Ingatlan értékbecslés Cegléd és környékén

Kattints ide!

Ma 2020. augusztus 7. péntek, Ibolya napja van. - Holnap László napja lesz.

PROGRAMKERESŐ
júliusszeptember
Ke Sz Cs Sz Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Www.AutoAlkatreszek24.hu
A Ceglédi Uránia Mozi
mai műsora
15:45 Huszárik Zoltán terem
Medvevilág Szicíliában
Online jegyfoglalás »
 
16:00 Patkós Irma terem
Scooby
Online jegyfoglalás »
 
17:45 Huszárik Zoltán terem
A művészetek templomai: Impresszionista ritkaságok
Online jegyfoglalás »
 
18:00 Patkós Irma terem
Made in Italy
Online jegyfoglalás »
 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Patthelyzet
Online jegyfoglalás »
 
20:00 Patkós Irma terem
Pesti balhé
Online jegyfoglalás »
 
További előadások »

pszichoforyou.hu

 

www.elasticswimwear.co.uk

ELASTICSWIMWEAR
 


Telefonszám kereső
 

Cegléd 2 percben
 


Legfrisebb hírek a Megyeházáról

Kiadvány jelent meg Nagytarcsa szlovák népdalos kulturális örökségéről »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. július 20. hétfő, 09:27
Kiadvány jelent meg Nagytarcsa szlovák népdalos kulturális örökségéről
Pest megye újabb településén valósult meg helyi kulturális örökség dokumentálása kiadvány formájában.

Pest megye újabb településén valósult meg helyi kulturális örökség dokumentálása kiadvány formájában.

A 272 oldalas kiadvány magyar, illetve szlovák nyelven jelent meg, melynek köszönhetően egyaránt jól használható tudományos, valamint általános felhasználás mellett is Magyarországon, illetve Szlovákiában. Nagytarcsa kulturális örökségvédelmi munkássága hiánypótló a település, Pest megye, a magyarországi szlovákok, illetve Magyarország és Szlovákia számára egyaránt.

A kiadvány, valamint a DVD-ROM kutatómunkája, szerkesztése, a kottagrafikák elkészítése Pest Megye Önkormányzatának szakmai segítségével valósulhatott meg, mely oktatási, turisztikai, idegenforgalmi, valamint örökségvédelmi szempontból is a kiemelt jelentőségű publikációk sorába illik, ezzel is gazdagítva Pest megye értékeit, illetve erősítve a helyi lakosság identitástudatát népdalaik oktatási helyi tantervbe történő beemelésével, hogy fennmaradhasson újabb 3-4 generáción keresztül Nagytarcsa páratlan értékű szlovák népdalos öröksége.

A Nagytarcsai Hagyományőrző Kulturális Egyesület prof. dr. Kásler Miklós, Emberi Erőforrások Miniszteréhez benyújtott NKA Miniszteri támogatási kérelem pozitív elbírálásának köszönhetően megvalósulhatott a több mint 300 éves települési múltra visszatekintő szlovák népdalos örökségük megmentése, kiadvány formájában történő közkinccsé tétele. A kiadványhoz kapcsolódó korábbi kutatások eredményeként a MTA BTK Zenetudományi Intézet archívumában, illetve egy 1955-ben megjelent publikációban összesen két szlovák népdal volt megtalálható.

A helyi kutatómunkát Pest Megye Önkormányzatának kulturális szakreferense végezte el, aki 2019-ben összesen nyolc alkalommal járt Nagytarcsán. Terék József Pest megye valamennyi településének népdalos értékei újrakutatását végzi, melyet sok esetben ki lehet egészíteni a korábbi kutatási eredményekkel is. Jelen esetben a még élő nagytarcsai szlovák népdalos értékeket dokumentálta, melyek száma több mint 200. A kutatómunkát az egyesület tagjain belül a Vencsok Asszonykórus segítette, melynek legnagyobb adatközlő énekese (a kiadvány tiszteletbeli társszerzője), Galántai Györgyné Szlaukó Mária (1949-2019) már előzetesen, évtizedek munkájával 31 helyi lakostól összeírta a helyi szlovák népdalokat.

,,A népdalok megosztása után néhány hónappal Mária elhunyt, ránk hagyta népdalos tudását a nagytarcsai szlovák népdalok tekintetében." A kiadvány szerkesztését, illetve pályázati lebonyolítását segítette Bátori László, az egyesület elnöke, néptáncosa. Társszerzői munkának köszönhetően szakmai együttműködés jött létre a Magyarországi Szlovákok Kulturális Intézete, illetve Pest Megye Önkormányzata között. Dr. Király Katalin etnológus, az intézet igazgatója fáradhatatlan munkával leírta és stilizálta a nagytarcsai népdalok szövegét.

A kiadványt lektorálta Mgr. Peter Obuch (Hagyományőrző Kulturális Központ munkatársa, Myjave - Szlovákia), illetve Blaskó Csaba (Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium népzene tagozatának vezetője). A kiadványban megtalálható 173 nagytarcsai szlovák dallam kifejezetten helyi, valamint dallam- vagy szövegvariánsaiban más magyarországi szlovák településen is ismert népdalokat, énekeket, táncok dalait tartalmazza. A DVD-ROM mellékleten hallható valamennyi dallam eredeti, helyi adatközlő énekesek által felénekelt változat, összesen 249 hangfájlon. Szabó István, Pest Megye Közgyűlése elnöke, valamint Aszódi Csaba András, a Magyarországi Szlovákok Kulturális Intézete Ecseri Regionális Iroda vezetőjének köszöntője után a kiadványban helyt kapott Bátori László, az egyesület elnökének köszöntője is. Megismerhetjük írásaiból az egyesület múltját, jelenét, munkásságát, illetve a Nemzetiségünkért-díjjal kitüntetett Galántai Györgyné Szlaukó Mária teljes életútját.

Mindezek mellett a lektorok írásai mellett Terék József foglalja össze Nagytarcsa népzenekutatását, a DVD-ROM melléklet fontosságát és értékét, illetve külön tanulmányban kerül összegzésre az összehasonlító népzenekutatás eredményeként megvalósult nagytarcsai népdalok eredete. A kiadványban szereplő 173 dallamból 49 található meg összesen 102 változatban, 8 vármegye korabeli kutatási anyagaiban, elsősorban Bartók Béla szlovák kutatásait összegző ,,Slovenské µudové piesne", közel 2500 oldalas, 3 kötetes szlovák kiadványban. A 20. század első évtizedeiben végzett szlovák kutatásai igazolják Nagytarcsa népdalainak eredetét, melyeket egykor őseik hoztak magukkal. Mindezeket, illetve még számos helyi vonatkozású népdalt foglal magában a most megjelent könyv és DVD-ROM melléklete, melynek címe: Nagytarcsai szlovák népdalok.

www.pestmegye.hu

Új logisztikai központot épít a Lidl Ecseren »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. július 15. szerda, 12:39
Új logisztikai központot épít a Lidl Ecseren
A logisztikai központtal 400 új munkahelyet teremt a vállalat. A 62 ezer négyzetméteres létesítmény a tervek szerint 2021 novemberére készül el.

A logisztikai központtal 400 új munkahelyet teremt a vállalat. A 62 ezer négyzetméteres létesítmény a tervek szerint 2021 novemberére készül el.

Új logisztikai központot épít a Lidl Magyarországon, az élelmiszerlánc 35 milliárd forintos beruházásához a kormány 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő beruházás-ösztönzési támogatást nyújt - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

Kiemelte: Magyarország megnyerte a koronavírus-járvánnyal szembeni egészségügyi védekezés első szakaszát. Ennek sikerét fenn kell tartani, ezzel együtt a gazdasági védekezés időszakára kell koncentrálni. Az új világgazdasági korszak nyertese lehet az, aki időben lép, és hosszú távú versenyelőnyre tesz szert az az ország, ahová most beruháznak a vállalatok - hangsúlyozta. A miniszter ezért különösen nagy jelentőségűnek nevezte, hogy a jelenlegi nemzetközi gazdasági nehézségek közepette a Lidl úgy döntött, a következő nagy beruházását Magyarországon valósítja meg. Szijjártó Péter felhívta a figyelmet arra is, hogy a logisztikai központtal 400 új munkahelyet teremt a vállalat.

Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke ismertette, hogy negyedik magyarországi logisztikai központját építi meg a társaság a Pest megyei Ecseren, a már működő három raktárbázisnál jóval nagyobb, 62 ezer négyzetméteres létesítmény a tervek szerint 2021 novemberére készül el. A külügyminiszter úgy fogalmazott: a világgazdaságról szóló hírek nem beruházásokról, inkább leépítésekről, csődökről vagy gyárbezárásokról szólnak, Magyarország most is kivétel, de ezért dolgozni kellett. Mint mondta, különösen pozitív jelzés, ha egy nagy nemzetközi vállalat teszi le a voksát Magyarország mellett. Ezek a cégek, például a Lidl, a világ számos országában jelen vannak, számos helyről rendelkeznek működési tapasztalatokkal és információkkal, így döntésük valódi tapasztalatokon és helyzetértékelésen alapul - mondta. Hozzátette, a Lidl 26 országban csaknem 11 ezer áruházat működtet, és a tavalyi üzleti évben forgalma több mint 80 milliárd euró volt.

Szijjártó Péter felidézte, hogy a versenyképesség-növelő támogatási programnak köszönhetően 377 milliárd forintnyi beruházás valósul meg Magyarországon. A Lidl 35 milliárd forintos fejlesztését hozzáadva a következő hónapokban 400 milliárd forintot meghaladó beruházás jelenik meg a magyar gazdaságban - jegyezte meg. A külügyminiszter kiemelte azt is, hogy a Lidl kapacitásának, forgalmának további növelése újabb piaci lehetőségeket nyit a magyarországi mezőgazdasági vállalkozók, gazdálkodók, élelmiszer-termelők előtt.

Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke ismertette: az élelmiszerlánc 2004-ben jelent meg Magyarországon, 16 év elteltével 183 áruházat és három logisztikai központot működtetnek, az éves árbevételt tekintve pedig már a második legnagyobb kiskereskedelmi lánc az országban. Több mint 7000 munkavállalót foglalkoztatnak, ezzel a vállalat a 12. legtöbb magyar munkavállalót foglalkoztató cég Magyarországon. Grósz Jenő kiemelte a magyar beszállítókért 2013-ban elindított programot. Mint mondta, ezzel a Lidl célja a magyar termelők, valamint a magyar gazdaság fejlődésének, nemzetközi versenyképességének támogatása. Jelenleg 490 hazai beszállítóval dolgoznak együtt, és csaknem 60 százalékos a magyar termékek aránya a Lidl magyarországi áruházaiban. A magyar termékek kiviteléről szólva jelezte, hogy a teljes magyar palackos borexport csaknem 30 százalékát a Lidl értékesíti, így a vállalat a legnagyobb hazai borexportőr.

Szűcs Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője különösen fontosnak nevezte az újabb logisztikai beruházást. Mint mondta, az új raktárbázis nem rontja a települések élhetőségét, mert nem ott megy át a gépkocsiforgalom, a környéken élőknek ugyanakkor munkahelyeket teremt, a befolyó helyi iparűzési adó pedig segíti a települések fejlődését. A Lidl Magyarország Bt. tájékoztatása szerint a 2019 márciusától 2020 februárjáig tartó üzleti évben a vállalat bruttó árbevétele 685 milliárd forint volt.

MTI

Új hajójáratokat indít a Dunakanyarban a Mahart »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. július 14. kedd, 10:31
Új hajójáratokat indít a Dunakanyarban a Mahart
A dunakanyari körjáratához kapcsolódva két új hajójáratot indít Esztergom és Zebegény között, illetve a Szentendre-Leányfalu-Tahitótfalu-Visegrád vonalon a Mahart PassNave Kft.

A dunakanyari körjáratához kapcsolódva két új hajójáratot indít Esztergom és Zebegény között, illetve a Szentendre-Leányfalu-Tahitótfalu-Visegrád vonalon a Mahart PassNave Kft.

A rövidebb útvonalon naponta kétszer, a hosszabb járaton naponta egyszer indulnak hajók. A jegyár mindkét útvonalon 500 forint lesz, és az utazás megszakítható, ez lehetőséget nyújt a Dunakanyar felfedezésére.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Spányik Gábor, a cég ügyvezetője elmondta, hogy a dunakanyari körjárat népszerűségét mutatja, hogy a hétvégén négyezer utast szállítottak és a társaság készül a harmadik hajó üzembe állítására az útvonalon, számítva a Felvidékről érkező turistákra. A körjáratról azután döntött a társaság, hogy rövid idő alatt népszerű lett a Nagymaros és Zebegény közötti vonatpótló hajójárat, amelyet azért indítottak, mert június közepén kő- és sárlavina öntötte el a vasúti síneket és a közutat.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Hop on - Hop off körjárattal, amely július 3-án indult el, a Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös-Nagymaros-Visegrád vonalon lehet hajózni napijegy váltásával, azaz az utat meg lehet szakítani.

MTI

Megújul a kismarosi kisvasút »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. július 08. szerda, 09:05
Megújul a kismarosi kisvasút
Több mint 1,5 milliárd forintból megújul a királyréti és kemencei kisvasút. Ezért több szakaszon leáll a közlekedés, és csak 2021-ben indul újra.

Több mint 1,5 milliárd forintból megújul a királyréti és kemencei kisvasút. Ezért több szakaszon leáll a közlekedés, és csak 2021-ben indul újra.

A királyréti és kemencei múzeumvasút pályájának 14 kilométeres szakaszára egymilliárd forintot költ a kormány. További 420 millió forint költséget jelent 15 jármű és egy gőzmozdony felújítása, valamint 2 új jármű beszerzése. Ezen túl 92 millió forintból újítják fel a királyréti erdei vasút paphegyi műszaki kiszolgáló épületét.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A királyréti vasút az idén áprilistól nem jár, várhatóan 2021-ig, a kemencei két szakaszon áll le a nyáron és indul újra 2021 tavaszán. A Szob-Márianosztra-Nagyirtás-Nagybörzsöny-vonal menetrend szerint, zavartalanul közlekedik és várja az utazóközönséget.

A börzsönyi kisvasutakon évente több mint 150 ezren utaznak. A felújításokat az Ipoly Erdő Zrt. valósítja meg, a társaság a turisztikai támogatások lehívását követően lefolytatta a közbeszerzéseket, és már a munkavégzés is elkezdődött.

Horváth Barnabás, az Ipoly Erdő Zrt. főmérnöke emlékeztetett arra, hogy a kisvasút az 1890-es évek elején épült, 600 milliméteres nyomtávval, fa- és kőszállításra. Az 1950-es évek környékén indult el a személyszállítás irányába, a vasúti pálya utolsó jelentős felújítása pedig 1978-ban történt, akkor a nyomtávot 760 milliméteresre váltották. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a kisvasutakon lehetőség van kerékpár szállítására is.

A börzsönyi kisvasút a Pest megyei értéktár része 2015 óta.

MTI

Számos fejlesztése lesz a Mária út Pest megyei szakaszának »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. július 07. kedd, 13:56
Számos fejlesztése lesz a Mária út Pest megyei szakaszának
Szabó István közgyűlési elnök az érintett települések vezetőivel egyeztetett a projekt menetéről, melynek keretében Kistarcsán zarándokvezető- turistavezető képző központ; Hévízgyörkön zarándok-turista pihenőhely létesül; Perbálon a hálózatos turizmushoz kapcsolódó, kulturált turista...

Szabó István közgyűlési elnök az érintett települések vezetőivel egyeztetett a projekt menetéről, melynek keretében Kistarcsán zarándokvezető- turistavezető képző központ; Hévízgyörkön zarándok-turista pihenőhely létesül; Perbálon a hálózatos turizmushoz kapcsolódó, kulturált turista pihenő, konferenciaterem, valamint kiállítóhely épül.

Pest Megye Közgyűlés még 2019 áprilisában döntött a Mária út Pest megyei szakaszához kapcsolódó fejlesztésekről szóló egyedi támogatási kérelem benyújtásáról, 400 millió Ft támogatási igénnyel. A fejlesztés keretében Perbálon, Kistarcsán és Hévízgyörkön építési beruházásra, továbbá több településen tájékoztató táblák elhelyezésre kerül sor.

A mÁria út Pest megyei szakaszai

Az építéssel érintett településeken az alábbi beruházások:

Perbál: A projektelem célja hálózatos turizmushoz kapcsolódó, kulturált turista pihenő, konferencia és képző hely, valamint kiállítóhely létrehozása. A tervek szerint a Katolikus Egyház tulajdonában lévő plébánia épületét egy új szárnnyal kiegészítve kétszintes építmény kerül kialakításra. Az alsó szinten - helytörténeti kiállítás és a Mária út zarándokutat bemutató interaktív kiállítás elhelyezése céljából - 200 m2-es területen 3 szoba épül, amelyet mobil falak választanak el egymástól a helyiségek összenyithatósága érdekében. A tervek szerint a földszinten férfi, női és mozgáskorlátozott illemhely, valamint zuhanyzók és mosdó, míg az emeleten 30 m2-es szoba kerül kialakításra, utóbbi a turisták pihenőhelyéül szolgál. A plébánia már meglévő szárnyában konyha és további vizesblokkok szolgálják ki a rendezvényeket. A helyszín különböző jármódok fogadására lesz alkalmas, mivel a bakancsos turisták mellett a kerékpárosok és a lovasok ellátására is alkalmas építmények kerülnek kialakításra (kerékpártároló, lovak elhelyezésére alkalmas fedett szín). A projekt a kulturált turista fogadás mellett a Mária Út Egyesület által szervezett, a turizmushoz kapcsolódó konferenciák mellett számol egyházi és világi, a helyi önkormányzat, valamint civil szervezetek által kezdeményezett események lebonyolításával is.

Kistarcsán a tervek szerint zarándokvezető- turistavezető képző központ létesül a Kistarcsa, Széchenyi u. 33. alatti helyszínen. Az épület bruttó alapterülete várhatóan 250 m2. A telken jelenleg egy rendkívül rossz állapotú épület áll, amelyet Kistarcsa Város Önkormányzata önerőből elbont, valamint az előzetes egyeztetések alapján az épület engedélyes és kiviteli tervét szintén elkészítik. A képzési központban egy nagyméretű előadó terem (mely kiállítási helyszínül is szolgál), illetve kisebb oktatótermek kerülnek kialakításra.

Hévízgyörkön zarándok-turista pihenőhely építését valósítjuk meg. A jelenlegi tájház udvarában egy 120 m2 alapterületű épület létesítését tervezzük, amelyben egy nagyobb pihenőterem és a szükséges kiegészítő helyiségek kapnának helyet. A fejlesztés érintené a jelenlegi tájházat, amelynek épületében és udvarán Pest megye településeinek néprajzi értékeiből állandó kiállítás nyílna.

Mindhárom helyszínen kertrendezés, fedett kerékpártároló kialakítása, illetve Hévízgyörkön és Perbálon lovas turizmushoz kapcsolódó, a lovak kikötésére, pihenésére alkalmas hely létesül.

Szabó István, Szerenka Tibor, Wentzel Ferenc, Solymosi Sándor, Varga László, Bazan Tibor

Az érintett települések vezetői Bazan Tibor polgármester (Hévízgyörk), Solymosi Sándor alpolgármester (Kistarcsa) és Varga László polgármester (Perbál) elmondták, hogy a zarándoklat fellendítése egyfajta turisztikai kitörési pont lehet Pest megyében, hisz a vendégéjszakák remélt gyarapodásából, a zarándokút mentén lévő településeken történő fogyasztásból, vagy például a kegytárgyak eladásából származó bevételre hosszú távon építhetnek az önkormányzatok. A megbeszélésen részt vettek Szerenka Tibor és Wentzel Ferenc közgyűlési alelnökök is.

A közgyűlés a 2020. júliusi ülésén az építőipari költségek növekedése miatta az eredeti támogatási igényt 437 millió forintra módosította.

www.pestmegye.hu

Újra ülésezik a közgyűlés »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. június 22. hétfő, 09:17
Újra ülésezik a közgyűlés
Pest Megye Közgyűlése június 26-án, 10 órakor tartja következő ülését.

Pest Megye Közgyűlése június 26-án, 10 órakor tartja következő ülését.

Februárban ülésezett utoljára a közgyűlés

A közgyűlés legutóbb február 7-én ülésezett, azóta a járványügyi vészhelyzetre tekintettel elmaradtak az ülések. A júniusi ülés előterejsztései ITT érhetők el.

www.pestmegye.hu

Kerékpáros fejlesztések Budakeszin »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. június 12. péntek, 10:57
Kerékpáros fejlesztések Budakeszin
Befejeződött Budakeszi közlekedésbiztonságának és kerékpáros infrastruktúrájának fejlesztése. Budakeszi Város Önkormányzata a beruházásra több mint 118 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az...

Befejeződött Budakeszi közlekedésbiztonságának és kerékpáros infrastruktúrájának fejlesztése. Budakeszi Város Önkormányzata a beruházásra több mint 118 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozta.

A beruházás keretében számos kerékpáros útvonal kijelölése és kerékpártámaszok elhelyezése valósult meg, továbbá gyalogátkelőhelyek kiépítése, akadálymentesítése; járdák, buszöblök, parkolók létesítése is a kivitelezés része volt.

Budakeszi Város Önkormányzata ,,Budakeszi közlekedésbiztonságának és kerékpáros infrastruktúrájának fejlesztése,, címmel európai uniós támogatást nyert a város kerékpárhálózatának nagyszabású fejlesztésére. A beruházás célja volt, hogy a városban megtalálható közösségi közlekedési formák megfelelő összekapcsolása a kerékpáros forgalommal, egy biztonságos és környezetbarát közlekedést biztosítson a településen élők számára, melynek eredményeképpen egy kerékpáros-barát településkép alakuljon ki. A kivitelezési munkálatok befejeződtek, a projekthez kapcsolódó szemléletformáló kampány rendezvényét június második felében tartják meg.

www.pestmegye.hu

Átadták a megújult a háziorvosi rendelőt Ikladon »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. június 11. csütörtök, 09:36
Átadták a megújult a háziorvosi rendelőt Ikladon
A beruházásra 17,7 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól.

A beruházásra 17,7 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól.

Iklad Község sikeres pályázatot valósított meg ,,az Önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében területén" című kiírásra. Az elnyert 17,7 millió forintos támogatást az önkormányzat 3,1 millió forintnyi önrésszel egészítette ki; így ebből a 20,8 millió forintból valósult meg Iklad orvosi rendelőjének rekonstrukciója.

A háziorvosi rendelés az Ötiker utca 1. szám alatt található felújított orvosi rendelő épületében valósulhat meg a sikeres beruházásnak köszönhetően.

Az orvosi szolgáltatás minőségi, higiénikus ellátása érdekében a komplex fejlesztés tartalmazta a teljes elektromos hálózat és fűtésrendszer korszerűsítését, az alapszolgáltatás magasabb minőségű ellátása érdekében történő belső átalakítást, felújítást, szociális blokk kialakítását, akadálymentesítést, illetve a szükséges infrastruktúra kialakítását.

A fejlesztés által az épület energiahatékonysága és a szolgáltatás színvonala nőtt. A beruházással elérte a településünk, hogy higiénikus és rendezett környezetben az energiahatékonyság növekedésével a betegek komfortzónáját javítsuk. Az akadálymentesített parkoló is kialakításra került, valamint a rendelő részeként szociális blokk kialakítása is megtörtént.

PROJEKT CÍME: Háziorvosi rendelő felújítása és fejlesztése Iklad településen
PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI HELYE: 2181 Iklad, Ötiker u. 1.

A projekt kezdésének dátuma: 2020.01.06.
A projekt befejezésének dátuma: 2020.05.29.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A támogatás összege: 17,7 millió forint

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

www.pestmegye.hu

Kerékpárút épül Taksonyban »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. június 08. hétfő, 14:12
Kerékpárút épül Taksonyban
Taksony nagyközség önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a ,,kerékpárutak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása pest megye területén" című pályázati felhívásra, amely keretében 32 ft támogatási összegben részesült.

Taksony nagyközség önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a ,,kerékpárutak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása pest megye területén" című pályázati felhívásra, amely keretében 32 ft támogatási összegben részesült.

A projekt megvalósítási helyszíne a település Fő útja. A fejlesztési helyszín kiemelt szerepet tölt be a település életében kereskedelmi, közigazgatási, egyéb önkormányzati feladatellátási funkciók elérése és a munkába járás szempontjából egyaránt. A Fő út lakosság száma 400 fő, az utca napi forgalma kimagasló, hiszen a Budapesten dolgozók is mind itt haladnak keresztül. Fő útról közvetlenül elérhető közintézmények: Polgármesteri Hivatal, I. számú körzeti háziorvosi rendelője, Sünivár Bölcsőde, Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár, továbbá a Fő út mellett számos kereskedelmi funkciót betöltő ingatlan található, amelyek szintén forgalomvonzó létesítmények. A projekt megvalósítási helyszíne kiemelt szerepet tölt be a település életében kereskedelmi, közigazgatási, egyéb önkormányzati feladatellátási funkciók elérése és a munkába járás szempontjából egyaránt. A fejlesztés megvalósítása a település teljes lakosságát közvetlen vagy közvetett módon érinti. 

A kerékpárút november végére készül el (a fotó illusztráció)

Támogató: Pénzügyminisztérium
Támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatából

Megvalósítás helye: 2335 Taksony, Fő út
Kivitelezést végző cég: Poseidon Power Kft.
A projekt kezdésének dátuma: 2020. június 5.
A projekt befejezésének dátuma: 2020. november 30.

www.pestmegye.hu

Közmeghallgatás: kérdések - válaszok »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. június 05. péntek, 21:50
A Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (2131 Göd, Ipartelep 6980. hrsz.) 2131 Göd, külterület hrsz. 056. alatti ingatlanon tervezett új lítium-ion akkumulátor gyártó üzemére a Pest...

A Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (2131 Göd, Ipartelep 6980. hrsz.) 2131 Göd, külterület hrsz. 056. alatti ingatlanon tervezett új lítium-ion akkumulátor gyártó üzemére a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság előtt 2020. február 23-án katasztrófavédelmi engedélyezési eljárás indult.

Az engedélyezési eljárással kapcsolatos közmeghallgatás az alábbiak szerint zajlott:

Az érintettek észrevételekkel élhettek és kérdést tehettek fel 2020. május 15-től 2020. május 29-ig terjedő időszakban a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen. A fenti időtartam alatt beérkezett észrevételekre, valamint kérdésekre adott válaszok INNEN tölthetők le.

A válaszokban használt rövidítések:

PMÖ: Pest Megyei Önkormányzat

PMKI: Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

FKI: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság

PMKH: Pest Megyei Kormányhivatal

A május 29-én, telefonon felrakott kérdésekre adott válaszok ITT tekinthetők meg.

www.pestmegye.hu

Megújultak Tököl útjai »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. június 04. csütörtök, 13:27
Megújultak Tököl útjai
Tököl Város Önkormányzata a Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott ,,Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén" című, PM_ONKORMUT_2018/137 szerződésszámon 150 millió...

Tököl Város Önkormányzata a Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott ,,Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén" című, PM_ONKORMUT_2018/137 szerződésszámon 150 millió Forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

A fejlesztés célja a tököli önkormányzati tulajdonú belterületi utak minőségének javítása, a korszerű és biztonságos közlekedési feltételek kialakítása.

A projekt keretében a Duna utca, a Kölcsey Ferenc utca és a Mester utca szilárd útburkolatának javítása, a jelenlegi rossz állapotú útpályák, kátyúk javítása, és a balesetveszélyes állapot megszüntetése, valamint az esőelvezetés megoldása valósult meg. Az érintett utcákon jelentős az áthaladó forgalom, több vállalkozás és közintézmény megközelítése történik ezekről az útszakaszokról, ezért fontos a közlekedésbiztonság javítása.

Az elnyert 150 000 000 Ft támogatást az Önkormányzat 73 486 799 Ft önerővel egészítette ki, így a beruházás összköltsége 223 486 799 Ft-ból valósulhat meg. Ebből az összegből mintegy 1957 m felújított burkolattal rendelkező út jött létre. A gyalogosközlekedés javítása érdekében a járda több szakaszon is fejlesztésre került, ezzel megteremtve a biztonságos és fenntartható közlekedés lehetőségét. A projekt részeként kerékpártárolót helyeztek el, valamint fejlesztették az utcák vízelvezetését.

A kivitelezési szerződés aláírása 2019. április 23-án került aláírásra, és 2019. augusztus 30-án fejeződött be. A kivitelezési munkákat a VITÉP '95 Kft. végezte.
Projekt címe: Tököl város belterületi útjainak felújítása
Projekt megvalósítási helyei: 2316, Tököl, Duna utca (2640/53, 2640/47, 2640/61, 2640/62), Kölcsey utca (1938/1), Iskola utca (1227, 929, 1351)
A projekt kezdésének dátuma: 2019.04.23.
A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A támogatás összege: 150 000 000 Ft
A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

www.pestmegye.hu

Új egészságház épült Mogyoródon »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. június 03. szerda, 09:51
Új egészságház épült Mogyoródon
2018. szeptember elején indult Mogyoródon az új egészségház építése, amelyet a Mogyoród Nagyközség Önkormányzata a Magyar Állam 193,38 Millió forintos támogatásával valósított meg. Az új kétszintes épületben felnőtt és gyermek...

2018. szeptember elején indult Mogyoródon az új egészségház építése, amelyet a Mogyoród Nagyközség Önkormányzata a Magyar Állam 193,38 Millió forintos támogatásával valósított meg. Az új kétszintes épületben felnőtt és gyermek háziorvosi rendelők, a védőnői szolgáltatás kapott helyet, valamint egy új multifunkcionális egység, mely egészségügyi szűrővizsgálatok, tanácsadás és felmérés elvégzésére ad lehetőséget.

Mogyoród Nagyközség Önkormányzata az új egészségház közel 345 Millió forintos összköltségű építését a Pénzügyminisztérium 193,38 Millió forint vissza nem térítendő támogatásával valósította meg. A támogatás forrása a "Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás".

 

Az önkormányzat tulajdonában lévő, a 2146 Mogyoród Fóti út. 18. szám alatti ingatlanon a régi gyermekorvosi rendelő és az ugyanitt található régi művelődési ház helyén épült az új kétszintes egészségház.

Az emeleti 332 nm-es részen két felnőtt és a gyermek háziorvosi rendelő, valamint a védőnői szolgáltatás kapott helyet, a földszinten 143 nm-en a közös használatú helyiségek mellett kialakításra került egy multifunkcionális egység szűrővizsgálatok, tanácsadás és felmérések végzésére.

Az építési munka 2019. december 19-én zárult, megtörtént a korszerű új épület berendezése orvosi eszközökkel és bútorokkal, a használatba vételi engedélyt is megszereztük. A rendelők megnyitására 2020. május 11-én került sor.

A projektben megépített új modern egészségházban integráltan kap helyet az egész települést kiszolgáló felnőtt és a gyermek háziorvosi ellátás a védőnői szolgáltatással együtt, amely lehetőséget nyújt a szakemberek hatékony együttműködésére. A fejlesztéssel az orvosi ellátás magasabb színvonalon valósul meg, valamint létrejön a gyakoribb és szélesebb körű kiegészítő megelőző tevékenységek végzésére szolgáló infrastruktúra. Ezzel várhatóan települési szinten javul a lakosság egészségügyi állapota, az idősek ellátása és a keresőképesek gazdasági teljesítőképessége. Az ellátások összevonásával helytakarékos és költséghatékony megoldás jön létre egy teljesen akadálymentes és energia-hatékony épületben, jó közlekedéssel.

www.pestmegye.hu

Új kiadvány jelent meg Pest megye értékeiről »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. április 20. hétfő, 12:14
Új kiadvány jelent meg Pest megye értékeiről
A Pest Megyei Értékeink - Barangolások a Börzsönytől a Tápió mentéig című kiadvány képzeletbeli utazásra hívja a tisztelt Olvasót Pest megyébe.

A Pest Megyei Értékeink - Barangolások a Börzsönytől a Tápió mentéig című kiadvány képzeletbeli utazásra hívja a tisztelt Olvasót Pest megyébe.

Pest Megye Önkormányzata a megyei értékek népszerűsítését egy vándorkiállítás létrehozásával kezdte, majd vetélkedőt szervezett diákok számára, létrehozta az Év értéke díjat, egy válogatás cd-t adott ki Kodály Zoltán Pest megyében végzett népdalgyűjtő munkájából, értéktúrákat szervezett, kiadványokat és kisfilmet is készített.

"Utunk során számos tájat, várost és települést érintünk a Börzsöny csúcsaitól az Alföld síkjáig, a Zsámbéki-medencétől a Gödöllői-dombságig, a Dunakanyartól a Tápió mentéig. Ismert és kevésbé ismert nevezetességeket láthatunk, történelmi személyiségekkel és helyszínekkel találkozhatunk, nem utolsósorban pedig rengeteg érdekességgel gyarapíthatjuk tudásunkat, ismereteinket. Pest megyei utazásunk ugyanis értékekben igen gazdag lesz - hiszen kulturális örökségünk megyei értéktárban található elemeit látogatjuk meg, keressük fel e virtuális kirándulás alkalmával." - olvasható a legújabb kiadvány előszavában.

Kiadványunk nem titkolt célja, hogy kedvet csináljon a megyei értékeink felkereséséhez, megismeréséhez. Az Olvasó a képzeletbeli utazás alatt látni fogja, hogy egy-egy valóságos kirándulás alkalmával akár egyszerre több értéket is meglátogathat, hiszen Hévízgyörk és Gödöllő, Szob és Márianosztra, Biatorbágy, Páty és Zsámbék, Budajenő és a Nagy-Kopasz nem esik messze egymástól. De ugyanígy érdemes egy hosszabb túra vagy egész napos kirándulás alkalmával megnézni a híres ceglédi Református Nagytemplomot, vagy - különösen nyáron - felkeresni a kisoroszi szigetorrt, vagy a gödi Duna-partot. Pest megye értékeit élőben látni nagy élmény.

Arra biztatjuk tehát az Olvasót: barangoljon a megyében, ismerje meg értékeinket!

A kiadvány INNEN tölthető le.

www.pestmegye.hu

Megújultak Szigetmonostor utcái »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. április 20. hétfő, 11:08
Megújultak Szigetmonostor utcái
A munkálatokra 107,53 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól.

A munkálatokra 107,53 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól.

A 2018-ban kiírt pályázat több mint 7,5 milliárd forintos keretéből 74 településen újulnak meg a belterületi utakat Pest megyében.

Szigetmonostor Község Önkormányzata az ,,Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén" című kiíráson 107,53 millió forintos támogatást nyert, melyet az önkormányzat 5,6 millió forintnyi önrésszel egészítette ki; így ebből a 113,19 millió forintból valósult meg Szigetmonostor útjainak rekonstrukciója.

A projekt keretében 129,6 m szilárd burkolatú önkormányzati belterületi út felújítása és 273,6 m útszakasz kialakítása történt meg. Az útfelújítás mellett csapadékvíz elvezetés fejlesztése, jelzőtáblák elhelyezése, fák ültetése is megtörtént. A fejlesztés keretében 365 méteren vízelvezetés, valamint 490 nm-en zöldsáv kialakítása, és 75 db díszfa telepítése is hozzájárul az útszakaszok és ez által az egész település összképének, közlekedésbiztonságának és környezeti fenntarthatóságának fejlesztéséhez.

A projekt végeztével amellett, hogy a környéken élők, dolgozók és tanulók sokkal jobb minőségű úton közlekedhetnek majd, a település teljes lakosságának körülményei javultak, hiszen mindenki által jobban elérhetővé váltak az itt található közszolgáltatások és vállalkozások.

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

www.pestmegye.hu

Gödnél jön létre az első különleges gazdasági övezet »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. április 20. hétfő, 09:18
Gödnél jön létre az első különleges gazdasági övezet
A koronavírus-fertőzés okozta tömeges megbetegedéssel járó humánjárvány negatív gazdasági következményeinek csökkentése érdekében, a munkahelyek tömeges elvesztésének elkerülése és a meglévő munkahelyek megőrzése vagy új munkahelyek létesítése céljából a kormány különleges...

A koronavírus-fertőzés okozta tömeges megbetegedéssel járó humánjárvány negatív gazdasági következményeinek csökkentése érdekében, a munkahelyek tömeges elvesztésének elkerülése és a meglévő munkahelyek megőrzése vagy új munkahelyek létesítése céljából a kormány különleges gazdasági övezeteket hozhat létre.

A kormány ezeket a területeket olyan helyen jelölheti ki, ahol

- a Kormány által nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánított, legalább 100 milliárd forint teljes költségigényű,
- a megye területének jelentős részére kiható gazdasági jelentőségű és munkahelyek tömeges elvesztésének elkerülését, új beruházás vagy bővítés megvalósítását szolgáló beruházások valósulnak meg.

Ilyen például a gödi Samsung-gyár is, így a kormány elsőként Gödöt jelölte ki különleges gazdasági övezetté.

A különleges gazdasági övezet területét és a beruházással közvetlenebbül érintett települési önkormányzatokat a Kormány rendeletében határozza meg - olvasható a Magyar Közlöny rendeletében. A különleges gazdasági övezet kijelöléséről szóló kormányrendeletben meghatározott területen fekvő forgalomképtelen, törzsvagyonba tartozó közterület, közpark, közút tulajdonjogát annak terheivel, és az azokkal kapcsolatos egyéb kötelezettségekkel együtt a különleges gazdasági övezet fekvése szerinti megye megyei önkormányzata szerzi meg.

A helyi adókról szóló törvény rendelkezéseitől eltérően, a különleges gazdasági övezet fekvése szerinti megye megyei önkormányzat képviselő-testülete jogosult arra, hogy rendeletével a helyi adókat bevezesse. A különleges gazdasági övezet fekvése szerinti települési önkormányzat a különleges gazdasági övezet területén az adómegállapítási jogát nem gyakorolhatja.

A különleges gazdasági övezet fekvése szerinti megye megyei önkormányzata a bevételt a rendeletében meghatározott módon a különleges gazdasági övezet szerinti megye területén fekvő - különös tekintettel a beruházással közvetlenebbül érintett - települések területén megvalósuló fejlesztések és a települések működésének támogatására, valamint a bevétel legfeljebb 5%-ának erejéig a megyei önkormányzat e rendelet szerinti feladatok ellátásával kapcsolatos működési költségeire használhatja fel.

A Samsung tavaly jelentette be, hogy 390 milliárd forintból bővíti gödi gyárát. A rendelet hatályát június 15-ig, vagy legkésőbb a veszélyhelyzet végéig hosszabbították meg.

www.pestmegye.hu

Ecseren épít új logisztikai központot a Jysk »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. április 15. szerda, 08:18
Ecseren épít új logisztikai központot a Jysk
A központ Magyarország, Csehország, Szlovákia, Horvátország, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina és Szerbia áruházait fogja kiszolgálni, 300 embernek adva munkát.

A központ Magyarország, Csehország, Szlovákia, Horvátország, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina és Szerbia áruházait fogja kiszolgálni, 300 embernek adva munkát.

A 200 millió eurós - azaz nagyjából 70,6 milliárd forintos - beruházáson várhatóan még áprilisban elkezdenek dolgozni. A tervek szerint 2022 közepére készül el a 143 ezer négyzetméter raktárterületű logisztikai központ, amely Magyarország, Csehország, Szlovákia, Horvátország, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina és Szerbia vásárlóit és áruházait fogja kiszolgálni. A beruházást a kormány 3,6 milliárd forinttal támogatja.

Bár a koronavírus-járvány nagy hatással van a Jyskre is, de még ilyen helyzetben is fontos, hogy a jövőbe fektessünk. Mikor újra rendbe jönnek a dolgok, az embereknek továbbra is szükségük lesz ágyakra, paplanokra és párnákra, valamint egyéb, az otthon számára nélkülözhetetlen termékekre - nyilatkozza Allan K. Kjaergaard, a vállalat logisztikai ügyvezető alelnöke. Szerinte 4,5 millió kilométer teherfuvarozást fognak megspórolni a raktárral.

A Jysk első üzlete 1979-ben Dániában nyitott meg. Azóta 52 országban csaknem 2800 áruházat működtetnek 23 ezer munkatárssal. Magyarországon 2005 óta árusítanak bútorokat és lakberendezési eszközöket. A Jysk közleménye szerint az áruházlánc éves forgalma megközelíti a 3,8 milliárd eurót. Magyarországi vállalatuk forgalma tavaly az augusztussal zárult üzleti évben megközelítette a 45,5 milliárd forintot, míg azt megelőzően meghaladta a 42,3 milliárd forintot. Az áruházlánc belföldi adózott eredménye 5,24 milliárd forintról 5,14 milliárd forintra csökkent a nyilvános cégadatok szerint.

MTI, hvg.hu

Bagi diákok nyerték az értéktár vetélekdőt »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. április 06. hétfő, 08:42
A nemzeti értékek megőrzésére és gondozására Pest Megye Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet, ezért a megismertetésük és népszerűsítésük céljából ismét vetélkedőt szervezett. A verseny célja volt, hogy a fiatalabb korosztály tagjaival...

A nemzeti értékek megőrzésére és gondozására Pest Megye Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet, ezért a megismertetésük és népszerűsítésük céljából ismét vetélkedőt szervezett. A verseny célja volt, hogy a fiatalabb korosztály tagjaival is jobban megismertessük a magyar kultúra értékeit, bevonjuk őket az értékgyűjtésbe, bízva abban, hogy ezzel erősödik az identitástudatuk, hagyományőrzéshez való viszonyuk, valamint megtapasztalják a közösségi munka örömeit. A vetélkedő keretében a Pest Megyei Értéktárban nyilvántartott egyes nemzeti értékek kapcsán megszerzett tudást tettük próbára.

A beugró tesztek és a bemutatkozó feladatok elkészítése után két középdöntő volt, ahonnan a legjobb hat csapat jutott a döntőbe. 

A döntő végeredménye:

1. helyezett: Piros Bag - Bag - 59 pont
2. helyezett: Kisokosok - Dánszentmiklós - 57 pont
3. helyezett: Értékbúvárok - Törökbálint - 56 pont

A további csapatok pontszámai az alábbiak szerint alakultak:

Keszi törzs - Dunakeszi - 55 pont
Flexelős lányok - Törökbálint - 54 pont
KardosÉ - Szigetszentmiklós - 49 pont

Alső három helyezett csapat Media Markt utalványokat nyert:
az 1. helyezett csapat: 120.000 Ft,
a 2. helyezett csapat: 80.000 Ft,
a 3. helyezett csapat: 50.000 Ft értékben.

Köszönjük a diákoknak, hogy a hirtelen megváltozott helyzetben is remekül helytálltak és részt vettek a vetélkedőn. És köszönjük a felkészítő pedagógusoknak, hogy a rengeteg plusz feladat mellett a versenyre is szakítottak időt!

www.pestmegye.hu

A 2017-2018. évi sportszakmai képzések »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. augusztus 24. csütörtök, 11:23
A 2017-2018. évi sportszakmai képzések
A budapesti sportszövetségek uniója 2017 őszén ismét elindítja emelt szintű sportedző képzését az alábbi sportágakban: Aerobik, akrobatikus rock 'n' roll, akrobatikus torna, asztalitenisz, atlétika, biliárd, birkózás, bowling, búvársport, curling, erőemelés,...

A budapesti sportszövetségek uniója 2017 őszén ismét elindítja emelt szintű sportedző képzését az alábbi sportágakban:

Aerobik, akrobatikus rock 'n' roll, akrobatikus torna, asztalitenisz, atlétika, biliárd, birkózás, bowling, búvársport, curling, erőemelés, evezés, floorball, gyorskorcsolya, íjászat, jégkorong, judo, kajak-kenu, karate, kerékpár, kézilabda, kick-box, kosárlabda, kung-fu, labdarúgás, lovassport, muay thai, műkorcsolya, műugrás, ökölvívás, öttusa, ritmikus gimnasztika, röplabda, sakk, síelés (északi szakág, alpesi szakág),  snowboard, sportlövészet, súlyemelés, szinkronúszás, taekwondo, tájékozódási futás, teke, tenisz, testépítés-fitness, tollaslabda, torna (férfi-női), triatlon, ultimate /frizbi/, úszás, versenytánc, vitorlázás, vívás, vízilabda.

A jelentkezés módja:

- az online jelentkezési lap kitöltésével a honlapon (www.bsu.hu) szereplő linkre kattintva
- az alább felsorolt mellékleteket a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre küldve (FIGYELEM! Kérjük az elküldött fájlokat (lehetőleg egy üzenetben) a képzésre jelentkező neve és a feltöltött dokumentum megjelölése alapján elnevezni (pl.: vezetéknév_keresztnév_személyigazolvány)
Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 22.

A jelentkezés 2017. augusztus 27-ig történő beérkezése esetén - 5 %.

További részletek ITT találhatóak.

Német testvérmegyénkben jártak a Pest megyei diákok »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. augusztus 22. kedd, 12:44
Német testvérmegyénkben jártak a Pest megyei diákok
Ifjúsági természetvédelmi táborban járt 18 Pest megyei diák, akik közreműködtek Ludwigsburg járás területeinek gondozásában.

Ifjúsági természetvédelmi táborban járt 18 Pest megyei diák, akik közreműködtek Ludwigsburg járás területeinek gondozásában.

Ismét magyar vendégek látogattak el a németországi testvérmegyünk, Ludwigsburgi Járási Hivatalába: 18 fiatal és 2 kísérőjük vett részt Pest megyéből, Ludwigsburg járás testvérmegyéjéből 7 német fiatallal együtt a 21. ifjúsági természetvédelmi táborban. A fiatalok közreműködnek Ludwigsburg járás területeinek gondozásában. Az ifjúsági természetvédelmi táboroknak évente felváltva ad helyet Ludwigsburg járás és Pest megye. Jürgen Vogt, járási elnökhelyettes megköszönte Dr. Rainer Haas járási elnök nevében is a vendégek elkötelezettségét és azt mondta: ,,A projekt nemcsak lehetőséget kínál gyakorlati tapasztalatok gyűjtésére a természetvédelem területén, hanem ez egy fontos hozzájárulás is a nemzetközi cseréhez. Ezért sok jó tapasztalatot és pozitív élményeket kívánok Önöknek Ludwigsburg járásban, és remélem, hogy jól érzik magukat nálunk."

Pest megyei fiatalok a járási hivatlban

Vogt hangsúlyozta, hogy éppen egy ilyen csereprogram nyújt megfelelő keretet ahhoz, hogy egymástól tanuljunk és új barátságok szülessenek. ,,Pest Megye Önkormányzata és Ludwigsburg járás együttműködésének a természetvédelem területén már régi hagyománya van", magyarázta, és tájékoztatta a fiatalokat Ludwigsburg járásról, valamint a magyarországi Pest megyéhez fűződő partnerségi viszonyáról. A két térség közötti baráti kapcsolat 1992 óta fennáll, amelyet 2000-ben hivatalosan is megpecsételtek.

A csereprogram elsősorban szociális és környezetvédelmi jogi témákhoz kapcsolódó közös szakszemináriumokon és projekteken alapszik, a súlypontot az ifjúsági csereprogramok képezik. 1997-ben egy közös természetvédelmi kezdeményezés eredményeként megalakult a Tápió-vidék Természeti Értékeiért Közalapítvány, amely a természetvédelmi táborok támogatója. A járási elnökhelyettes megköszönte a fiatalok és kísérőik részvételét. ,,A természetvédelem mellett a projekt legfontosabb célja természetesen a személyes kapcsolatok kialakulása is", fejtette ki továbbá. Végezetül Vogt köszönetét fejezte ki Dr. Rolf Gastelnek is, aki ennek a projektnek a felelőse a Járási Hivatal részéről: " Az ifjúsági természetvédelmi tábor nemcsak egy kötelezettség az Ön számára, hanem a sok év alatt fontos személyes ügyévé is vált."

A 16 és 20 év közötti vendégek egy hétig maradnak Ludwigsburg járásban. A német fiatalokkal együtt aktív természetvédelmi tevékenységet végeznek, és ezáltal megismerik a helyi növény-és állatvilágot. A program része például tájgondozás az ,,Unterer Berg" természetvédelmi területen Sachsenheimban és a természetvédelem alatt álló ,,Mittelsberg" területen Vaihingen an der Enz-ben, ezenkívül látogatás a Ludwigsburgi kastélyban, az EberdingenHochdorf-i Kelta Múzeumban és a fővárosban. Egy kitérő Besigheimbe és a Hessigheim-i sziklákhoz, valamint kenutúra az Enz-en egészítik ki még a programot. A projektet támogatja Ludwigsburg Járási Takarékszövetkezet ,,Ifjúságtámogatásért, munkáért és szociális ügyekért" alapítványa.

www.pestmegye.hu

Budapesti Nagy Sportágválasztó »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. augusztus 21. hétfő, 09:47
Budapesti Nagy Sportágválasztó
Budapesti Nagy Sportágválasztó A rendezvény időpontja: 2017. szeptember 15-16. (péntek-szombat), 9-17 óra között Budapest, X. kerület Maglódi út 12/a A rendezvényre a belépés INGYENES, de regisztrációhozott kötött: www.sportagvalaszto.hu XXI. alkalommal...

Budapesti Nagy Sportágválasztó

A rendezvény időpontja: 2017. szeptember 15-16. (péntek-szombat), 9-17 óra között
Budapest, X. kerület Maglódi út 12/a
A rendezvényre a belépés INGYENES, de regisztrációhozott kötött: www.sportagvalaszto.hu

XXI. alkalommal kerül megrendezésre a Budapesti Nagy Sportágválasztó szeptember 15-16-án, ahol 100 sportágat lehet díjmentesen kipróbálni. A szervezők abban bíznak, hogy az eseményen ismét több mint húszezer látogatónak tudnak segíteni abban, hogy rátaláljanak a sportágukra.

A sportági helyszíneken érdekes bemutatókat, nyílt edzéseket láthat a közönség, de ami a lényeg, edzői jelenlét mellett minden sportágba bele is lehet kóstolni. A rendezvényen lehetőség nyílik a találkozásra, sőt együttsportolásra a helyszínen megjelenő olimpikonokkal, élsportolókkal. A részletes programról és a neves sportolók személyéről, megjelenési időpontjairól a rendezvény honlapján lehet majd információt kapni.

A kétnapos rendezvény pénteki napja továbbra is az előre bejelentkezett, pedagóguskísérettel érkező óvodai, iskolai gyerekcsoportoknak van fenntartva, pénteken 14 órától már mindenki számára nyitottak a kapuk, a szombati nap pedig teljes egészében a nagyközönségé, családoké.

A rendezvény szervezői szeretnék, ha a Nagy Sportágválasztón az óvodástól a nyugdíjas korosztályig mindenki megtalálná a hozzá leginkább illő sportágat, hiszen a sportot nem lehet sem túl korán, sem túl későn elkezdeni!

GYERE EL! PRÓBÁLD KI! VÁLASSZ!

REGISZTRÁCIÓ ITT

Honlap >>

Facebook-oldal >>

Facebook-esemény >>

Csatlakozz Facebook közösségünkhöz!

További információ

Nagy Sportágválasztó, BBUSzervezőiroda
1108 Budapest, Maglódi út. 12/B
Telefon: +36-1-260-0107
Mobil: 06 20 563 9254
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.sportagvalaszto.hu

Ha le szeretnél iratkozni, kattints ide

További hírek a Megyeházáról »

A lekérdezés 4.363 másodperc alatt futott le.


www.delpestmegyeonline.hu
Facebook


  • Hírek a Megyeházáról

[l]

Legújabb hozzászólások:

Kedves Szalkai Jánosné!   A regisztrációs jegyen tévesen jelent...

2018.10.01. 13:51
hozzászólt: KMK Nkft.

Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy az idősek...

2018.09.28. 12:02
hozzászólt: Szalkai Jánosné

Nesze neked zsalmalé!

2018.09.13. 18:44
hozzászólt: Nokedli

1956-ban elsős voltam a ceglédi gimnáziumban,...

2018.08.14. 17:36
hozzászólt: Balogh György

Nagyszerű élmény volt, köszönjük!

2018.07.30. 13:49
hozzászólt: Kajtár Endre

Kit érdekel a foci semmire nem...

2018.07.26. 15:38
hozzászólt: Magyar Károly

Ajánlott lenne a szakembert elszállásolni pár...

2018.07.07. 08:54
hozzászólt: marsy22

Ha nem találtak az illetékesek "disznóbűzt",akkor...

2018.07.06. 11:39
hozzászólt: Sági Károly

Nem találok munkát és szeretnék gyorsan 

2018.06.25. 10:05
hozzászólt: graurlotti

Meg kellett volna jegyezni, hogy ha...

2018.06.20. 19:55
hozzászólt: Szef


traffipax
 

 

APRÓHIRDETÉSEK
Keresés a hirdetésekben:
Hirdetési kategóriák
Az apróhirdetések
ingyenesek!

Apróhirdetés feladása
 

Legközelebbi programok:


traffipax
 

cegledimunkasszallas