Ingatlan értékbecslés Cegléd és környékén

Kattints ide!

Ma 2020. október 28. szerda, Simon napja van. - Holnap Nárcisz napja lesz.

PROGRAMKERESŐ
szeptembernovember
Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Www.AutoAlkatreszek24.hu
A Ceglédi Uránia Mozi
mai műsora
Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

pszichoforyou.hu

 

www.elasticswimwear.co.uk

ELASTICSWIMWEAR
 


Telefonszám kereső
 

Cegléd 2 percben
 


Legfrisebb hírek a Megyeházáról

Átadták az új kerékpárutat Taksonyban »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. október 16. péntek, 10:43
Átadták az új kerékpárutat Taksonyban
A biciklipárút Taksony belterületén, a Fő út jobb oldalán található, hosszúsága 259 méter, szélessége 2,4 méter.

A biciklipárút Taksony belterületén, a Fő út jobb oldalán található, hosszúsága 259 méter, szélessége 2,4 méter.

Az elkészült kerékpárút

Megvalósított kiegészítő tevékenységek: közlekedésbiztonsági beavatkozások, csapadékvíz elvezetés fejlesztése, zöldterület növelése és faültetés történt meg. A fejlesztéssel a biztonságos kerékpáros közlekedés, munkahelyek, közintézmények valamint további közlekedési kapcsolatok környezetbarát elérhetősége, forgalomvonzó létesítmények kerékpárosbarát megközelíthetőségét javította a település.

Támogató: Pénzügyminisztérium
Támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatából

Kivitelezést végző cég: Virabel Kft.
A projekt kezdésének dátuma: 2020. június 2.
A projekt befejezésének dátuma: 2020. október 15.

www.pestmegye.hu

Konferenciát tartottak a DANUrB+ projektről »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. október 15. csütörtök, 10:21
Konferenciát tartottak a DANUrB+ projektről
A projektben Pest Megye Önkormányzata konzociumi partnerként vesz részt.

A projektben Pest Megye Önkormányzata konzociumi partnerként vesz részt.

2020. szeptember 25-én 100 résztvevővel a DANUrB+ projekt partnersége megtartotta Kick-off konferenciáját, a korszellemnek megfelelően az online térben. Az ezzel elindult és 2022-ig tartó program a 2017-2019 között sikeresen megvalósult DANUrB projekt folytatása. Célja a dunai identitás erősítése, és egy közös kulturális hálózat és turisztikai márkanév létrehozása. Ezeket a célokat a projekt a Duna menti települések és nemzetek kapcsolatainak támogatásával, valamint a rejtett kulturális és társadalmi értékek jobb gazdasági és társadalmi megtérülésén keresztül kívánja elérni.

A sikeres pályázatot a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Urbanisztika Tanszéke nyújtotta be az Interreg Duna Transznacionális Program (DTP) felhívására , így a BME vezetheti a hat kelet-közép európai egyetem és tizenhárom szakmai partner által alkotott konzorciumot. A programhoz további huszonnégy stratégiai partner kapcsolódik, jellemzően olyan önkormányzatok, vagy helyi fejlesztésekben érdekelt szervezetek, amelyek haszonélvezői lehetnek a Duna jelentette kulturális erőforrások jobb kihasználásának. Magyarországról a négy konzorciumi partner mellett hét társult stratégiai partner képviselteti magát a projektben: Esztergom, Szob, Duanújváros és Baja városok önkormányzatai, a Komáromi Városmarketing és Turisztikai Nonprofit Kft., a Pontibus Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás és a Felső-Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület.

A negyvenhárom partner most találkozott először, így a kick-off konferencián egy nap alatt közel ötven előadás hangzott el: ezek között rövid bemutatkozások és hosszabb témafelvetések is voltak. A konferencia során a bemutatkozó partnerek révén egy térképen lehetett nyomon követni, merre járunk épp: a nap végére Pozsonytól a Duna-deltáig összeértek a különböző nemzetek és települések. Bolgár biciklis felfedezők, román kutatások a határmenti Duna-vidékről, szerb köztéri fesztiválok, horvát iskolák dunai tanórákkal, bajai halászlé és magyar fejlesztési lehetőségek, valamint a Csallóközt meghatározó Duna-ágak is bemutatásra kerültek negyvenöt másik témával egyetemben.

Az EU Duna Régió stratégiája a Fekete-erdőtől egészen a Fekete-tengerig húzódó térséget kapcsolja össze. A régió tizennégy országa az Európai Bizottság támogatásával közös projekteket és akciókat hozhat létre az operatív programban meghatározott célok mentén. A DANUrB és a DANUrB+ program a kis és közepes méretű folyóparti városok kulturális lehetőségeinek erősítésére koncentrál, a Duna erőforrásainak és kulturális gazdagságának felhasználásával. A többéves program projektjeinek fő célkitűzése egy átfogó térbeli-kulturális hálózat, az "Európai Kulturális Sétány" létrehozása, amely összeköti az összes Duna menti közösséget, és ezeket egy márkanév alatt egyetlen turisztikai célpontként egyesíti. Tematikus útvonalakat és fejlesztési lehetőségeket kínál, ami növelheti a látogatók számát, meghosszabbítva és kulturális tartalommal töltve meg a régióban töltött idejüket. A projekt a települések épített és kulturális erőforrásait tárja fel neves műszaki egyetemek kutatásai révén. Akcióterveket alkot arra, hogy egyes ma még kihasználatlan, vagy alulhasznosított építészeti, illetve kulturális emlékeket, infrastruktúrákat miként lehet transznacionális kontextusban újraértelmezni, újfajta kulturális hasznosításra a közösség bevonásával alkalmassá tenni. Speciális hangsúlyt kaphatnak az ipari emlékek, a kommunizmus időszakából ránk maradt épületek és műtárgyak, de korábbi korok kereskedelmi és védelmi emlékei, vagy a ma még élő hagyományok is.

A DANUrB+ az előző projekt tanulságaira és az ott elkészült DANUrB Stratégiára építve hat ország Duna menti településeinek és mikrorégióinak turisztikai és vállalkozói lehetőségeit kívánja elősegíteni, nagy hangsúlyt fektetve konkrét örökség-felértékelő kezdeményezések elindítására.

www.pestmegye.hu

Pest megye bemutatkozott az Értékek Napja rendezvényen »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. október 05. hétfő, 10:39
Pest megye bemutatkozott az Értékek Napja rendezvényen
Október 3-án adták át a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) új székházát Lakitelken, a Hungarikum Ligetben.

Október 3-án adták át a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) új székházát Lakitelken, a Hungarikum Ligetben.

A díszünnepségen beszédet mondott Lezsák Sándor, a Népfőiskolai Alapítvány elnöke, az Országgyűlés alelnöke; Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezető igazgatója; Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára; illetve Kiss-Rigó László, Szeged-Csanád Egyházmegye püspöke.

A rendezvény keretén belül számos egyéb program mellett bemutatkozott valamennyi megyei értéktár. Pető Lilla, az NMI Pest Megyei igazgatója, valamint kollégái Pest Megye Önkormányzatával együttműködve mutathatták be a Pest Megyei Értéktárban szereplő megyei értékeinket, valamint számos települési értéket. A változatos megyei gasztronómia, szellemi és épített örökségünk mellett láthatóak voltak a népművészeti értékeink (kulturális örökségvédelmi kiadványok, népviselet, kézműves termékek), a Pest megyei asztalhoz érkezőket pedig tárogatómuzsika fogadta.

A Pest megyei asztal

Megyei értékeinket Hévízgyörkről Basa Györgyi (keramikus művész), Bóna Ervinné Szomori Anna (Hévízgyörki Asszonykórus vezetője), valamint Bazan Tibor (polgármester, Helyi Értéktár Bizottság elnöke) képviselték Kisfaludi Aranka, a Pest Megyei Értéktár Bizottság értéktár referense, valamint Terék József, Pest Megye Önkormányzatának kulturális szakreferense mellett.

A rendezvényről bővebb információ ITT olvasható.

www.pestmegye.huHirdetmény - Samsung építésügyi engedélyezés »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. október 05. hétfő, 09:17
A Samsung SDI Magyarország Zrt. gödi gyárának bővítése ügyében indult építésügyi engedélyezési eljárásban hozott végső döntésről szóló hirdetmény INNEN tölthető le. www.pestmegye.hu

A Samsung SDI Magyarország Zrt. gödi gyárának bővítése ügyében indult építésügyi engedélyezési eljárásban hozott végső döntésről szóló hirdetmény INNEN tölthető le.

www.pestmegye.hu

Szabó István: a RE-START a térség dinamizálásának egyik eszköze »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. szeptember 30. szerda, 08:45
A RE-START akciótervről tartottak sajtótájékoztatót a projektet megvalósító szervezetek Szobon, szeptember 24-én. Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke, a projektet koordináló Pontibus Európai Területi Társulás alelnöke elmondta, hogy a RE-START...

A RE-START akciótervről tartottak sajtótájékoztatót a projektet megvalósító szervezetek Szobon, szeptember 24-én.

Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke, a projektet koordináló Pontibus Európai Területi Társulás alelnöke elmondta, hogy a RE-START akcióterv az Alsó-Ipoly-mente térség megoldásra váró problémáira jelent némi gyógyírt. Ezek között kiemelten említette a munkanélküliséget és az elöregedést, ezzel összefüggésben a munka világába való visszasegítést. Kiemelte: az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Programból elnyert RE-START akcióterv ezeknek a problémáknak a megoldását célozzák. A program elemei alapvetően az időskori szolgáltatások portfóliójának bővítését, az aktív időskort és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások megteremtését célozzák.

Szabó István elmondta, hogy az ehhez kapcsolódó szolgáltatások egyike a turisztikai szolgáltatások fejlesztése is, amelyhez az Ipoly-mente egy kiváló potenciállal rendelkező terület. Különös jelentőséggel bír ezzel kapcsolatban a remélhetőleg hamarosan már épülő Ipolydamásdot Helembával összekötő híd, a hazai finanszírozású, már épülő Szob-Ipolydamásd kerékpárút, továbbá az INTERREG Szlovákia-Magyarország Program egyik másik projektjéből megvalósuló Letkés-Párkány kerékpárút. Az elnök kiemelte, hogy ezek a programok azt célozzák, hogy kinyissuk az Ipoly-völgyét. Ennek egyik eszköze a Pontibus Európai Területi Társulás által telepített, az evezős túrákat kiszolgáló, kikötést biztosító stégek, valamint a tisztálkodást lehetővé tevő szaniterkonténerek létesítése, komfortosabbá téve ezzel az Ipoly-völgyét. Szintén ehhez kapcsolódnak majd a RE-START akciótervből megvalósuló elektromos kerékpárok vásárlására és töltőállomások kialakítására irányuló fejlesztések is. A töltőállomások Ipolydamásdon, Ipolyszalkán és Bernecebarátiban jönnek majd létre.

A Pest Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte, hogy a programok megvalósításában nagyon fontos partner volt Nyitra megye, amellyel Pest Megye Önkormányzata a Pontibus Európai Területi Társulást megalapította. Elmondta, hogy, mind a Társulás, mind az akcióterv foglalkozik a múlttal, a jelennel és a jövővel is. E program csak a kezdete a térség kinyitásának és dinamizálásának, a folytatáshoz minden partnerben megvan a kellő elszántság.

További információk a sajtótájékoztatóról a RE-START honlapján találhatók.

www.pestmegye.hu

Pest megye ízei címmel gasztronómiai kiadvány jelent meg »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. szeptember 18. péntek, 12:21
Pest megye ízei címmel gasztronómiai kiadvány jelent meg
A földrajzilag és hagyományaiban is változatos és sokszínű Pest megye gasztronómiai különlegességeiről, kézműves termékeiről és innovációiról készített pillanatfelvételt a most megjelent Pest megyei ízei című kötet. Sokak számára meglepő lehet,...

A földrajzilag és hagyományaiban is változatos és sokszínű Pest megye gasztronómiai különlegességeiről, kézműves termékeiről és innovációiról készített pillanatfelvételt a most megjelent Pest megyei ízei című kötet.

Sokak számára meglepő lehet, de vannak kifejezetten Pest megyei telepu?le?sekre, ta?jakra jellemzo? e?telek, e?telke?szi?te?si mo?dok, terme?kek - kezdte a kötet bemutatását Ambrus András felelős szerkesztő. Míg a szintén a Pest Megye Önkormányzatának gondozásában megjelent A töki pompostól a zsencicáig címet viselő füzetben elsősorban ne?pi, nemzetise?gi ételek szerepeltek, a mostani kiadvány az ételreceptek mellett alapanyagokat e?s olyan gasztrono?miai va?llalkoza?sokat, o?tleteket is bemutat, amelyek Pest megye sza?ma?ra hoztak elismere?st, nem egyszer ku?lfo?ldo?n, emellett sok esetben érdekes to?rte?netekkel, informa?cio?kkal is szolgál a kötet.

A könyv o?sszesen 19 e?telt, italt, receptet, gasztrono?miai terme?ket mutat be, és Pest megye csaknem valamennyi ta?jegyse?ge?ro?l va?logat. A megye alfo?ldi re?szeit Cegle?d e?s Cegle?dbercel ke?pviseli, a Ta?pio? mente?t Ta?pio?szecso?, az agglomera?cio?t Fo?t, Kistarcsa e?s Vecse?s. A Csepel-szigetro?l to?bb e?tel, ital is bekerült, i?gy lo?re?vi szerb e?s szigetu?jfalui ne?met recept, szigetcse?pi bor e?s szigetszentmiklo?si bonbon. A Galga mente?ro?l Acsa?ro?l e?s He?vi?zgyo?rkro?l található e?tellei?ra?s, mi?g a Dunakanyarbo?l Nagymaros, a Zsa?mbe?ki-medence?bo?l To?k, a Szentendrei-szigetro?l Tahito?tfalu szerepel. Helyet kaptak Pest megye hegyi ta?jai is: az egykor ma?lnatermeszte?se?ro?l hi?res Bo?rzso?ny, illetve a Visegra?di-hegyse?g.

Az olvaso?k megismerhetnek olyan ételeket, amelyeket genera?cio?k o?ro?ki?tenek a?t egyma?snak - mutatott rá a szerkesztő -, ilyen például a hévízgyörki gu?rdo?s, vagy olyan süteményt - a somlói galuskát -, amely egy fóti cukra?szmester fantáziájának és kreativitásának köszönhetően vált világhírűvé, de mere?sz u?ji?ta?sokkal is találkozni, például a bonbon vagy a chiliszósz készítése kapcsán. A mostani va?logata?sban u?jdonsa?gke?nt ku?lo?nleges vade?tel is található, emlékeztetve az olvasókat arra, hogy az elzártabb erdőtömbökben még ma is megtalálható mind az öt hazai nagyvadfaj - tette hozzá Ambrus András.

A kiadvány INNEN tölthető le.

MTI

Kerékpárút épül Dunavarsányban »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. szeptember 17. csütörtök, 11:34
Kerékpárút épül Dunavarsányban
A ,,Kerékpárutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén" című pályázati kiírás Pest megye célzott fejlesztését szolgáló támogatási program részeként jelent meg. A pályázat keretében lehetőség nyílik a Pest...

A ,,Kerékpárutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén" című pályázati kiírás Pest megye célzott fejlesztését szolgáló támogatási program részeként jelent meg. A pályázat keretében lehetőség nyílik a Pest megyei települési önkormányzatok területén levő újonnan kijelölt kerékpárutak kiépítésére, vagy már meglévő kerékpárutak korszerűsítésére, felújítására a főutak átkelési (belterületi) szakaszain. A pályázati kiírás célja a kerékpározás, mint környezetbarát közlekedési mód terjedésének ösztönzése a lakosság körében és a hivatásforgalmú kerékpáros közlekedés forgalmának a növelése.

Az épülő bicikliút

Magyarország Kormánya döntése értelmében Dunavarsány Önkormányzata 200 millió forint vissza nem térítendő támogatási összeget nyert pályázata megvalósítására, melynek felhasználásával - önkormányzati forrás biztosítása mellett - megépül az évek óta tervezett kisvarsányi és nagyvarsányi településrészt összekötő kerékpárút.

Dunavarsány Város Önkormányzata a Nagyvarsányi utcán a Vasút sortól a Vörösmarty utcáig kerékpáros piktogramok felfestésével kerékpárnyomot, majd a Vörösmarty Mihály utca Búza utca és Liget utca közötti szakaszon útburkolat-szélesítéssel kerékpársávot alakít ki. Kisvarsányból a nagyvarsányi városrész felé tartva, az összekötő út bal oldalán a Nyár utcáig kerékpárút kerül megvalósításra. A Nyár utcától a Bartók Béla utcai óvodáig szintén kerékpárnyom készül majd kerékpáros piktogramok felfestésével. A Bartók Béla utcai szakaszon 10 férőhelyes, nyitott kerékpártároló is megépítésre kerül, valamint közlekedésbiztonsági elemek elhelyezése, megvilágítás, és fásítás is megvalósul a fejlesztéssel érintett szakaszokon.

A beruházás megvalósítására 2020. április 6-án került aláírásra a vállalkozási szerződés a GTE 2020 Konzorciummal.
A beruházás a Pénzügyminisztérium támogatásából valósul meg. A pályázat azonosítószáma: PM_KEREKPARUT_2018/3
Támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatából.

www.pestmegye.hu

Érték és Minőség Nagydíjas lett a Tárogató Hungarikum Koncert »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. szeptember 15. kedd, 08:43
Érték és Minőség Nagydíjas lett a Tárogató Hungarikum Koncert
1998-ban alapították meg az ,,Érték és Minőség Nagydíjat", mely a magyar termékek és szolgáltatások hazai és nemzetközi megjelenését, illetve minőségét ismeri el. A gazdasági életben adományozható egyik legnívósabb elismerés rendkívül...

1998-ban alapították meg az ,,Érték és Minőség Nagydíjat", mely a magyar termékek és szolgáltatások hazai és nemzetközi megjelenését, illetve minőségét ismeri el. A gazdasági életben adományozható egyik legnívósabb elismerés rendkívül széles spektrumban szólítja meg a határainkon innen és túl élő magyar vállalkozókat. A pályázat útján elnyerhető díjat az Érték és Minőség Nagydíj pályázat Kiírói Tanácsa ítéli oda az arra érdemes személyeknek, cégeknek.

A kiírói tanács tagjai: Diamond Szervezőiroda Bt, a Hajnal Húskombinát Kft, a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt, a Poli-Farbe Vegyipari Kft, a ProfessionCert Kft, valamint a SZÁM-PONT Számítástechnikai és Oktató Központ.

Ebben az évben 39 pályázó nyerhette el a Nagydíjat, illetve ezzel egyidejűleg az Érték és Minőség Nagydíjhoz tartozó védjegyhasználati engedélyt. A díjazottak egy exkluzív, Hollóházi porcelán kupát, valamint magyar-angol nyelvű kitüntető oklevelet vehettek át Farkas Sándor úrtól, az Agrárminisztérium miniszterhelyettesétől, illetve Dr. Latorcai Jánostól, az Országgyűlés alelnökétől, aki egyben a rendezvény fővédnöke is hosszú évek óta. Kiss Károlyné Ildikó, a védjegy alapítója beszédében kiemelte, hogy az elismerés egyben azt is jelenti, hogy birtokosaik kimagasló értéket képviselnek a mai gazdasági, kereskedelmi vagy kulturális életben, kiknek példamutató munkásságuk minden tiszteletet megérdemel.

Terék József átveszi a díjat

2020. szeptember 9-én a Vajdahunyad várában megrendezett díjátadón három Pest megyei vállalkozás, az AGM Beton Zrt. (Monor), a Saint Gobain Hungary Kft. (Pilisvörösvár), illetve Terék József (Hévízgyörk) zenei előadóművész részére ítélték oda a Nagydíjat, illetve a hozzá kapcsolódó védjegyhasználati engedélyt. A díj 23 éves történelme során első alkalommal került előadóművész részére megítélésre az elismerés, melyben számos, Pest megye identitástudatát erősítő saját szerzemény is megtalálható a Tárogató Hungarikum Koncert virtuóz előadási darabjai között.

Az ezévi nyertesekről az alábbi linken keresztül lehet további tájékoztatást kapni:
https://emin.hu/documents/2020/emin_2020_dijatadas_gyoztesek.pdf 

A díjátadóról készült hivatalos fotók az alábbi linken érhetők el: https://emin.hu/sajtoszoba/galeria

Az Érték és Minőség Nagydíjról bővebben: https://emin.hu/

www.pestmegye.hu

Elhunyt Egey Tibor »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. szeptember 11. péntek, 08:19
Elhunyt Egey Tibor
A Pest Megyei Levéltár korábbi igazgatója, Dr. Egey Tibor 2020. augusztus 19-én hosszan tartó, súlyos betegséget követően életének 84. esztendejében elhunyt. Egey Tibor 1937. január 5-én született Dunakeszin. A Sárospataki...

A Pest Megyei Levéltár korábbi igazgatója, Dr. Egey Tibor 2020. augusztus 19-én hosszan tartó, súlyos betegséget követően életének 84. esztendejében elhunyt.

Egey Tibor 1937. január 5-én született Dunakeszin. A Sárospataki Református Kollégium után egyetemi tanulmányait Debrecenben végezte, ahol középiskolai tanári és népművelői képesítést szerzett 1963-ban. Szakmai karrierje a Debreceni Városi Tanács Művelődési Osztályán indult népművelési előadóként, ahol 1963 februárjából a következő esztendő októberéig dolgozott. Fővárosba költözése után előbb a Pest Megyei Tanács Művelődési Osztályán dolgozott 1964-től 1970-ig, majd rövid ideig a budapesti Népművelési Intézetnél állt alkalmazásban. Lakatos Ernő levéltárigazgató 1971. május 1. napjával nevezte ki csoportvezető levéltárossá, majd 1975. május 2-án igazgatóhelyettessé. Egey Tibor levéltári munkája mellett elvégezte az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán a levéltár szakos képzést, amelyről oklevelet 1974-ben szerzett.

A levéltár vezetését 1981. december 15-én vette át Lakatos Ernőtől. Irányítása alatt kezdte meg a levéltár a Pest megyei nemesi közgyűlési jegyzőkönyvek regeszta formában történő közzétételét. Vezetése alatt költözött át a Pest Megyei Levéltár a Pesti Megyeházáról, az aszódi, Üllői úti, és Károly körúti külső raktárakból a mai modern központi épületébe. Egey Tibor 2003. július 31-én vonult nyugállományba.

Pest megye történetének feltárását segítette a Pest Megye Monográfia Közalapítvány kurátoraként és titkáraként 1991 és 2011 között. Igazgató úr nyugdíjba vonulása után rendszeresen részt vett a levéltár életében, levéltári napokon és más rendezvényeken. Jószándékú, szeretetteljes személyisége hiányozni fog mindannyiunknak.
Emléke legyen áldott!

Igazgató úr búcsúztatása 2020. szeptember 24-én déli 12 órakor lesz a Farkasréti temetőben.

www.pestmegye.hu

Megépült a kerékpárút Csomádon »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. szeptember 10. csütörtök, 16:23
Megépült a kerékpárút Csomádon
Az új bicikliút 1.500 méter hosszan köti össze a központi falu részt a Lestyina településrésszel, valamint biztonságos módon teszi elérhetővé a vasútállomást, segítve ezzel az itt élők mindennapos munkába járását....

Az új bicikliút 1.500 méter hosszan köti össze a központi falu részt a Lestyina településrésszel, valamint biztonságos módon teszi elérhetővé a vasútállomást, segítve ezzel az itt élők mindennapos munkába járását.

A támogatás fő forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Program 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatása. A fejlesztéshez a Pénzügyminisztérium 114,16 millió forintot biztosított, amelyet az önkormányzat 15 millió forint önrésszel egészített ki. A kivitelezést az SKB Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végezte.

Fotó: Csomádi Hírharang

A Pest megyei kerékpárút fejlesztési program keretében megjelent pályázat célja a megyei települési önkormányzatok területén a helyi hivatásforgalmi, közlekedési célú bicikliutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének, illetve a települések kerékpárosbarát fejlesztéseinek támogatása, a megye kerékpáros közlekedési infrastruktúrájának bővítése, a meglévő kerékpárút-hálózatokhoz való csatlakozás biztosítása és a már meglévő elemek hálózatba szervezése volt.

A távlati cél a kerékpározás, mint környezetbarát, fenntartható közlekedési mód ösztönzése a lakosság körében.

www.pestmegye.hu

A Pest Megyei Szlovák Önkormányzat közmeghallgatást tart »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. szeptember 09. szerda, 09:13
A Pest Megyei Szlovák Önkormányzat közmeghallgatást tart
Ezúton értesítjük Pest megye lakosságát, hogy a Pest Megyei Szlovák Önkormányzat 2020. szeptember 22-én 15 órától közmeghallgatást tart a Megyeházán (1052 Budapest, Városház u. 7.). A közmeghallgatás során az állampolgárok és a megyében...

Ezúton értesítjük Pest megye lakosságát, hogy a Pest Megyei Szlovák Önkormányzat 2020. szeptember 22-én 15 órától közmeghallgatást tart a Megyeházán (1052 Budapest, Városház u. 7.).

A közmeghallgatás során az állampolgárok és a megyében érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést tehetnek fel és javaslattal fordulhatnak a Pest Megyei Szlovák Önkormányzat tagjai felé.

Gimesiné Szokol Emese sk.
Pest Megyei Szlovák Önkormányzat
elnök

www.pestmegye.hu

Közmeghallgatást tartanak a Pest megyei románok »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. szeptember 08. kedd, 12:56
Közmeghallgatást tartanak a Pest megyei románok
A Pest Megyei Román Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. szeptember 19-én (szombaton) 14:00-tól között közmeghallgatást tart a Kispesti Nemzetiségek Házában (1191 Budapest, Áruház köz 2-4.) A közmeghallgatáson az állampolgárok és a helyben érdekelt szervezetek képviselői közérdekű...

A Pest Megyei Román Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. szeptember 19-én (szombaton) 14:00-tól között közmeghallgatást tart a Kispesti Nemzetiségek Házában (1191 Budapest, Áruház köz 2-4.)

A közmeghallgatáson az állampolgárok és a helyben érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdéseket tehernek fel, illetve közérdekű javaslatokat tehetnek.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Dániel Adalbert, elnök

CORPUL DEPUTATILOR AUTOGUVERNĂRII ROMÂNE A JUDEŢULUI PESTA

sambátá, 19 szeptembrie 2020, între orele 14.00 va ţine o AUDIENŢĂ PUBLICĂ la casa naţionalităţilor din kispest (1191 Budapesta, str. Áruház köz, nr. 2-4.)
Cetátenii şí reprezemanţii organizaţiilor locale interesaie îşi vor putea formula la Audienta publică întrebări de interes public şi vor putea avansa propuneri cu astfel de caracter.

?i aşteptăm cu drag pe toţi cei înteresaţi!
Dániel Adalbert presedinte

www.pestmegye.hu

Megújultak Dömsöd utcái »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. szeptember 03. csütörtök, 14:52
Megújultak Dömsöd utcái
Dömsöd Nagyközség Önkormányzata sikeresen pályázott nyújtott az ,,Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén" című kiírásra. A pályázatot a Pénzügyminisztérium...

Dömsöd Nagyközség Önkormányzata sikeresen pályázott nyújtott az ,,Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén" című kiírásra. A pályázatot a Pénzügyminisztérium írta ki, melynek célja a települések népességmegtartó képességének növelése, a településkép javítása, és a munkahelyek gyorsabb megközelíthetőségének megteremtése, valamint a közúti közlekedés okozta környezetterhelés csökkentése.

Az önkormányzat a tervezett fejlesztés során 3 utca útburkolatának fejlesztését célozta meg: Bucsi köz, Petőfi Sándor utca és Széchenyi István út. Az elnyert 120 961 210 forintos támogatást az önkormányzat 21 321 379 forint önrésszel egészítette ki, így a projekt összköltsége 142 282 589 forint.

Ebből az összegből mintegy 1890 méter szilárd burkolatú önkormányzati belterületi út felújítása és korszerűsítése történt meg. Az útfelújításhoz kapcsolódóan megvalósultak a szikkasztó árkok tisztítása, és közlekedésbiztonsági fejlesztések is. A gyalogosközlekedés javítása érdekében a járda több szakaszon is fejlesztésre került, ezzel megteremtve a biztonságos és fenntartható közlekedés lehetőségét. A projekt részeként 10 db új KRESZ tábla került kihelyezésre és 1 db napelemes sebesség jelző tábla, ami tájékoztatja a gépkocsivezetőket az adott szakaszon mért sebességről.

Összesen 1890 méter út korszerűsítése történt meg

A kivitelezési munkákat Sziget Szilárd Kft. végezte.
Projekt címe: Belterületi utak fejlesztése Dömsöd Nagyközség területén,
Projekt megvalósítási helye: 2344, Dömsöd, Bucsi köz, Petőfi Sándor utca, Széchenyi István út,
A projekt kezdésének dátuma: 2019. 07.15.
A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A támogatás összege: 120 961 210 Ft
A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

www.pestmegye.hu

Elkészült a Samsung I. gyár főépületének déli bővítésére vonatkozó lakossági tájékoztató terve »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. szeptember 02. szerda, 11:27
A SAMSUNG SDI Magyarország Zrt. (2131 Göd, Ipartelep Hrsz.: 6980) a 2000-es években több lépcsőben magvalósuló képcső gyártó üzemet építtetett a tárgyi beruházási területtel szomszédos területre. A képcső gyártó üzem 2014-ben bezárt. ...

A SAMSUNG SDI Magyarország Zrt. (2131 Göd, Ipartelep Hrsz.: 6980) a 2000-es években több lépcsőben magvalósuló képcső gyártó üzemet építtetett a tárgyi beruházási területtel szomszédos területre. A képcső gyártó üzem 2014-ben bezárt. 

2016-ban döntés született arról, hogy a korábbi képcső gyártó üzem területén új lítiumion akkumulátorokat gyártó üzem létesül. A tervezett beruházás megvalósult, 2019-re a próbaüzem lezárult és megkezdődött a piaci ügyfelek kiszolgálása is. A SAMSUNG SDI Magyarország Zrt. Európában versenytársai előtt vált képessé az elektromobilizációhoz szükséges akkumulátorok európai piacról történő kiszolgálására. A SAMSUNG SDI Magyarország Zrt. termékei iránti igény a vállalat várakozásait is felülmúlta.

A SAMSUNG SDI Magyarország Zrt. gödi gyára (2131 Göd, Ipartelep, Hrsz.: 6980) a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 36300/3871-27/2019. ált. számúkatasztrófavédelmi engedélyével működő felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem.

A SAMSUNG SDI Magyarország Zrt. szeretné a 2131 Göd, Ipartelep, Hrsz.: 6980 telken meglévő főépületét D-i irányban bővíteni, a termelési kapacitás növelése érdekében. Az építmény bővülésével a beruházó elképzelése szerint az elektróda és az aging terület bővül.

Az elkészült biztonsági jelentésben megvizsgálásra került, a főépület D-i irányú bővítését tartalmazó beruházói elképzelés részeként, az új épületnek lesz elektróda részterülete. Az elektróda területen a 219/2011 (X. 20.) Korm. rendelet szerint besorolható veszélyes anyagok jelenléte tervezett. Az új épület ezért veszélyes anyagokkal foglalkozó létesítménynek minősül, ezért az építési engedély köteles létesítmény megépítése katasztrófavédelmi engedély birtokában végezhető.

A tervezett gyártás során felhasználandó alapanyagok egy része veszélyes. A 219/2011 (X.20.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik a katód aktív anyag (NCA), besorolása SEVESO H2, továbbá az akkumulátorgyártáshoz használt elektrolit is SEVESO P5.c. A gyár iparbiztonsági szempontú jogi besorolását a katód aktív anyag mennyisége határozza meg, amelynek jelenlév

Augusztus 28-án ülésezik a közgyűlés »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. augusztus 25. kedd, 10:40
Augusztus 28-án ülésezik a közgyűlés
Pest Megye Közgyűlése augusztus 28-án, 10 órakor tartja következő ülését. A közgyűlés legutóbb június 26-án ülésezett. A közgyűlési képviselők a Kossuth Lajos Díszteremben üléseznek Az augusztusi ülés előterjesztései ITT érhetők el. www.pestmegye.hu

Pest Megye Közgyűlése augusztus 28-án, 10 órakor tartja következő ülését. A közgyűlés legutóbb június 26-án ülésezett.

A közgyűlési képviselők a Kossuth Lajos Díszteremben üléseznek

Az augusztusi ülés előterjesztései ITT érhetők el.

www.pestmegye.hu

Díjlovas Pest megyei döntő Cinkotán »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. augusztus 19. szerda, 09:21
Díjlovas Pest megyei döntő Cinkotán
Magyarországon a minden lovas sport alapjának tekintett díjlovaglás Pest megyére koncentrálódik. A megyék rangsorában 2019-ben 64 345 minősítő pontot gyűjtöttek a Pest megyei egyesületek ,,cilinderes" lovasai, a megyék rangsorában második Győr-Sopron...

Magyarországon a minden lovas sport alapjának tekintett díjlovaglás Pest megyére koncentrálódik. A megyék rangsorában 2019-ben 64 345 minősítő pontot gyűjtöttek a Pest megyei egyesületek ,,cilinderes" lovasai, a megyék rangsorában második Győr-Sopron megyeiek 22 298-at. Ezen arányon a Covid vírus által megfelezett idei versenyévad sem módosított: a különböző hazai és külhoni versenyeken mindeddig 19 611 pontot értek el a Pest megyei lovasok, 7 461-et a második helyezett Győr-Sopron megyeiek. Mindebből következően más megyék bajnokságaihoz képest egészen más a sportértéke a Pest megyei Díjlovagló Bajnokságnak, amely döntője az augusztus 29-30-ai hétvégén a XVI. kerületi Simongát utcában, a Cinkotai Földművelő Szövetkezet majorjában működő lovardában lesz.

A megyei bajnokság lesz az utolsó minősülési lehetőség a rákövetkező héten esedékes, a Nemzeti Lovardába meghirdetett díjlovas országos bajnokságra. Erre tekintettel a megyei döntő feladatai igazodnak az OB számaihoz. Így a vasárnapi versenynap csúcspontja, záró száma a nagydíj kategóriában a zenés kűr lesz, amelyben a lovasok a maguk összeállította zene ritmusára fogják ,,táncoltatni" lovaikat.

A megyei bajnokságnak nemzetközi jelleget ad, hogy Pareskevi Spisakova személyében Szlovákiából megérkezett az első külföldi lovas nevezése.

Az élversenyzők produkciói mellett Cinkotán a Magyar Póni Klub Szövetség szombati regionális minősítő versenyének futószáras feladataiban majd másnap a szabadidős lovasoknak meghirdetett programokban 4-6 éves ovisok és alsó tagozatos kisiskolások is bemutatják tudásukat.

Forrás: https://www.dijlovasok.hu/

Kibővítik a szigetmonostori bölcsődét »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. augusztus 14. péntek, 10:44
Kibővítik a szigetmonostori bölcsődét
Augusztusban megkezdődik a bölcsőde bővítése a településen, a munkálatokra 108,39 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól. Szigetmonostor Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az ,,Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást...

Augusztusban megkezdődik a bölcsőde bővítése a településen, a munkálatokra 108,39 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól.

Szigetmonostor Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az ,,Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében (PM_BOLCSODEFEJLESZTES_2018)" című kiírásra. Az elnyert és a többlettámogatással kiegészített 108,3 millió forintos támogatást az önkormányzat 19 millió forintnyi önrésszel egészíti ki; így ebből a 127 millió forintból valósul meg Szigetmonostor bölcsődéjének bővítése.

Egy csoportszobával bővül a bölcsőde

A projekt eredményképp a meglévő 482,42 nm intézmény 108,48 m2-rel, egy csoportszobával bővül, így összesen 590,9 nm hasznos alapterületű bölcsődei intézmény jön létre. Az eredeti 28 férőhely mellé még 12 férőhely jön létre a településen, amely összesen 40 férőhelyet jelent. A projekt keretében eszközök beszerzései is megvalósulnak, a tervezett bölcsőde épületének komplex, teljes körű akadálymentesítése is megtörténik. A bölcsőde tetőszerkezetén napelemes rendszer is kialakításra kerül.

A projekt végeztével bővülő a foglalkoztatás, a nők munkába állása és szülés utáni munkafelvétele is könnyebbé válik. A projekt keretében Szigetmonostor Község Önkormányzata vállalja, hogy intézményi szinten a projekt keretében 3 db új munkahelyet hoz létre teljes munkaidőben. (2 fő kisgyermeknevelő, 1 fő dajka). Az új munkahelyek létrehozásának köszönhetően a projekt hozzájárul a munkanélküliség csökkentéséhez is.

PROJEKT CÍME: Szigetmonostori bölcsőde bővítése egy csoportszobával
PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI HELYE: 2015 Szigetmonostor, Füzeserdő u. 2.

A projekt kezdésének dátuma: 2020.08.10.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2021.06.30.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A támogatás összege: 129,07 millió forint
A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

www.pestmegye.hu

Elkészült Úri község népviseletes könyve »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. augusztus 14. péntek, 10:20
Elkészült Úri község népviseletes könyve
A Tápió mente népviseletes értékeinek legkiemelkedőbb gyűjteménye található meg Úriban, mely 2014-től a Pest Megyei Értékek közé is felvételre került, elsőként a települési népviseletes értékek között. A 19. század közepétől...

A Tápió mente népviseletes értékeinek legkiemelkedőbb gyűjteménye található meg Úriban, mely 2014-től a Pest Megyei Értékek közé is felvételre került, elsőként a települési népviseletes értékek között.

A 19. század közepétől jól dokumentált, illetve tárgyi népművészeti értékeinek megőrzése, valamint a hozzájuk köthető tradíciók, szokások átörökítésének köszönhetően hatalmas gyűjtemény maradt fenn a község lakossága körében, melynek egyik fő gyűjtője volt a könyv kiadását megvalósító Szörfi Józsefné Solti Erzsébet és családja, több mint fél évszázados munkásságukat közkinccsé téve a 2013. május 20-án megnyitott ,,BAB-USKA" Tájház és helytörténeti gyűjtemény, majd a most megjelenő, a helyi népviseletet bemutató könyvkiadvány formájában. A több ezer darabból álló helyi népviseletes érték közreadásával elérhetővé vált mindenki számára Pest megye egyik legkiemelkedőbb települési népművészeti értéke.

A 92 oldalas könyv gazdag fotóillusztrációval, részletes leírásokkal teszi mindenki számára megismerhetővé a település népviseleti hagyományait, értékeit, elkészítésük módját, élettörténeteket, mindezt pedig tájjellegű helyi szavak használatával, tájszótár melléklettel. A munkásság eredményeképpen már korábbi kiadványokban is helyt kapott Úri népviselete. Jelen kötet több mint tíz év szerkesztés, bővítés, átdolgozás után nyerte el végleges, jelenlegi tartalmi és formai megjelenését. Hiánypótló kulturális örökségvédelmi kiadvány készült el, önálló települési népviseletes értéket bemutató kötet formájában pedig egyedülálló Pest megyében.

A kötet jelentőségét, illetve a népművészeti értékeink ápolásával, dokumentálásával és népszerűsítésével foglalkozó személyek, közösségek kiemelt fontosságát fogalmazta meg a könyv előszavában Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke. A kiadvány lektora Terék József, Pest Megye Önkormányzatának kulturális szakreferense, aki 2009 óta 34 kulturális örökségvédelmi kiadványt készített el Pest megye értékeinek publikálása, dokumentálása kapcsán. Dr. Baksa Brigitta etnográfus, a zsámbéki Apor Vilmos Katolikus Főiskola tanára bevezetőjében foglalta össze Úri népviseletes értékeinek fontosságát és értékét.

A könyv 1960-ig bemutatja a helyi népviseletre legjellemzőbb viseleti darabokat és kiegészítőket, azok változásait korszakonként, generációnként. Megismerhetjük, hogy hogyan készült házilag a kendervászon, milyen módon varrták meg saját ruhadarabjaikat a családok, betekintést nyerhetünk a varróasszonyok munkájába, megismerhetjük a vásárból hozott, otthon nem elkészíthető kiegészítőket, a helyi suszterek keze munkáit és még sok más helyi vonatkozású információt tett közkinccsé a most megjelentetett kötet.

A kiadványtaugusztus 8-án mutatták be a ,,Könyvbemutató és Tájházi este" programnap keretén belül, ahol a kiadványt méltatta: Czerván György országgyűlési képviselő; Haraszti Imre, Úri Község polgármestere; Kisfaludi Aranka, a Pest Megyei Értéktár Bizottság értéktár referense; illetve Szörfi Józsefné Solti Erzsébet szerző, valamint Terék József lektor.

A bemutatón úri népdalokat énekeltek helyi énekesek, illetve úri népviseletben a Tápió Énekegyüttes. A rendezvény második részében a Tájházi este keretén belül került megtekintésre a több mint fél évszázados kutatómunkát összegző és bemutató magángyűjtemény, melynek kiegészítéseként a Tájház udvarán a ,,Köszönjük, Magyarország!" Program keretén belül Hankó József és zenekara szolgáltatott muzsikát, és idézték vissza a már Úriban több évtizede nem élő, egykori helyi cigányzenészek által megteremtett falusi hangulatot, a jelen lévők nagy örömére.

www.pestmegye.hu

Megújulnak Kosd utcái »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. augusztus 14. péntek, 09:58
Megújulnak Kosd utcái
Kosd Község Önkormányzata 159,78 millió forint támogatási összegben részesült az ,,önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal pest megye területén" című pályázat keretében, így...

Kosd Község Önkormányzata 159,78 millió forint támogatási összegben részesült az ,,önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal pest megye területén" című pályázat keretében, így megújulhat a település négy utcája (Szent István, Agárdi, Rákóczi, Mikszáth).

Az Agárdi utca is új burkolatot kap

A projekt keretében összesen négy meglévő szilárd burkolatú út felújítását és kiegészítő tevékenységeket valósítják meg: csapadékvíz elvezetés fejlesztése, kerékpártámaszok és tárolók elhelyezése, közlekedési táblák cseréje/számának bővítése, zöldterület növelése, fák ültetése, közlekedésbiztonsági fejlesztések. A fejlesztéssel érintett utcákon az önkormányzat a szennyvíz, gáz és víz közüzemi infrastruktúrát már kiépítette. A érintett utcák feltöredezettek, régi aszfaltburkolattal rendelkeznek, az utak mindegyike az 1970-as évek elején készült, amely óta jelentősebb felújítások nem történtek. A településen a legnagyobb problémát a szilárd burkolatú utak és a hozzájuk kapcsolódó járda korszerűtlen, leromlott műszaki állapota jelenti, amely alapján a projekt valós lakossági igényt elégít ki. 

A projekt kezdésének dátuma: 2019.11.22.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2020.04.30.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

www.pestmegye.hu

Unger Emil Jutaloméremmel tüntették ki Dr. Kálnoki-Gyöngyössy Mártont »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. augusztus 14. péntek, 09:30
Unger Emil Jutaloméremmel tüntették ki Dr. Kálnoki-Gyöngyössy Mártont
Dr. Kálnoki-Gyöngyössy Mártont numizmatikai szakírói tevékenységéért a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete (MÉE) Unger Emil Jutaloméremmel tüntette ki. A jutalomérmet 2020. augusztus 8-án a MÉE jubileumi, 50. vándorgyűlésén, Kaposváron adták át. Az...

Dr. Kálnoki-Gyöngyössy Mártont numizmatikai szakírói tevékenységéért a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete (MÉE) Unger Emil Jutaloméremmel tüntette ki. A jutalomérmet 2020. augusztus 8-án a MÉE jubileumi, 50. vándorgyűlésén, Kaposváron adták át. Az átadáskor elhangzott laudáció szerint a MÉE nagyra becsüli a díjazott szakírói munkásságát, megköszöni a különböző rendezvények alkalmából a Magyar Numizmatikai Társulatban és a Hóman Bálint Numizmatikai Nyári Egyetemen tartott előadásait, ezért az éremtan és a gyűjtés ismereteinek elmélyítése és népszerűsítése terén szerzett érdemeit a jutaloméremmel ismeri el.

Dr. Kálnoki-Gyöngyössy Márton átveszi az emlékérmét

Dr. Unger Emil (1926-1999) kutatóorvos, az Országos Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutató Intézet tudományos munkatársa volt, "kedvtelésből" foglalkozott numizmatikával. Ezen kedvtelésének köszönhetően született meg az éremgyűjtők számára megkerülhetetlen alapműve, a több kiadást is megért, három kötetes Magyar Éremhatározó. 2001-ben özvegye díjat alapított, amelyet kiemelkedő numizmatikai teljesítmény elismeréseként a MÉE évente két személynek adományoz. A kitüntetéssel jutalomérem és díszoklevél jár. A vert, ezüst jutalomérmet Ács József rákosligeti szobrászművész tervezte, az érmek Szabó Géza ötvös mester műhelyében (Szeged) készülnek.

Dr. Kálnoki-Gyöngyössy Márton, az MTA doktora, az ELTE BTK Történelem Segédtudományai Tanszék habilitált docense, fő kutatási területei a középkori régészet és pénztörténet, a numizmatika, a régészeti feltárások jogi szabályozása, a régészeti örökségvédelem és a muzeológia. Dr. Kálnoki-Gyöngyössy Márton 2007-2012 között a Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságának vezetője, 2013-2015 között a szentendrei Ferenczy Múzeum igazgatója volt.

www.pestmegye.hu

További hírek a Megyeházáról »

A lekérdezés 1.706 másodperc alatt futott le.


www.delpestmegyeonline.hu
Facebook


  • Hírek a Megyeházáról

[l]

Legújabb hozzászólások:

Kedves Szalkai Jánosné!   A regisztrációs jegyen tévesen jelent...

2018.10.01. 13:51
hozzászólt: KMK Nkft.

Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy az idősek...

2018.09.28. 12:02
hozzászólt: Szalkai Jánosné

Nesze neked zsalmalé!

2018.09.13. 18:44
hozzászólt: Nokedli

1956-ban elsős voltam a ceglédi gimnáziumban,...

2018.08.14. 17:36
hozzászólt: Balogh György

Nagyszerű élmény volt, köszönjük!

2018.07.30. 13:49
hozzászólt: Kajtár Endre

Kit érdekel a foci semmire nem...

2018.07.26. 15:38
hozzászólt: Magyar Károly

Ajánlott lenne a szakembert elszállásolni pár...

2018.07.07. 08:54
hozzászólt: marsy22

Ha nem találtak az illetékesek "disznóbűzt",akkor...

2018.07.06. 11:39
hozzászólt: Sági Károly

Nem találok munkát és szeretnék gyorsan 

2018.06.25. 10:05
hozzászólt: graurlotti

Meg kellett volna jegyezni, hogy ha...

2018.06.20. 19:55
hozzászólt: Szef


traffipax
 

 

APRÓHIRDETÉSEK
Keresés a hirdetésekben:
Hirdetési kategóriák
Az apróhirdetések
ingyenesek!

Apróhirdetés feladása
 

Legközelebbi programok:


traffipax
 

cegledimunkasszallas