:52
Elhunyt Dr. Zsámberger György
Életének 78. évében elhunyt Dr. Zsámberger György, volt közgyűlési képviselő.

Életének 78. évében elhunyt Dr. Zsámberger György, volt közgyűlési képviselő.

Fotó: CTV

Zsámberger György 1968-ban végezte el az orvosi egyetemet, ezt követően fog- és szájbetegségek, illetve szájsebészet szakvizsgát szerzett. A ceglédi rendelőintézetben kezdte pályafutását, majd a Baleseti sebészeti osztály orvosa lett. Több éven át volt a ceglédi kórház orvos-igazgatója. 2014-ben Cegléd Város Egészségügyéért oklevéllel ismerte el a város fél évszázadnyi odaadó orvosi munkáját és közéleti tevékenységét.

2014-től képviselője volt a Pest Megyei Közgyűlésnek, ahol az Értéktár Bizottság tagjaként dolgozott 2019-ig.

Pest Megye Közgyűlése és Pest Megye Önkormányzata részvétét fejezi ki a gyászoló családnak.

www.pestmegye.hu

Befejeződött az értéktár vetélkedő »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. március 29. hétfő, 10:34
Befejeződött az értéktár vetélkedő
A döntőt a bagi János vitézei nevű csapat nyerte.

A döntőt a bagi János vitézei nevű csapat nyerte.

A nemzeti értékek megőrzésére és gondozására Pest Megye Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet, ezért a megismertetésük és népszerűsítésük céljából ismét vetélkedőt szervezett. Idén rekodszámú nevezés történt: 16 település 52 csapata indult el a versenyen. A 208 diák előbb középdöntőn mérte össze tudását, ahonnan 6 csapat jutott a március 27-i döntőbe.

Idén online zajlott a vetélkedő (a képen a Deus vult! csapata Dunakesziről)

A döntő végeredménye:

1. helyezett: János vitézei - Bag - 70 pont (beküldés: 10:31)
2. helyezett: Deus vult! - Dunakeszi - 70 pont (beküldés: 10:48)
3. helyezett: Kisokosok - Dánszentmiklós - 68 pont

A további csapatok pontszámai az alábbiak szerint alakultak:

Történelmi négyes - Fót - 67 pont
Hatodikos lovas lányok - Csomád - 67 pont
Fürge ürgék - Dánszentmiklós - 65 pont

A döntő értékes nyereményekért zajlott, az első három helyezett csapat vásárlási utalványokat nyert:

az 1. helyezett csapat: 50.000 Ft,
a 2. helyezett csapat: 40.000 Ft
a 3. helyezett csapat: 35.000 Ft értékben.

Gratulálunk az összes csapatnak és köszönjük a felkészítő tanárok munkáját!

www.pestmegye.hu

Elhunyt Penz András képviselőnk »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. március 26. péntek, 10:49
Elhunyt Penz András képviselőnk
Péntek reggelre virradóra 71 éves korában elhunyt Penz András, a Pest Megyei Közgyűlés Demokratikus Koalíció frakciójának képviselője. Penz András 2019-től volt a megyei közgyűlés képviselője, ahol a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság tagjaként...

Péntek reggelre virradóra 71 éves korában elhunyt Penz András, a Pest Megyei Közgyűlés Demokratikus Koalíció frakciójának képviselője. Penz András 2019-től volt a megyei közgyűlés képviselője, ahol a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság tagjaként dolgozott. 

Pest Megye Közgyűlése és Pest Megye Önkormányzata részvétét fejezi ki a gyászoló családnak.

www.pestmegye.hu

Itt épültek bringaparkok, futópályák, turistaházak Pest megyében »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. március 24. szerda, 10:32
Itt épültek bringaparkok, futópályák, turistaházak Pest megyében
Számos aktív turisztikai beruházást hajtottak végre az Aktív Magyarország program keretében az elmúlt években. A program lehetővé tette, hogy turistaházak, kisvasutak, vízitúra megállóhelyek újuljanak meg, kerékpárutak, futókörök, kilátók, via ferráták épüljenek, vagy...

Számos aktív turisztikai beruházást hajtottak végre az Aktív Magyarország program keretében az elmúlt években.

A program lehetővé tette, hogy turistaházak, kisvasutak, vízitúra megállóhelyek újuljanak meg, kerékpárutak, futókörök, kilátók, via ferráták épüljenek, vagy épp új lendületet kapjon az ötpróbázás.

Pest megyében 17 településen történt fejlesztés 22 projekt keretén belül. 

Az érintett Pest megyei települések:

 

A lista pdf formátumban INNEN tölthető le.

www.pestmegye.hu

Kis- és középvállalkozások telephely fejlesztései - FÉMSZER Kft. »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. március 22. hétfő, 13:46
Kis- és középvállalkozások telephely fejlesztései - FÉMSZER Kft.
Megkezdődött a fémszer kft. eszközállományának fejlesztése. 285 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el összesen 9 milliárd forintot telephelyeik fejlesztésére és eszközbeszerzésre az elmúlt években a Pest megyei kompenzációs forrásból. A...

Megkezdődött a fémszer kft. eszközállományának fejlesztése.

285 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el összesen 9 milliárd forintot telephelyeik fejlesztésére és eszközbeszerzésre az elmúlt években a Pest megyei kompenzációs forrásból. A vállalkozások lehetőséget kapnak Pest megye területén meglévő telephelyeinek átalakítására, modernizációjára, bővítésére, a nem megfelelő telephelyek kiváltására és eszközök beszerzésére.

A pályázat egyik nyertese a FÉMSZER Kft. volt, amely ,,A FÉMSZER Kft. Eszközállományának fejlesztése" című projekt keretében 19.406.336 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Az UTILEV UT35P LPG targonca segítheti a vállalkozás munkáját

A FÉMSZER Kft. az utóbbi években folyamatosan fejlődni tudott és a továbbiakban is ez a célja csakúgy, mint a térség megnövekedett piaci igényeinek hosszú távú kielégítése. A FÉMSZER Kf.t fő tevékenységi köre acélszerkezetek gyártása és szerelése, épületlakatos ipari munkák, valamint klasszikus lakatosipari lemez-megmunkálási munkák elvégzése, a cég ezt a tevékenységet kívánja jelen beruházás keretében fejleszteni.

A beruházás keretében Pályázó a székhelyeként funkcionáló, Vác, Gödöllői út 13. szám alatt elhelyezkedő, 3.386 m2 területű telephelyen kívánja megvalósítani eszközbeszerzését. A beszerezni kívánt eszközök: EPPLE E-HSTS 3.060-10 hidraulikus lemezvágó; UZMA CAP 30135 E-CNC hidraulikus prés-élhajlító; UTILEV UT35P LPG targonca. Az új eszközök beszerzésével a FÉMSZER Kft. növelni tudja a hatékonyságát, gyorsabb pontosabb munkavégzésre lesz képes a modernebb eszközökkel. A hatékonyság növekedésével több megrendelői igényt tud kielégíteni és növelni tudja az árbevételét.

Támogatás forrása:
A mikro-, kis- és középvállalkozások eszközberuházásainak támogatása Pest megye területén című, PM_KKVESZKOZ_2018 kódszámú pályázati kiírás keretében, a Pénzügyminisztérium támogatásával, a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatásból valósul meg.

A projekt tervezett befejezése: 2021.09.15.

www.pestmegye.hu

Megújul a Dózsa György téri piac Budakeszin »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. március 22. hétfő, 11:10
Megújul a Dózsa György téri piac Budakeszin
Budakeszi Város Önkormányzata a Dózsa György téri piac fejlesztésére a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatásból 114.990.000 forintos vissza nem...

Budakeszi Város Önkormányzata a Dózsa György téri piac fejlesztésére a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatásból 114.990.000 forintos vissza nem térítendő támogatást nyert.

 A Dózsa Görgy téri piac (fotó: budakeszi.blog.hu)

A pályázat keretében a Dózsa György tér területén üzemelő piac fejlesztése valósul meg. A beruházás során fedett és fedetlen elárusítóhelyek, üzlethelyiségek kialakítása történik meg.

Budakeszi Város Önkormányzata az elnyert támogatási összegen felül 40 millió forint önerővel biztosítja a beruházás megvalósítását, így a 154,99 millió forintos összköltségű projekt kivitelezése során a huszonhét darab, meglévő nyitott elárusítóhely fölé korszerű ernyőszerkezet kerül felépítésre. Továbbá kialakításra kerül kettő üzlethelyiség is.

A beruházás megvalósítására vonatkozó szerződést 2020. december 9-én írták alá. Az előkészületek után a munkaterület átadás megtörtént, így a HANSA Fővállalkozó és Mérnöki Iroda Kft., mint kivitelező a kivitelezési munkákat megkezdi. A kivitelezési munkálatokra 180 nap áll rendelkezésre és 4 ütemben megvalósítva 2021 szeptemberébe várható a munkálatok befejezése.

A projekt célja a piac mai elvárásoknak megfelelő üzemeltetési lehetőségeinek megvalósítása, a jogszabályban előírt piac működtetéséhez szükséges feltételek teljesítése, valamint a Budakeszi városképét is meghatározó impozáns piackép kialakítása.

www.pestmegye.hu

Felújították a csapadékvíz-rendszert Törtelen »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. március 22. hétfő, 10:09
Felújították a csapadékvíz-rendszert Törtelen
Törtel Község Önkormányzata a ,,Törtel település központi részén felszíni csapadékvíz elvezetés fejlesztése" című projekt keretében 121.602.375 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyből a Temető utca, Alkotmány utca, Kocséri út...

Törtel Község Önkormányzata a ,,Törtel település központi részén felszíni csapadékvíz elvezetés fejlesztése" című projekt keretében 121.602.375 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyből a Temető utca, Alkotmány utca, Kocséri út és József Attila utca vízelvezető hálózatának fejlesztése, valamint egy árvízcsúcs-csökkentő tározó létesítése valósult meg.

A projekt keretében az önkormányzat a 35,4 ha területű József Attila út - Alkotmány út - Kocséri úti ,,térség" csapadékvíz elvezetés fejlesztését valósította meg. A projekt során megvalósult a korábban meglévő csatornák megfelelő méretezés szerinti átalakítása, a megfelelő torkolati vízelvezetés biztosítása és egy árvízcsúcs-csökkentő tározó létesítése, mellyel a csatornaméretek gazdaságosabb kialakítása és a területre leeső csapadékvizek hasznosítása is lehetővé vált. A projekt hatására, az elvezető árkok kialakításának köszönhetően a talaj- és vízszennyezés is csökkenthetővé vált. A megvalósítási területen keletkező csapadékvizek tározó tóba való bevezetésével és a tározón történő átvezetésével az árvízcsúcs csökkentésen kívül a tó ökológiai állapota is javul, valamint a helyben keletkező vizek hosszabb távú helyben tartása is megvalósult a komplex vízgazdálkodási szemléletnek megfelelően. Az árvízcsúcs-csökkentési kapacitást a tározó tó mellett található területek esőkertként való hasznosításával került tovább növelésre.

A projekt az ,,Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén" című, PM_CSAPVÍZGAZD_2017 kódszámú pályázati kiírás keretében, a Pénzügyminisztérium támogatásával, a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatásból valósult meg. A sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatását követően a kivitelezést a Revand Team Kft. végezte el.

www.pestmegye.hu

Elhunyt Magasitz Lajos, Szigetbecse volt polgármestere »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. március 19. péntek, 09:53
Elhunyt Magasitz Lajos, Szigetbecse volt polgármestere
Magasitz Lajos 1990-től 2014-ig irányította a csepel-szigeti települést, ezalatt hat alkalommal választották újra. Magasitz Lajost Szigetbecse Község Önkormányzata saját halottjának tekinti. Temetése március 23-án 15 órakor lesz a Szigetbecsei Római...

Magasitz Lajos 1990-től 2014-ig irányította a csepel-szigeti települést, ezalatt hat alkalommal választották újra.

Magasitz Lajost Szigetbecse Község Önkormányzata saját halottjának tekinti. Temetése március 23-án 15 órakor lesz a Szigetbecsei Római Katolikus temetőben.

www.pestmegye.hu

Szeptemberre készül el a bölcsőde Ikladon »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. március 18. csütörtök, 09:43
Szeptemberre készül el a bölcsőde Ikladon
Iklad Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az ,,Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében" című pályázati felhívásra, melynek keretében 212.38 millió forint támogatási összegben részesült. A...

Iklad Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az ,,Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében" című pályázati felhívásra, melynek keretében 212.38 millió forint támogatási összegben részesült.

A megvalósítási helye: Iklad, Ady Endre u. 37. Hrsz: 638

A projekt célja egy csoportos minibölcsőde kialakítása, növelve a településünkön - közvetve pedig Pest megyében is - a 3 éven aluli gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek számát. A településen jelenleg egyáltalán nincs bölcsődei ellátás azonban nagy szükség van rá.

Az új építésű bölcsőde egy 1960-as években épült épület részbeni átalakításával, egyes részének elbontásával és új épületrész (2 csoportszobával) építésével valósulhat meg a leggazdaságosabban a település központi részén. Ezáltal javul Iklad oktatási-nevelési feltételei, infrastrukturális ellátottsága, valamint az ott élő családok életkörülményei. Az új épület által nagymértékben javul Iklad szolgáltatásainak színvonala, továbbá a gyermekek a kor követelményeinek megfelelő oktatási-nevelési feltételekhez jutnak hozzá.

Az önkormányzat vállalja, hogy biztosítja a bölcsőde humánerőforrását 4 kisgyermeknevelő és 2 dajka alkalmazásával.

A projekt kezdésének dátuma: 2021.02.23.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2022.09.30.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

www.pestmegye.hu

Bölcsőde épül Farmoson »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. március 18. csütörtök, 09:13
Bölcsőde épül Farmoson
Farmos Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az ,,Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében" című pályázati felhívásra, melynek keretében 218.28 millió forint támogatási összegben részesült. Itt...

Farmos Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az ,,Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében" című pályázati felhívásra, melynek keretében 218.28 millió forint támogatási összegben részesült.

Itt fog épülni a bölcsőde

A megvalósítás helye: Farmos, Rákóczi Ferenc utca 27/A. 1166/15

A projekt célja egy két csoportos bölcsőde kialakítása, növelve a településünkön - közvetve pedig Pest megyében is - a 3 éven aluli gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek számát. Farmos településen jelenleg nem működik önkormányzati és egyéb fenntartású bölcsődei intézmény, amely alapján elmondható, hogy jelenleg 100%-os a kapacitáshiány a rendelkezésre álló bölcsődei férőhelyek tekintetében a településen.

Figyelembe véve a település lakónépességét, ezen belül a bölcsődés korú gyermekek számát a 2 gyermekszobás, 24 férőhelyes új bölcsődei intézmény várhatóan 100%-os kapacitással fog működni. A cél, hogy helyben lehetőséget biztosítsanak a kisgyermekek elhelyezésére, azáltal minimálisra csökkentsék a távolságot a lakóhely és az igénybe vett ellátást nyújtó intézmény között. Támogatják a kisgyermekes nők visszatérését a munkaerőpiacra, valamint új munkahelyek teremtésével javítják a foglalkoztatás arányt. Fontos cél, hogy a gyerekek igényeinek szélesebb körű kielégítése, mely hosszútávú fenntarthatóságával magas színvonalon képes szolgálni lakosaink igényeit. A projekt eredményképp 383,82 hasznos alapterületű bölcsődei intézményben összesen 24 új bölcsődei férőhely jön létre a településen, amely eredményeképp a kötelező önkormányzati feladatellátáshoz kapcsolódó fejlesztés valósul meg, amely által a települési közszolgáltatások száma növekszik, elérhetősége és minősége javul, továbbá új szolgáltatás érhető majd el a településen. Az új bölcsődei szolgáltatás révén a nők számára a munka és a család összehangolása biztosítottá válik, növekszik a gyermekvállalási kedv. A projekt hatására bővül a foglalkoztatás, a nők munkába állása és szülés utáni munkafelvétele könnyebbé válik.

A projekt keretében Farmos Község Önkormányzata vállalja, hogy intézményi szinten a projekt keretében 8 db új munkahelyet hoz létre teljes munkaidőben. (4 fő kisgyermeknevelő, 2 fő dajka, 1 fő konyhai dolgozó, 1 fő takarító, karbantartó). Az új munkahelyek létrehozásának köszönhetően a projekt hozzájárul a munkanélküliség csökkentéséhez is. Az intézmény szakmai/humán fenntarthatósága az új munkaerő felvételének és az eszközbeszerzéseknek köszönhetően biztosított lesz.

A projekt kezdésének dátuma: 2021.02.09.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2021.12.31.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

www.pestmegye.hu

Közel 80 milliós fejlesztés az ecseri V-Casting kft-nél »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. március 18. csütörtök, 09:02
Közel 80 milliós fejlesztés az ecseri V-Casting kft-nél
Befejeződött a minimálkenés technológia fejlesztése a V-Casting kft-nél. A V-Casting Kft. a VEKOP-2.1.7-15 Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés című felhívásra beadott pályázatot sikeresen megvalósította. A projekt a Széchenyi 2020 program...

Befejeződött a minimálkenés technológia fejlesztése a V-Casting kft-nél.

A V-Casting Kft. a VEKOP-2.1.7-15 Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés című felhívásra beadott pályázatot sikeresen megvalósította. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, 48.14 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

V-Casting csarnoka

A pályázatnak köszönhetően az ecseri székhelyű V-Casting Kft. könnyűfémöntödében 77.664.900 Ft összköltségű projekt valósult meg, melyhez 48.143.440 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A beruházás eredményeként olyan új technológiát (minimálkenés) dolgoztak ki, melynek köszönhetően megújult az új redőny tokvég záró termékcsalád gyártása. A gyártószerszám működési ciklusa és a gyártás hatékonysága is javult: jelentősen megnőtt az egységnyi idő alatt gyártott termék száma.

A korábbi gyártástechnológia során komoly hősokk érte a gyártószerszámot, így rövid idő alatt leamortizálódott, a minőségének gyors romlása miatt sűrű cserére szorult. A szerszám használata miatt keletkezett problémák folyamatosan lassították a gyártási folyamatot. A technológia felülvizsgálata és cseréje elengedhetetlenné vált a korszerű és minőségi munkavégzéshez. A minimálkenés alapú technológia alkalmazása megoldást jelentett a korábbi problémákra. A minimálkenés az acél szerszámon egy filmréteget képez annak érdekében, hogy az alumínium öntvény a szerszámból kivehető/elválasztható legyen. Az új, Trennex alapanyagból felépülő olaj/víz segítségével a gyártószerszámban belsőleg megy végbe a lehűlés, így a korábbi külső hősokk nem okoz károkat. A hősokk kiiktatásával nő a szerszám élettartama is, mely kedvezőbb előállítási költséget idéz elő.

A kifejlesztett új technológia környezetbarát, hiszen a leválasztó anyag csekély mennyisége miatt jelentősen kevesebb kezelendő szennyvíz keletkezik. Az öntés hatékonysága jelentősen növekedett, mert az öntési ciklusidőt 10-15%-kal csökkenteni tudták, a gyártási folyamat 21 napról 17 napra esett vissza.

A projekt várható befejezése: 2021.03.31.

www.pestmegye.hu

Kezdődhet a két legrosszabb állapotú elővárosi vasútvonal fejlesztése »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. március 17. szerda, 09:46
Kezdődhet a két legrosszabb állapotú elővárosi vasútvonal fejlesztése
A kormány döntése alapján a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) kiírta a tervezési közbeszerzést a Budapest-Veresegyház-Vác és a Budapest-Lajosmizse-Kecskemét vasútvonal felújítására.

A kormány döntése alapján a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) kiírta a tervezési közbeszerzést a Budapest-Veresegyház-Vác és a Budapest-Lajosmizse-Kecskemét vasútvonal felújítására.

Megjelent a közbeszerzési felhívás a Budapest-Veresegyház-Vác és a Budapest-Lajosmizse-Kecskemét vasútvonalak felújításának és kapacitásuk bővítésének komplex tervezésére, a februárban bemutatott Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia szerint - osztotta meg Vitézy Dávid, közösségi oldalán. Ezzel elindul a két legrosszabb állapotú budapesti elővárosi vasútvonal fejlesztése.

A két vonal felújítása különösen indokolt, a fővárosba vezető vasutak közül ugyanis mostanra már csak ezek maradtak végig egyvágányúak, miközben az egyéb műszaki és utaskényelmi paramétereik is rosszak, mind a két vonal messze potenciálja alatt teljesít.

A Budapest Fejlesztési Központ szeretné minden környéken élő és vonaton utazó véleményét megismerni, mielőtt megszületnek a részletes döntések az egyes szakaszok, állomások, megállóhelyek és ezek környezetének fejlesztéséről. A két vonalról egy-egy honlapon lehet tájékozódni, ahol a vonalak utasait részletes, a vonalakra szabott kérdőív is várja - a visszajelzéseket megosztják a tervezővel, és figyelembe veszik majd a tervezés során:
o www.veresegyhazivasut.hu 
o www.lajosmizseivasut.hu 

Új megálló lehetőségét is vizsgálják Gyál központjában

A felújítást követően a veresegyházi vonalon az eddigihez képest háromszorosára, a lajosmizsein pedig háromszorosára-négyszeresére nőhet az utasszám. Ez az északi és déli agglomerációból autók tízezreitől kímélheti meg Budapestet és teheti kényelmesebbé az ingázást. A beruházások Budapest külső kerületeinek és az agglomeráció településeinek egyaránt jelentős fejlődést jelenthetnek, hiszen mai szintbeli vasúti útátjárókat váltunk ki, új vasúti megállókat létesítünk, kétvágányusítjuk a ma csak egy sínpáron működő elővárosi vonalakat. Célunk, hogy a Budapesthez közeli legbelső szakaszon 10-15, a külső szakaszokon 30 perces járatkövetést kínáljunk mindkét vonalon, Veresegyház és Lajosmizse felől is - mondta el Vitézy.

Milyen konkrét eredmények várhatók a veresegyházi vonalon?
oSűrűbb, a városi közlekedés járatsűrűséget idéző, Veresegyháztól vagy ha a tervezés igazolja, már Őrbottyántól negyedórás járatkövetés, ehhez kétvágányúsítás szakaszosan
o
oAhol a pálya geometriai adottságai megengedik, 100-120 km/óra sebesség
oFelújított, akadálymentesített megállók, állomások
oAkadálymentes, biztonságos gyalogos aluljárók (ezek helyszíne lehet: Rákospalota-Újpest, Fót, Ivacs, Veresegyház, Vác-Alsóváros)
oA jelenleginél több P+R autóparkoló, B+R kerékpártároló
oTávlatban új megálló a Marcheggi hídnál, ahol az esztergomi vonal, illetve a körvasút felé lehet átszállni
oRákospalota-Újpest állomás korszerűsítése
oKülönszintű keresztezések a közúttal, ahol indokolt.

Milyen konkrét eredmények várhatók a lajosmizsei vonalon?
oSűrűbb, a városi közlekedés járatsűrűségét idéző, negyedórás követés legalább Gyáltól és legfeljebb 30 perces követés Lajosmizse - Dabas felől Budapestre, ehhez kétvágányúsítás szakaszosan
oÁtszállásmentes közlekedés Kecskemét felé is
oVillamosított, környezetkímélő üzem
oJól gyorsuló, kényelmes, korszerű motorvonatok
oÚj megállók lehetőségének vizsgálata Gyál központjában, további lehetséges új megállók a XVIII. és XIX. kerületben (vizsgálandó helyszín a Paula, az Eke, a Méta és a Temesvár utcáknál)
oA beépítettségtől függően 80-120 km/óra sebesség
oFelújított, akadálymentesített megállók, állomások
oA jelenleginél több P+R autóparkoló, B+R kerékpártároló
oKülön szintű közúti átjárók Kispesten az Üllői útnál és az Ady Endre útnál, további lehetséges helyszínek külön szintű keresztezésekre a XVIII. és XIX. kerületben és Gyálon

Forrás: portfolio.hu

Településfejlesztési Díj - Pályázat »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. március 11. csütörtök, 09:29
Településfejlesztési Díj - Pályázat
A Településfejlesztési Szövetség meghirdeti a Településfejlesztési Díjat. A nevezési kategóriák: I. KATEGÓRIA: KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉSII. KATEGÓRIA: SZOLGÁLTATÁSFEJLESZTÉSIII. KATEGÓRIA: INFRASTRUKTÚRA-FEJLESZTÉS A nevezés nyitott önkormányzatok, önkormányzati cégek előtt, amelyek különösen büszkék valamely településfejlesztés terén 2020-ban...

A Településfejlesztési Szövetség meghirdeti a Településfejlesztési Díjat.

A nevezési kategóriák:

I. KATEGÓRIA: KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉS
II. KATEGÓRIA: SZOLGÁLTATÁSFEJLESZTÉS
III. KATEGÓRIA: INFRASTRUKTÚRA-FEJLESZTÉS

A nevezés nyitott önkormányzatok, önkormányzati cégek előtt, amelyek különösen büszkék valamely településfejlesztés terén 2020-ban befejezett projektjükre. A nevezés díjmentes. Az elismerésekről a Szövetség szakmai zsűrije dönt.

A nevezési anyag fotókból, videókból és a projekt maximum egy A4 oldalas szöveges bemutatásából állhat, amelyet e-mailben 2021. március 30-ig várnak munkatársaink az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Anevezésben jelöljék meg, hogy mely kategóriában indul a projekt. A komplex projektek egyszerre több kategóriában is indulhatnak.

A Szövetség a díjkiosztót a COVID járványhelyzet függvényében személyes vagy online rendezvény formájában tartja meg a tavasz során.

www.pestmegye.hu

További hírek a Megyeházáról »

A lekérdezés 1.874 másodperc alatt futott le.


www.delpestmegyeonline.hu
Facebook


  • Hírek a Megyeházáról

[l]

Legújabb hozzászólások:

Kedves Szalkai Jánosné!   A regisztrációs jegyen tévesen jelent...

2018.10.01. 13:51
hozzászólt: KMK Nkft.

Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy az idősek...

2018.09.28. 12:02
hozzászólt: Szalkai Jánosné

Nesze neked zsalmalé!

2018.09.13. 18:44
hozzászólt: Nokedli

1956-ban elsős voltam a ceglédi gimnáziumban,...

2018.08.14. 17:36
hozzászólt: Balogh György

Nagyszerű élmény volt, köszönjük!

2018.07.30. 13:49
hozzászólt: Kajtár Endre

Kit érdekel a foci semmire nem...

2018.07.26. 15:38
hozzászólt: Magyar Károly

Ajánlott lenne a szakembert elszállásolni pár...

2018.07.07. 08:54
hozzászólt: marsy22

Ha nem találtak az illetékesek "disznóbűzt",akkor...

2018.07.06. 11:39
hozzászólt: Sági Károly

Nem találok munkát és szeretnék gyorsan 

2018.06.25. 10:05
hozzászólt: graurlotti

Meg kellett volna jegyezni, hogy ha...

2018.06.20. 19:55
hozzászólt: Szef


traffipax
 

 

APRÓHIRDETÉSEK
Keresés a hirdetésekben:
Hirdetési kategóriák
Az apróhirdetések
ingyenesek!

Apróhirdetés feladása
 

Legközelebbi programok:


traffipax
 

cegledimunkasszallas